Minu mõtted/hirmud uue ratta valikul:
1. Kas alumiinimum või süsinikraamiga ? Ma ei oska siin seisukohta võtta. Jah, süsinik on kergem, samas ka kallim. Kui mõtlen enda kaalu peale ning näinud neid müügikuulutusi, kus müüakse parandatud süsinikraamiga rattaid, siis ei oska ma siinkohal positsiooni võtta. Võib-olla on mu hirm alusetu. Alumiinium tundub nagu pikemas perspektiivis kauakestvam, ei ?
2. Kindlasti ketaspiduritega, aga nagu raami valikul, nii ka jään hetkel ukse vahele, kas Shimano GRX või Shimano 105 ? Kevadel olin kindel, et kui peaksin kohe ostma, siis Shimano 105 oleks kindla peale minek. Jah, on ka Ultegra, aga see viis juba ratta hinnaklassi minu skaalalt välja, samas ei välista. Kes keda ja mille alusel peaks otsustama ?
3. Eelarve: Kuskil kuklas tuksub kuni 1500 €, aga ei välista paindlikkust kui natuke juurde panna ja saada vähe teravam pill, suhteline.
4. Võistlema minna pole plaanis. Alla krutiks Continental GP5000 kummid
Nüüd, kus kõik tootjad oma 2020.a mudelid lansseerinud, siis olen pilku peale visanud ja esmalt tutvunud Scott-i valikuga. Silma on jäänud:
1. SCOTT SPEEDSTER GRAVEL 20
Hawaii Express-s müügil soodukaga 1439 € / Tavahind 1799 €
2. SCOTT ADDICT 20 DISC
Hawaii Express-s müügil soodukaga 1839 € / Tavahind 2299 €
Mõlema ratta võrdlus SIIN
* Mõlemad on endurance
* Hinnavahe 400 €
* Kallim süsinik, odavam alumiium
* Kallim Shimano 105 R7000 seeria, odavam GRX RX600 seeria
* Kaaluvahe 1.4 kg kallima kasuks (8.59 kg VS 10.02 kg)
Silma on hakanud jääma ka Canyon rattad, vähemalt veebis säravad kenasti. Eestis kohapeal ei müüda, aga olen nendega FB-s suhelnud. Asjalikud.
Mis natuke silma riivab on rattakeevitus. Jäljed on robustsed...Endurance seerias siis Endurance ja Grail mudelid:
2020 mudelivalik, mis silma jäänud ning mis ootustele vastaks:
1. Canyon Endurace AL Disc 7.0 - Kodukal hind 1499 €
* Kena sinine värv
* AL raami kohta kaal kõigest 8.72 kg
* Shimano 105 R7000 seeria
2019.a valik:
2. Canyon Endurace AL Disc 8.0 - Selle aasta mudel. Hetkel soodukaga 1599 € / Tavahind 1799 €
* Kena punane värv
* AL raam, kaal 8.7 kg
* Shimano Ultegra R8000 seeria
3. Canyon Endurace AL Disc 7.0 - Selle aasta mudel soodukaga 1349 € / Tavahind 1499 €
* Kena sinine värv
* AL raam, kaal 9.1 kg
* Shimano R7000 seeria
2019. Grail mudel:
4. Canyon Grail AL 7.0 - Hind 1499 €
* Kena hõbe või roheline värv
* AL raam, kaal 9.4 kg
* Shimano 105 R7000 seeria
Canyon on valmis ratta posti viskama ja 30 päeva saab testida ja kui ei sobi, siis tagastada, eeldusel, et on puhas ja vigastamata.
Teiste tootjate tegemiste väga kursis pole (järgmiseks vaataks, mida Merida pakub) ehk ootaks mõne asjatundja arvamust, kuidas edasi liikuda või kui keegi end selles teemas ära tunneb, siis iga sõna on teretulnud