Esimene jalgratas

Komplektsed jalgrattad. MTB, Road, Trekk, CC, BMX. ...
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
renx
Rattur

Esimene jalgratas

Postitus Postitas renx » 17. 03. 2014. 15:18

Tere, kuna käis peast mingi plõks läbi, et oleks vaja hakata kergelt trenni tegema, siis sai otsustatud, et tuleks endale jalgratas osta. Kuna pigem näen ennast maanteel sõitmas, siis tuleks ka maantee ratas osta.

Käisin poes ja pakuti mulle Merida Scultura 900 ratast, mida arvate teie sellest rattast ? Hinnaks sellel 759.- aga saaksin u. 600 euroga selle. Pikkuseks mul ca 183cm, u. 90kg, raami suuruseks arvati L.

Sinna juurde Mavic avenir kingad ja LOOK keo classic pedaalid.

Kuna olen täiesti võhik selles valdkonnas, siis igasugune arvamus oleks abiks. Mitte, et ma poes räägitut ei usuks, aga lisainfo mööda külge maha ei jookse.

Kasutaja avatar
M785
Rattur

Re: Esimene jalgratas

Postitus Postitas M785 » 17. 03. 2014. 15:33

Selles hinnaklassis vaataks mina kasutatud rataste poole, oluliselt parema diili saab

Indreq
Rattur

Postitus Postitas Indreq » 17. 03. 2014. 16:57

Mina isiklikult alustasin kasutatud odava otsa maanteerattaga ja juba peale ühte hooaega olin oma soovide osas palju targem ja ilmselt hoidsin seeläbi hulga raha kokku. Soovitan kindlasti sama lähenemist, eriti kui varem rattasoiduga pole tegelenud. Võibolla hiljem selgub et ka mtb on tore, või oled hoopis rattamatkaja tüüpi - kõik need nõuavad investeeringut riistvarasse...

renx
Rattur

Postitus Postitas renx » 17. 03. 2014. 18:56

Pigem ikkagi eelistaks uut ratast .. Kuna viimati sõitsin jalgrattaga julgelt üle 10a tagasi, siis usun, et esialgu ei oska ma mingeid eeliseid/puudusi ratta juures tähele panna.

Eks need nõudmised hakkavad kilomeetritega tulema, samas ei näe ma, et siin aasta/kahe pärast endale uue ratta ostaks. Aga kui peakski tekkima vajadus, ju tuleb see kulutus teha.

Pigem oli küsimus selles suunas, et ehk on selle raha eest midagi paremat ? Või on selle raha eest alagajale ratast küll ?

Võistlema ma kindlasti rattaga ei hakka, küll aga väike eesmärk oleks rattamaraton läbi sõita.

Läänlane
Rattur

Postitus Postitas Läänlane » 17. 03. 2014. 19:11

No maanteerattaga maastikumaratoni küll ei sõida. Teostatav on, aga ratta lõhkumine ja enesepiinamine.

renx
Rattur

Postitus Postitas renx » 17. 03. 2014. 19:35

Vabandust jah, pidasin pigem rattarallit silmas, esialgu ka pool maad.

Patarei
Rattur

Postitus Postitas Patarei » 21. 03. 2014. 12:09

Minu algus oli järgmine.
Polnud ehk 10 aastat ratast sõitnud.
Ostsin esimese rattana omale uue hübriidi, kuna ei teadnud, kas valida MNT või MBT ratast.
Tegin 100 % õige valiku.
Peale osalemist rattarallidel ja muudel võistlustel, sai sellega ka kõige hullemaid maastikka läbitud, maanteed sõidetud ja matkatud.
Varsti tabasin end mõttelt, et selle kolakaga on maantel nõme sõita ja ostsin 5000 eeguga pruugitud MNT ratta. sõidan sellega tänaseni.
See hooaeg ostsin juurde MBT 29er-i.
Nüüd olemas matkaratas, MNT ja MBT ratas. Ja pole plaanigi hakata oma kasutatud MNT välja vahetama. Vaevalt sul nö algajale annab oluliselt sõidumugavust ja kiirust juurde mingi über pop raam ja kallid osad...
Lähtugem asjaolust, et saada head ratast, tuleb ka tulemust näidata. Pläss oleks ju popi kostüümi ja kalli rattaga rattarallil tagumiste seas olla..

Aga see kõik minu arvamus....

Vasta

Mine “Jalgrattad”