Algaja tahab abi mägiratta ostmisel

Komplektsed jalgrattad. MTB, Road, Trekk, CC, BMX. ...
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
toorveis
Rattur

Algaja tahab abi mägiratta ostmisel

Postitus Postitas toorveis » 20. 05. 2011. 22:31

Tere

Sooviksin osta mägiratast, olen täielik võhik rataste alal aga tahaks sellist ratast mis oleks küllaltki ok hinnaga kuid peaks hästi vastu tavalisele punktist A punkti B kulgemisele.

Täna on mul selline pill nagu Schwinn Frontier 2002 Taga käiguvahetajaks Shimano altus, ees mingi eiteamisasi(ilmselt tourney) ja heeblid lenkstangil on ST-EF51.

Tahaks nüüd peale 7-t aastat peale selle ratta kasutamist natuke oma rattaparki uuendada ehk siis uue ratta osta ja ma arvan, et hinnaklass võiks olla max 400€, olemasolev püss maksis (4700EEK, alega sain mingi 3700 kuna oli vana mudel).

Tahaks mingit sama lihtsat pilli, mis kestaks vähemalt sama kaua aega ja oleks odav üleval pidada. Ratast kasutatakse rahulikuks kulgemiseks pargis, metsas, maanteel max distants 5km siiasinna kulgemiseks.

Olen uurinud ja puurinud, olemasoleva rattaga võrreldes tahaks Alu raami, ning sõelale on jäänud sellised pillid:
SCOTT ASPECT 60: http://www.hawaii.ee/index.php?id=86665&product=1477
TREK 3700: http://www.rademar.ee/?id=1628&category ... uct_id=180

Mulle endale meeldiks scott, kuid sellel miskised jurad plastpedaalid?
Mis alternatiive veel oleks hinnaklassi piires?

Üks ääremärkus ka:
Tahaks vähemalt sama head käiguvahetust nagu eelmisel rattal on, EF51 kangid sobivad kätele väga hästi, aga mis teema nende Altus, Deora, Alivio, TX50 jne asjadega on? Vanal rattal on Altus ja sellest kehvemat uuel rattal ei tahaks, kas keegi oskab ära seletada mis vahe neil on?

Cicli
Rattur

Re: Algaja tahab abi mägiratta ostmisel

Postitus Postitas Cicli » 21. 05. 2011. 11:44

Pilt

Ma ostaks üldse sellise http://www2.et-bike.ee/product_info.php ... ts_id=2109

Käigud on Shimano Deore, mis lööb igat-moodi ja valusalt sinu valitud Trek-i ja Scott-i. Ise asi, kuidas Hooldusega jääb rattal..

toorveis
Rattur

Postitus Postitas toorveis » 21. 05. 2011. 15:16

Tänud lingi eest!

Ja tänud ka hea joonise eest, nüüd natuke targem jälle :)

Mis sa selle hoolduse jutuga mõtlesid? Olen olemasolevat pilli igal aastal kevadeti "tavotitanud" ja õlitanud ja kui vaja, klotse vahetanud, läbisõit on ilmselt nii väike, et tõsisemat jooksude lahtikakkumist ja määrimist pole ette tulnud. Olen kuulnud, et korra aastas võiks ratta "üle käia", aga mis selle alla täpsemalt mõeldakse ja kas tavakulguri jaoks on üldse mõtet niipalju vaeva näha?

Edu!

maksipoiss
Rattur

Postitus Postitas maksipoiss » 21. 05. 2011. 17:57

Cicli kirjutas:Pilt

Ma ostaks üldse sellise http://www2.et-bike.ee/product_info.php ... ts_id=2109

Käigud on Shimano Deore, mis lööb igat-moodi ja valusalt sinu valitud Trek-i ja Scott-i. Ise asi, kuidas Hooldusega jääb rattal..
Ilmselt Stardis tehakse :?:

tripp
Rattur

Postitus Postitas tripp » 22. 05. 2011. 08:03

toorveis kirjutas:Sooviksin osta mägiratast...
toorveis kirjutas:Ratast kasutatakse rahulikuks kulgemiseks pargis, metsas, maanteel max distants 5km siiasinna kulgemiseks.
Miks on rahuliku kulgemise jaoks vaja just mägiratast?
Äkki sobib sulle hoopis mõni amordita, kergem ja parema veeremisega hübriidi moodi ratas?
Kui mets on mets?

t33t
Rattur

Postitus Postitas t33t » 22. 05. 2011. 15:53

Tavalisel metsateel ajab iga hübriid ilusasti asja. Päris tõsiselt tasub enne ratta ostu läbi mõelda / kaaluda palju tegelikku metsas kändudel ronimist, palju kruusateel sõitu, palju maanteel ja palju linnas kulgemist. Kui pigem kerge sõitmine / matkamine siis mõni hübriid / matkakas on pigem hea valik kuna suurem ratas veereb tiba paremini. Lisaks kui amorti vajadus karjuv pole on see koht kus ratta üldiselt kaalult kokku hoida lisaks sõitmisesse minev energia on jäigal kahvlil pigem etem.
Ühesõnaga veidi eeltööd enne kui üldse midagi ostma tormad ja kui vähegi aega / võimalust siis proovi erinevaid velosi.

Koobas
Rattur

Postitus Postitas Koobas » 22. 05. 2011. 18:06

toorveis kirjutas:
Mulle endale meeldiks scott, kuid sellel miskised jurad plastpedaalid?
Mis alternatiive veel oleks hinnaklassi piires?

Üks ääremärkus ka:
Tahaks vähemalt sama head käiguvahetust nagu eelmisel rattal on, EF51 kangid sobivad kätele väga hästi, aga mis teema nende Altus, Deora, Alivio, TX50 jne asjadega on? Vanal rattal on Altus ja sellest kehvemat uuel rattal ei tahaks, kas keegi oskab ära seletada mis vahe neil on?
Hawais oli hetkel ka vist väga hea alega Scott Aspect 50, kui ma mööda ei vaadanud :)

t33t
Rattur

Postitus Postitas t33t » 22. 05. 2011. 18:44

Shimano vidintest hea lühike ülevaade:
Pilt

Vasta

Mine “Jalgrattad”