raamisuurus, avalanche
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
raamisuurus, avalanche
Hei
Raamisuurusest:
GT Avalanche, eelduste kohaselt 0.5 (või siis 1.0)
Kumb raam idee poolest paremini peaks sobima, kas L või XL, kui mehe pikkuseks ca 184 ja kaaluks ca 85? Oma pepu on kuningas, kuid niisama poe ümber tiirutades pilti ette ei saa. Mida kogemus kostab?
Raamisuurusest:
GT Avalanche, eelduste kohaselt 0.5 (või siis 1.0)
Kumb raam idee poolest paremini peaks sobima, kas L või XL, kui mehe pikkuseks ca 184 ja kaaluks ca 85? Oma pepu on kuningas, kuid niisama poe ümber tiirutades pilti ette ei saa. Mida kogemus kostab?
Siit leiad raamisuuruse teooria:
http://www.wrenchscience.com/WS1/default.asp
vt paremalt: WS Sizing System ::Get fit for Road and Mountain Bikes!
http://www.sheldonbrown.com/frame-sizing.html
http://www.coloradocyclist.com/bikefit/
http://www.wrenchscience.com/WS1/default.asp
vt paremalt: WS Sizing System ::Get fit for Road and Mountain Bikes!
http://www.sheldonbrown.com/frame-sizing.html
http://www.coloradocyclist.com/bikefit/
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
Olen 190cm ja ostsin XL raamiga kuna L suurusega oli sadulapost praktiliselt viimase piiri peal. Kodus võrdlesin vana rattaga ja tundub, et raam on suts suurem. Pole veel metsa ja mujale kasutama jõudnud aga päris huvitav oleks teada, mis suurusega umbes sama pikkusega vennad sõidavad.
Mis ei tapa, teeb tugevamaks!
Olen ka juba mõnda aega GT avalanche 1.0 L omanik. Olen 185 pikk, kuid jalad on mul pikad, seega pidin ära vahetama sadulatoru. Üldiselt arvan, et tegin möödalaskmise, et võtsin L raami ja mitte XL-i. Olgugi, et mulle endale meeldib ka ratas väiksema raamiga, mis ei ole munade vahel kinni. Siinkohal teeksin väikse ettepaneku, et kui kellelgi on sama marki ratas XL raamiga ja tunneb, et see on liiga suur, siis arvatavasti olen valmis vahetama selle L raami vastu, sest minumeelest jääb mul sadulapost ebaloomulikult kõrgele aga samas pole ka midagi hullu. See on see värk kui kiirustades ratast ostma minnakse ja hea hind lööb pea segamini
kurvis kalluta ja kumm hoia alati kaasas:P
M, L, XL -> tollimõõtu
Keegi teadam ehk oskab tähekombinatsioonidele tollimõõdustikuga ühendada?
Searching for tha holey trail...
Re: M, L, XL -> tollimõõtu
mõttetu tegevus kui juba eri firmade raamidest osutub parajaks ühel juhul 17,5" ja teisel juhul 20"trail kirjutas:Keegi teadam ehk oskab tähekombinatsioonidele tollimõõdustikuga ühendada?
universaalseim on mõõta keskjooksu teljest sadulatoru tipuni kuid selelks peab raam ja lint käepärast olema.
- 5TH ELEMENT
- Rattur
Kui ma ei eksi, siis idee järgi peaks asi olema nii-M=17"(-18"), L=19"(-20") ja XL=21"(-22"), kuid erinevatel firmadel võib see ehk veel omakorda tolli jagu siia sinna erineda.
Kuid kõige kindlam viis on jah siiski erikr poolt väljapakutud moodus-mõõdulint ja kalkulaator ehk siis cm-ites pikkus jagada 2.54-ga ja saabki tollid kätte. Mõndadel juhtudel ei pruugi alati välja tulla täisarvud, vaid nt 19.8", 20.4" jne.
Kuid kõige kindlam viis on jah siiski erikr poolt väljapakutud moodus-mõõdulint ja kalkulaator ehk siis cm-ites pikkus jagada 2.54-ga ja saabki tollid kätte. Mõndadel juhtudel ei pruugi alati välja tulla täisarvud, vaid nt 19.8", 20.4" jne.
Ilmselt ostsidki just õige suuruse.Las sadul olla kõrgel,peaasi,et pikkus paras oleks.Kui suurem raam on paar senti pikem ja oled suhtes lühema seljaga,siis oledki liiga väljaveninud asendis(muidugi lenksupikendusega saab asja parandada,aga mõistuse piires).Mõtle selle üle ja võibolla läheb tuju paremaks.Päikest.moonraker kirjutas:Olen ka juba mõnda aega GT avalanche 1.0 L omanik. Olen 185 pikk, kuid jalad on mul pikad, seega pidin ära vahetama sadulatoru. Üldiselt arvan, et tegin möödalaskmise, et võtsin L raami ja mitte XL-i. Olgugi, et mulle endale meeldib ka ratas väiksema raamiga, mis ei ole munade vahel kinni. Siinkohal teeksin väikse ettepaneku, et kui kellelgi on sama marki ratas XL raamiga ja tunneb, et see on liiga suur, siis arvatavasti olen valmis vahetama selle L raami vastu, sest minumeelest jääb mul sadulapost ebaloomulikult kõrgele aga samas pole ka midagi hullu. See on see värk kui kiirustades ratast ostma minnakse ja hea hind lööb pea segamini
toetan vaikijat. ka mul endal on 400-ne toru ja pikalt väljas. proovi ajada kõigepealt sadul ette-taha suunal paika ja lõplik asend lenksupikendusega kui veel vaja. see, et sadul pikalt väljas pole iseenesest mingi näitaja.vaikija kirjutas: Ilmselt ostsidki just õige suuruse.Las sadul olla kõrgel,peaasi,et pikkus paras oleks.Kui suurem raam on paar senti pikem ja oled suhtes lühema seljaga,siis oledki liiga väljaveninud asendis(muidugi lenksupikendusega saab asja parandada,aga mõistuse piires).Mõtle selle üle ja võibolla läheb tuju paremaks.Päikest.
vana ratas siin
uus ratas siin
asi aga selles et kui seltsimees Moonraker parajasti väntab siis on selgelt näha kuda raam ja post mõlemad painduvad kenasti.Selles asja iva ongi.Ühel heal päeval või sadulapost või siis hoopis raam plaksti puruks minna ja asi tahe.erikr kirjutas: toetan vaikijat. ka mul endal on 400-ne toru ja pikalt väljas. proovi ajada kõigepealt sadul ette-taha suunal paika ja lõplik asend lenksupikendusega kui veel vaja. see, et sadul pikalt väljas pole iseenesest mingi näitaja.
vana ratas siin
uus ratas siin
"...selleks on spets vaha mis lastakse raami sisse jägendab ja vähendab kaalu..." - And it really works...
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood