Blind test XC rattasõidus lõpeb kurvalt, ilmselt rangluu või käeluu murdumisegaSL kirjutas:Aga ma kahtlustan väga, et kui teha nö blind test, siis ei ole vahet aru saada, kas all on 26 või 27.5.
Aga see "Taani Sõltumatu Ratta-geomeetria Instituut soovitab - nüüd lõpuks kõige õigem geomeetria saadaval!" teema pole väga kunagi veennud. Peaks pigem küsima - milline geomeetria millistesse oludesse? Siin foorumiski kiputakse liiga tihti võrdlema banaane ja apelsine. Otsitakse universaalset tõde nagu blondiin autot - et oleks võimalikult suur maastur, aga samas lihtne boksi tagurdada... Tõde on ka see, et ainuüksi ühe distantsi piires tuleb juba valida, kas kiirem liikumine tehnilistel lõikudel või kiiretel lõikudel? Mõlemaid korraga maksimumi ulatuses ei saa.
Kui ikkagi pimetestist rääkida, siis mina proovinuna kindlasti pimetestis ei eksiks. Aga see polegi tähtis. Tähtsam on see, et mul on kodus 27,5" HT ja 26" FS, mis on oma iseloomult totaalselt erinevad. Kumbki geomeetria pole "kõige õigem", aga mõlemal on omad plussid. Specialized ei tegelenud ka 8 aasta jooksul peale 29" legaliseerimist selle formaadiga üldse, sest marketingiosakond otsustas niimoodi. Füüsikaseadused ei ole vahepeal muutunud. Kui hakkas tegelema, peab seesama marketingisoakond mingeid pressikaid välja saatma. Selle kohta, millega hetkel tegeletakse, veenvaid ja selle kohta, millega ei tegeleta, kahtlevaid.