Treeningratas, millega ka tööl käia

Komplektsed jalgrattad. MTB, Road, Trekk, CC, BMX. ...
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
surf166
Rattur

Treeningratas, millega ka tööl käia

Postitus Postitas surf166 » 07. 07. 2009. 14:52

Olen kestvusspordiga küll pikalt tegelenud (jooks) aga rattaga kogemused viimased 20a piirduvad naise rattaga maal poes käimise tasemel. Mõtlesin jooksuharrastusele lisaks mitmekesistamiseks ja põlveliigeste hoidmiseks :) soetada endale (treening)ratta. Võrreldes jooksuatribuutikaga aga on see tõsine väljakutse. Kuna ma ei soovi eriti autoteede ääres treenida juba ohutuse mõttes, siis jäävad hübriid ja MTB. Hübriidi nimi aga juba tekitab kahtlust. Teades ennast ,et kui mulle asi meeldima hakkab, siis ma eriti nalja ei tee ja treenin ikka suht korralikult. Ma ei ole kindel kas hübriid selleks sobib?
Kaldun pigem MTB poole. Samas tahaks vahel rattaga tööle sõita (15km) ja lastega cruisida. Kas MTB on ikka rohkem metsas müttamiseks või kannatab ka mõnikümmend km päevas asfaldil sõita. Tuleks selleks ehk vähem radikaalseid kumme priikida? Vaatasin Scott Scale 60 ja 70 ning Kona Calderat.
Jutt tuli küll pikk aga olen tänulik kõigi asjalike soovituste eest juba ette.
Viimati muutis surf166, 08. 07. 2009. 12:25, kokku muudetud 2 korda .

maanus
Rattur

Re: Treeningratas, millega ka töö käia

Postitus Postitas maanus » 07. 07. 2009. 15:01

Mis oskan öelda, mõne (foormulase näiteks) jaoks on ka 100 km kulgemine, miks muidu minnakse enda (s..s)elu elavdamiseks Tahkole ja Poola ja teab kuhu. Aga tegalt kui juba sellised isendid sõelale jäid siis kruisimiseks on on vast imelik öelda aga kergeks ja kiireks liikumiseks täitsa nitsevoo - oled tööl enne kui arugi saad.

arnea
Rattur

Re: Treeningratas, millega ka tööl käia

Postitus Postitas arnea » 07. 07. 2009. 18:04

Hübriidiomanikuna soovitaks sul osta MTB ja MNT. Kui algul ühe rattaga piirduda tahad, siis osta MTB.

Kui hakkad maanteelt eemal trenni tegema (no kasvõi Harku metsa valgustatud rada sõtkuma), siis ühel hetkel lähed raja pealt ära ja näed, et see on lahe. Ja tahaks seal turnida ja siis tahaks kolmapäevakule minna ja Elionile, jne. Ja siis on hübriid piduriks. Ja midagi teha ka eriti pole - upgrademise mõttes. Amordi käik on lühike ja amordid ise suht ebapädevad. Kummid, mis alla lähevad on natukenegi juurikase või pehme raja jaoks liiga kitsad. Raam on liiga kõrge - jala mahapanek vales kohas on valus. Spetsiifiliste juppide järelturgu pole. Tehniliselt on hübriidid suhtelisel low-end.

MTB puhul aga on variante mustmiljon, juppidel on järelturg, alati pakub keegi mõnda amorti või vänta või jooksu või midagi muud mida vaja on.

Maanteel on ka lahe sõita. Seal on hübriid natuke vähem pidur aga ikkagi pole kõiki neid kilosid mis talle offroadi jaoks külge keevitatud on, mõtet sileda asfalti peal kaasas vedada.

Arne

surf166
Rattur

Postitus Postitas surf166 » 08. 07. 2009. 20:54

tänud nõuannete eest. täna ostsin Trek 6500 ära ja tegin esimese sõidu Harku metsas. Väga mõnus oli :D

Kaarel S
Rattur

Postitus Postitas Kaarel S » 09. 07. 2009. 21:08

Sinu nõudmistele vastab hübriid küll väga hästi. Mina olen oma entry-level Author Classicuga igal juhul rahul.
Train hard, live strong!

surf166
Rattur

Postitus Postitas surf166 » 12. 07. 2009. 23:27

Kaarel S kirjutas:Sinu nõudmistele vastab hübriid küll väga hästi. Mina olen oma entry-level Author Classicuga igal juhul rahul.
Sorry aga tegelikult vist ei vasta. Pärast neid kordi metsas turnimist sai selgeks, et minu ratas on MTB. Võib ka asfaldil sõita aga seda mida ma siin mitu päeva olen teinud metsas kardetavalt hübriidiga teha ei saa. Olen ka rahul, et "lahjemat" komplekti ei ostnud. Päikest!

Vasta

Mine “Jalgrattad”