Tervist,
Tekkis isu MTB ratta kõrvale soetada ka mingisugune lihtsam MNT ratas. Olen netis neid kalkulaatoreid kasutanud, et raami suurust paika panna aga sellise suurusega raame, mis mulle soovitatakse pole väga kuskilt leidnud. Kas neid kalk. tuleb 100% tõena võtta või on seal suurem mänguruum?
Lisan ka, et alustuseks väga palju maksta ka ei tahaks.
Tänud!
MNT ratas 200cm pikale
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Re: MNT ratas 200cm pikale
ma 198 cm pikana seisin kunagi sama probleemi ees, esimeseks rattaks ostsin 64 cm raamisuurusega TREK 1.5 ja istusin selga ilusti (kuniks see ära varastati). süsinikega läheb natuke raskemaks, neid tootjaid, kes 62+ suuruses raame teeksid (ja mõistiku hinnaga), ei ole just väga palju. krossikatest olen sõitnud 60 cm Ridley X-Ride ja X-Fire'ga ning ei saa kurta, et halb sõita oleks, lõppkokkuvõttes sõltub väga palju raami üleüldisest geomeetriast ja mitte vaid reklaamitud raamisuurusest (mõne 58 cm on teise 60 cm ja kolmanda M)
samas, ainult inimese pikkus ei määra rattaraami suurust, palju sõltub ka jalgade/torso suhtest. sadulaposti (setback versus straight) ja stemmi pikkusega saad kindlasti natuke mängida, ma olen hädapärast ka 52 cm raamiga Scottiga sõitnud, ainus häda oli, et püsti sõites käisid põlved vastu stemmi
nüüdisajal tasub vaadata erinevate raamide puhul pigem stack ja reach numbreid ning neid võrrelda, need on märksa informatiivsemad ning ütlevad raami sobivuse kohta palju rohkem (eriti kui tead oma jalgade pikkust ja käte pikkust jms).
samas, ainult inimese pikkus ei määra rattaraami suurust, palju sõltub ka jalgade/torso suhtest. sadulaposti (setback versus straight) ja stemmi pikkusega saad kindlasti natuke mängida, ma olen hädapärast ka 52 cm raamiga Scottiga sõitnud, ainus häda oli, et püsti sõites käisid põlved vastu stemmi
nüüdisajal tasub vaadata erinevate raamide puhul pigem stack ja reach numbreid ning neid võrrelda, need on märksa informatiivsemad ning ütlevad raami sobivuse kohta palju rohkem (eriti kui tead oma jalgade pikkust ja käte pikkust jms).
56 viis kuus kuus 427