Uus või kasutatud
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Uus või kasutatud
Tere, oleks üks küsimus targematele. On plaan soetada ratas hinnaklassis kusagil 250-300 euro kandis. Vaatasin, mida selle raha eest poest saab. Vastus on, et mitte midagi erilist. Mis rattaga tegema hakkaks? Loomulikult sõitma ja seda veidi tõsisemalt kui pühapäevasõitja. Plaanis rattamatkad ja sekka ka mõned maratonid. Viskasin pilgu peale ka kasutatud ratastele, mis müügis kas või siin foorumis. Valik on tunduvalt laiem, kuid skeptilisust tekitab ratta seisukord. Kunagi ei tea, mille endale saad. Endal olnud kaks erinevat ratast. Üks oli Classic Legend, mis sõna otseses mõttes lagunes aasta-kahega ära. Peale teist aastat polnud vist juppi, mida polnud vahetanud. Teiseks rattaks oli Gary Fischer ja selle rattaga olin päris rahul. Vastu pidas ta mul üüratud 10 aastat ja seda sihtotstarbelise kasutamise puhul. Mida teie arvate, kas selles hinnaklassis on kasutatud ratas mõtlemist väärt? Ei tahaks endale jälle sellist ratast, mis kätte ära laguneb ning kunagi ei tea, mis eelmine omanik sellega teinud on. Ja miks üldse peaks inimene oma tip top korras ratta maha müüma ja ostma endale sarnase uue? Mis on põhilised asjad, mida kasutatud ratta ostmisel vaatama peaks? Oma kogemustest oskan öelda, et mõlemal minu eelmisel rattal oli vaja uut keskjooksu. Hinda enam ei mäleta täpselt aga see võis olla kroonides seal 1000 kandis. Samuti kulusid Gary Fischeri rattal ära hammasrattad nii ees kui ka taga. See vast tavaline kulumine, sest sai ju sellega üle 10 aasta sõidetud. Kõik muud osad olid tip top korras. Kas tänapäeva rattad on samuti tehtud korralikust "rauast" või pisimgi põrutus/kukkumine teeb rattale kurja kahju? Kiri sai pikk, kuid loodan, et viitsite selle ikka läbi lugeda ja nõu anda.
Re: Uus või kasutatud
Mina võtaks pigem hea kasutatud ratta. Aga lase mõnel rattapoel ratas enne ostu üle vaadata, saad südame rahustatud.