Tere,
Olen tegelikult suht võhik jalgratta maailmas. Anonüümselt olen foorumit sirvinud ning mõtlesin, et teen küsimuse.
Nimelt tahaks hakata aastaringselt rattaga sõitma, talvel juhul kui ilm lubab. Selleks oleks vaja uut jalgratast, praeguseks jalgrattaks on Tunturi single speed jalgratas, mis on korras ja korralik kuid kardan, et single speed jääb mulle minu plaanideks liiga väheseks.
Olen umbes 187cm pikk ja kaal 93kg, tunnen et oleks vaja kaalu ikkagi alandada pisut. Väga spordilähedane inimene pole kunagi olnud, füüsilist tööd ikka saanud teha aga seda ei loeta trenniks. Olen tegelenud nüüd rohkemalt kõndimisega, sest seda olevat soovitatud kui tahta hakata sõitma.
Plaan on igapäevaselt sõitma hakata ~50km . Pole tegelikult kaua aega enam sõitnud ning korra proovides võttis juba paar kilomeetrit võhmale. Esimene ja teine nädal peaks alustama 10km otsadega ja siis tasapisi tõstma neil nädalatel ning loodan ,et kolmas nädal on juba reaalne 50km saavutatav, siinkohal tahaksin ka teie arvamust teada kas see on ikka nii reaalne?
Kokkuvõtteks tahan teada, mis jalgratast ma ostma peaksin ning kuidas täpsemalt siis treenida? PS: Sõidud toimuks üldjuhul ikka maanteel ja linnas.
Tänades,
Ats T.
Millist ratast osta?
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Re: Millist ratast osta?
Võta rahulikult, esimestel nädalatel 20-30km korraga ja kuu pärast pikendada 50km`ni. Kindlasti ära sõida iga päev, täiesti ok oleks 2 sõidupäeva, 1 puhkepäev.
Kui sõidad maanteel, siis osta maanteeratas. Linnas poes käimiseks jäta singlespeed alles.
Kui sõidad maanteel, siis osta maanteeratas. Linnas poes käimiseks jäta singlespeed alles.
Mina ostaks cyclocross ratta, esialgu sirge lenksuga. Paneks sinna 27-30mm kummid alla ning on piisavalt universaalne ja kiire igal maastikul.
Kui hiljem tahad kiiremini/sportlikumalt sõita, siis drop bar lenks ja vastavad käiguheeblid asemele.
Kui hiljem tahad kiiremini/sportlikumalt sõita, siis drop bar lenks ja vastavad käiguheeblid asemele.
Müüa Veloflex MNT rehvid: viewtopic.php?f=144&t=84505&p=387357#p387357
Vanasti oli ikka elu lihtne, valik oli meestekas või käi jala
Polnud ei raami suurusi ega käike ega muud janti. Turr oli defka, Sputnik veel defkam.....
Mul umbes sama sõiduplaan oli/on.
Mina võtaks u acera-alivio taseme pulkadega aluraamiga 28" hübriidi hinnaklassis 400-500 ja ehk +€, soodukad tulevad ka varsti.
Amort on kaalukas lisa, võrreldes jäiga kahviga, maitseasi, kuid mind on paar korda päästnud suhteliselt kindlast jooksu lõhkumisest/ülenipli lendamisest, mis jäiga kahvliga üsna kindlasti juhtunud oleks... need jõhkrad löökaugud ja äärekiviüllatused...
Firmamärk pole oluline, kuniks ta vähegi midagi on, niikuinii on kõik nad (sellised) kollaste käekestega valmistatud ja Shimano pulikatega vääristatud.
Ma ostsin eelmine sügis Author Reflexi hea sügishinnaga ja päris rahul selle vokiga.
Polnud ei raami suurusi ega käike ega muud janti. Turr oli defka, Sputnik veel defkam.....
Mul umbes sama sõiduplaan oli/on.
Mina võtaks u acera-alivio taseme pulkadega aluraamiga 28" hübriidi hinnaklassis 400-500 ja ehk +€, soodukad tulevad ka varsti.
Amort on kaalukas lisa, võrreldes jäiga kahviga, maitseasi, kuid mind on paar korda päästnud suhteliselt kindlast jooksu lõhkumisest/ülenipli lendamisest, mis jäiga kahvliga üsna kindlasti juhtunud oleks... need jõhkrad löökaugud ja äärekiviüllatused...
Firmamärk pole oluline, kuniks ta vähegi midagi on, niikuinii on kõik nad (sellised) kollaste käekestega valmistatud ja Shimano pulikatega vääristatud.
Ma ostsin eelmine sügis Author Reflexi hea sügishinnaga ja päris rahul selle vokiga.