Trek 1.2 vs Scott Speedster S60
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Trek 1.2 vs Scott Speedster S60
Plaanis hakata soetama esimest maanteeratast. Eelarve jääks 6000 krooni kanti. Hetkel on jäänud silma need 2 ratast Trek 1.2 ja Scott Speedster S60. Mõlema hinnad jäävad minu eelarve piiridesse ning ka komponendid tunduvad enamvähem samad. Ennast tõmbab veidi enam Scotti poole. Kas siinsetest foorumlastest on kellelgi antud ratastega häid või halbu kogemusi olnud?
Re: Trek 1.2 vs Scott Speedster S60
Jäi veel mainimata, et ratast plaanin kasutada 2-3 korda nädalas sõitmas käimiseks, korraga nii 40-50 km. Närvid ei pidanud Šosse kapriissusele enam vastu ja tekkis tahtmine millegi sõidetava järele.
Olen pisut ebaviisakas ja küsin otse: Oled sa kindel, et sa hoopis hübriidi ei taha? Ise sõidan 5 - 6 korda nädalas 30 - 70 kilti ja ei kurda. Nii väikese sõidu ja odava hinnaklassiga ma ei näe küll maanteerattal mingeid eeliseid hübriidi ees, peale selle, et sa saad kummivahetamist ohtralt harjutada ja sõpradele ära öelda kui nad tahavad kruusateele pöörata.Rosenfeld kirjutas:Jäi veel mainimata, et ratast plaanin kasutada 2-3 korda nädalas sõitmas käimiseks, korraga nii 40-50 km. Närvid ei pidanud Šosse kapriissusele enam vastu ja tekkis tahtmine millegi sõidetava järele.
No ma ei tea, minu kolakal on ees 23mmContinental ja taga 28mm Continental maanteeratta rehv all, mul kipuvad rattamutrid kinni roostetama, kevadest saati pole olnud vajadust kummi vahetada. Tõsi küll, läinud pühapäeval tagumine kumm siiski läks, ja seegi oma hooletusest: eelmise kummivahetuse käigus olin veljelindi paigast ajand ja kahekorra keeranud, selle serv lõikas kummile augu sisse.Cly/Suva kirjutas:Nii väikese sõidu ja odava hinnaklassiga ma ei näe küll maanteerattal mingeid eeliseid hübriidi ees, peale selle, et sa saad kummivahetamist ohtralt harjutada ja sõpradele ära öelda kui nad tahavad kruusateele pöörata.
Ehk et siis proovi korra üks maanteeratas ära ja siis saad teada, miks seda hübriidile eelistatakse.
mustal taustal helendab must vari
Ma olen maanteekaga sõitnud küll. Ise ka kaalusin alguses maanteeratast see aasta osta, aga odavamate mudelite varustus ja arvestus, et suur osa minu sõitudest saab olema kahtlase kvaliteediga linnatänavatel pani mind ikkagi hübriidi kasuks otsustama. Ehk tulevikus võib natuke spetsiaalsemaid asju ka vaadata.
OT, kuid minu kogemus viitab sellele, et peamiselt on kummi purunemist soodustavaid tegureid kaks - ratturi valed töövõtted kummi vahetamisel ja liiga madal rõhk kummis. Viimane kummipurunemine endal eelmise aasta aprillis - ei kontrollinud rõhku ennem sõitma minekut (snakebite).
OT lõpp.
PS. olen omanud hübriidi, kuid preagu MNT ja MTB eraldi.
OT lõpp.
PS. olen omanud hübriidi, kuid preagu MNT ja MTB eraldi.
tuksub-sõidan, tuksub-sõidan, tuksubtuksubtuksub - pean pausi...
Kummi oskan maanteekal vahetada eeskujulikult. On tulnud ette ka purunemisi, kuid kevlar on hullemast päästnud. Tulles teema juurde tagasi, sooviks kindlasti MNT rattast, mitte hübriidi. Metsa mind ei kutsu ning kruusateedel pole ka põhjust rattaga liikuda olnud.
Scottil raam on sama ,mis ka näiteks Alu raami tippmudelil S10 nii, et kui nagu vaadata ka upimise nurga alt , pole just kehv algmaterjal.