SKS Airgun

Rattadetailid ja abiained. Raamist õlideni.
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
Kasutaja avatar
Gunnar
Rattur

SKS Airgun

Postitus Postitas Gunnar » 03. 04. 2008. 21:32

Mul õnnestub täna kohe eriti blondiin olla :)

Kullerauto tõi mulle SKS Airguni ja ... ma ei oska seda kasutada :) Netis ka õpetust pole.
Et õhk liikuma pääseks balloonist, pean ballooni kõvasti sinna kesta sisse keerama, et balloon"kork" puruneks? Aga selleks et Airguni ratta külge kinnitada/küljest ära võtta, selleks pean ju ballooni püssi küljest ära keerama? Kas algselt siis keeran poolde vinna ainult ballooni ja kui vaja läheb, siis keeran ballooni lõpuni sisse? Aga kas balloon siis sõidu aeg ära ei või kaduda kui aint pooles vinnas?. Siin jooksis mõte kinni.
Ratas on minu hobi, mitte elu

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Re: SKS Airgun

Postitus Postitas Mati » 03. 04. 2008. 21:42

Mul sama vidin. Seni pole veel vaja olnud kasutada, kuid rattaküjes on asi ikka tolknenud. St keeran julgelt ballooni külge ja ei mingit probla. Saan aru, et reaalse kasutamise korral on vaja kruttida seda oranzi nuppu seal peal.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"

Kasutaja avatar
dr Holden
klassik

Postitus Postitas dr Holden » 03. 04. 2008. 22:04

Tehnikasajand sai 8 aastat tagasi läbi, nüüd on ulme-sajand. Mulle anti ka eelmise aasta augustis esimest korda air-gun kätte, rsk haihtus kiiresti see sisu Haanjamaa õhku. (Sry, Flash, see oli sinu balloon!)
Minu arvamus on sääne, et air-guni müüja peaks tasuta kaasa andma mingi koguse nö prooviballoone, et iga äpu ja blondiin :D saaksid enne seda, kui vahendit tõemeeli vaja läheb, piisavalt oma värisevat kätt harjutada. Aga eks teadmised maksavad, pumpame hoolega! 8)

Kasutaja avatar
Kuldar
Trendirattur

Postitus Postitas Kuldar » 03. 04. 2008. 22:20

Pilt

selle raamikinnituse korral tuleb tõesti enne kasutamist balloon tagant ära kruttida. Ma ise kasutan teistsugust raamihoidjat kus saab püssi balloonipidi vahele suruda. Ma ei mäleta, oli see ostes kaasas või sai selle täiendavalt soetada. Igatahes veloplusist ta pärit on. Täiesti võimalik et hoopis mingi SKS universaalne pumbahoidik vms. Igatahes täpselt sobib.

Balloni võid rahulikult nii kõvasti kinni keerata, et keerme otsa kolisema ei jääks ja teel olles kindlalt alles püsiks. Nö. "tselka" murdmiseks peab ikka üpris jõuliselt ballooni peale keerama.

See "rahuliku ventiiliga" Air Gun on kasutajasõbralikum kui Air Champ, mis on ikka päris peru ja tahab vilumust.
See laseb ikka sutsutada, näed kas lohv korralikult läks ja väliskumm ilusasti peal istub ja alles siis lased täie vungiga sisse.
Gravity is a Bitch

Kirsa
Rattur

Postitus Postitas Kirsa » 03. 04. 2008. 23:02

Gunnar kirjutas:
Kullerauto tõi mulle SKS Airguni ja ... ma ei oska seda kasutada :) Netis ka õpetust pole.
Et õhk liikuma pääseks balloonist, pean ballooni kõvasti sinna kesta sisse keerama, et balloon"kork" puruneks? Aga selleks et Airguni ratta külge kinnitada/küljest ära võtta, selleks pean ju ballooni püssi küljest ära keerama? Kas algselt siis keeran poolde vinna ainult ballooni ja kui vaja läheb, siis keeran ballooni lõpuni sisse? Aga kas balloon siis sõidu aeg ära ei või kaduda kui aint pooles vinnas?. Siin jooksis mõte kinni.

Sõidu ajal keerad selle ballooni kenasti vastu seda plastmasshoidikut kinni, logisema ei tohi jääda.
Tarvitamise ajal võtad selle plastkrae vahelt täiesti ära, siis annabki ballooni nii vastu otsikut keerata et ballooni otsa tuleb kenasti auk. Enne kontrolli kas see oranz nupp on kinni, et õhk enneaegselt kaduma ei läheks.
Siis pistab ventiili otsa ja hakkad vaikselt seda oranzi ventiili avama.

Vasta

Mine “Jupid”