mmetalh kirjutas:Rattapoodides orki lendamine on kas müüja või ostja süü ja siis on vaja hirmsasti kembelda, et kellel ikka oli õigus, kellel mitte.
Ma ei otsi süüdlasi, sellest pole mul kasu enivei, viga on tehtud ja juba parandatud. Lihtsalt selleks tegin selle teema, et teised sama viga ei teeks. Tagantjärgi tarkusest on ainult siis kasu kui sellest on midagi õppida.
mmetalh kirjutas:
Kuna sul on poodi astudes mingeid teadmisi clipless-süsteemist, võiksid hõlpsasti visuaalse vaatluse põhjal järeldada, et esitletud hõbedased ja mustad klotsid on pisut erinevad. /.../ Kui hiljem selgub, et sinu valitud toode ei sobi justkui hästi, on teine teema.
No see on juba demagoogia. Paljugi mis. Mingi teatud usaldus on ka müüja vastu, kui ta kinnitab, et asjad on sedasi. Ilmselgelt peaks käituma "usalda, aga kontrolli" mudeli järgi.
mmetalh kirjutas:Ära lahmi, sest sina ei tea, mida teised tahavad. Ilmselt on sul mõni klotsi kruvi reguleeritud valesti või ei sobi multirelease sinu tähemärgi ja sünniaastaga. See ei tähenda, et mõni teine olenemata sellest, kas ta on algaja või tegija, ei võiks multirelease'i ükskõik millisel põhjusel eelistada.
Eelistamine on jällegi teine teema. Kui ma lähen poest Coca Colat ostma, siis ma tahan saada Coca Colat, mitte Coca Cola lighti. Kui näiteks suhkruhaigele antaks Coca-Cola Zero ja kinnitataks, et see on täpselt sama asi ainult paremini avatava korgiga...
Kui inimene tahab SPD Multirelease klotse, siis ta läheb ostab neid. Kui ta tahab lihtsalt SPD klotse, siis on tal neid musti vaja. Nende käitumine on ikkagi radikaalselt erinev ja nende omavahel sassi ajamine tekitab kindlasti emma-kumma süsteemi eelistajatele probleeme.
mmetalh kirjutas:Aga saan asjast aru, et klotsid erinevad ikkagi jala vabastamise võimaluse poolest, sellist asja, et poole pedaalimise pealt jalg lihtsalt lahti tuleb, ei tohiks küll olla. Cliplessi eesmärk on ju ikkagi, et jalg pedaali küljes kinni püsiks?
Põhilised asjad mis mind häirisid oli see, et jalg "ujus" pedaali peal (Mardi viidatud 6° kanna liikumine) ja asjad läksid lahti ka siis kui jalga küljele kallutada, mida ma olin harjunud, et pedaal üldse ei lase teha.
Kui pedaali vedrut kõvemaks keerata, eks siis peaks paremini kinni hoidma küll, aga samas ma kasutan enamasti teisi kingi, millel on tavalised klotsid. Nende jaoks läheks see liiga jäigaks. Pealegi ma ei näe põhjust, see tavaline SPD käitumine ongi see mille jaoks ma endale just selle süsteemi valisin.