half-link kett

Rattadetailid ja abiained. Raamist õlideni.
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
m i k k
Rattur

half-link kett

Postitus Postitas m i k k » 22. 11. 2009. 17:09

Tere, loodan et sattusin õigesse alafoorumisse...
Mure siis selline, et oleks vaja half-link ketti, aga ei oska kuskilt osta seda! Väljamaa neti poodides on müügil küll, aga äkki saab eestist ka kuskilt? Mingid bmx-i ketid liiguvad vist eestis ka ringi, aga see on normaalse ratta jaoks lühike ja piisavalt kallis, et ei raatsi kahte ketti ka osta :( ! Ja ma ei ole üldse kindel, kas bmx-i kett haakub tavalise hammakaga või mitte. Kui kedagi huvitab, siis ketti oleks vaja selleks, et tavaline ratas ühe käiguliseks teha. Kuna tavalisel raamil ei ole keti pingutamise võimalust, siis tuleb seda keti lülide arvuga teha. Aga tavalisel ketil saab lülisid nö kahekaupa eemaldada või juurde panna ja see on liiga suur muutus! Ise küll päris kindel ei ole, kas see "pooliku lüliga" kett ikka toimib korralikult, aga eks kõik asjad tuleb ikka ise järgi proovida :D

m i k k
Rattur

Re: half-link kett

Postitus Postitas m i k k » 22. 11. 2009. 17:12

Ja lisaks sellise küsimuse kah veel, et äkki oskab keegi soovitada mõnda kohta, kust saaks üksikuid tagumisi hammakaid? Muidugi saab ka kasseti laiali lõhkuda, aga üksikult ostes tuleks vist tiba odavam. Või on keegi suuteline seda hammakat ise tegema? Kui saaks titaanist teha, siis oleks eriti vinge! Kui tavalisest kassetist üks hammakas välja võtta ja ainult sellega sõita, siis ega seda eriti kauaks ei jätku :)

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 22. 11. 2009. 17:32

otsi siit foorumist singlespeed ja fixie teemasid. keti pikkusega küll pketi pinget ei reguleerita, selleks on vastava ehitusega tagahark.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

m i k k
Rattur

Postitus Postitas m i k k » 22. 11. 2009. 18:48

Just sellepärast ongi vaja half-link ketti, et sellega peaks idee järgi saama keti pikkust reguleerides probleemi lahendatud! Sellepärast et käike ära kaotada, ei tahaks nüüd küll uut raami osta ja igasugused ketipingutid jms leiutised näevad üsna jubedad välja! Lisaks kaalu säästule on üks eesmärk veel ratta välimust oluliselt ilusamaks/lihtsamaks muuta, kuna ma satun tihtipeale objektiivi ette :)
Peaasi, et si**a lendab! MTB

Etsike
Rattur

Postitus Postitas Etsike » 22. 11. 2009. 19:00

Paistab, et rattakette ja hammakaid oled sa küll vähe näinud. Esiteks kumba sa teed single-speed'i või fixed-gear'i? Keti samm on kõigil kettidel sama, erineb vaid laius. Saad ka kasutada tavalist ketti ja siis kasutada ühte half-link lüli. Üleni half-linkidest kett on rohkem eputamise asi. Ja kui on mingisugustki reguleerimist võimaldav dropout siis pole keti pingutamine isegi tavalise ketiga mitte mingi probleem. Tagahammakatest nii palju, et kassetti seest küll kasutatavat hammakat ei saa, kui sul on tavaline single-speed tagarumm siis sellele läheb kolme nagaga hammakas, maksab mõnikümmend krooni ja saab igast viisakast rattapoest. Fixed-geari jaoks on vaja spetsiaalset rummu ja vastavalt valitud rummule ka sobivat hammakat.
Eniveis, kuna me mõtetelugejad pole siis sinu jutu põhjal oletada mida sa tahad on raske.
Tartu Eksperimentaalne Jalgrattatehas
http://www.facebook.com/rattatehas

Etsike
Rattur

Postitus Postitas Etsike » 22. 11. 2009. 19:04

Tahad sa muidu teha miskist MTB tüüpi kassettiga rattast single speed ratast? Siis jätta ette üks hammakas ja tagumise kassetti asemele hangi miski single-speed conversion kit, mis sisaldab nii tagahammakat ja spacereid millega ketiliin õigeks ajada ja ketipingutit, sest MTB puhul saab seda kasutada, sest sel pole rummusisest pidurit nagu tavalisel jalgpiduriga ühekäigulisel on.

kalev
Rattur

Postitus Postitas kalev » 22. 11. 2009. 20:44

http://www.hubjub.co.uk/etc/etc.htm
Üks pood, kus müüakse... aga see ka jah bmxi kett seal. Lisaks on seal võimalus osta ka ühte lüli, kuid hetkel on saada ainult 3/32" paksuses. Pood muidu saadab eestisse ja suht soodsalt. Olen sealt paar korda tellinud, seega julgen soovitada.

Kasutaja avatar
kevin
Rattur

Postitus Postitas kevin » 22. 11. 2009. 23:14

http://www.tartybikes.co.uk
see on küll trialile spetsialiseeruv netipood, aga valik on väga lai ning üksikuid hammikaid ja singlespeed kit'e ja ketipingutajaid on väga suures valikus. post on mõistliku hinnaga ning tavaliselt on vähem kui nädalaga kohal.
Ise olen mitmeid kordi sealt tellinud, väga abivalmis ja mõistlikud vennad.
Nt:
http://tartybikes.co.uk/search.php?category_id=28
http://tartybikes.co.uk/search.php?category_id=511
http://tartybikes.co.uk/search.php?category_id=48

Kevin

ahtoj
Rattur

Postitus Postitas ahtoj » 26. 11. 2009. 08:24

Kunagi sai "poolikuid" ketilu´lisi edukalt ise tavalistest tehtud. Siiani sóidan isetehtud tandemiga, kus muudmoodi esimest ketti pingutada ei saagi. So´ita saab, aga keti pingusega on olnud vahest probleeme.

m i k k
Rattur

Postitus Postitas m i k k » 28. 11. 2009. 22:05

Tänud seniste vastuste eest! Sain aru, et olen oma probleemi natuke poolikult välja öelnud. Eks ma üritan seda viga parandada nüüd: raam-giant stp(puudub igasugune pingutamise võimalus!), jooksud-mavic deetraks(seega rumm on mõeldud tavalise kasseti jaoks). Single-speed või fixed-gear? hea küsimus, peab tunnistama, et ma ei ole selliste mõistetega väga kursis :( , ma üritan rohkem sõita, kui erinevaid mõisteid ja mõõte ja ma ei tea mida veel õppida! Hetkel on ratas 8-käiguline, plaan oleks tagumine käiguvahetaja ja kasset minema visata ja asendada ühe hammakaga, pidur jääb ikka ketaspidur!(kui nende näitajate järgi on võimalik seda protseduuri kuidagi nimetada, siis öelge lollile ka :D ). Kuna treimis võimalus on mul olemas, siis selle hammasratta saaks rummu peal oma vahenditega paika sättida! Seda kasseti seest välja lõhutud hammakat saab kasutada küll, ma olen sellise varjandiga mitu kuud sõitnud, aga see on lihtsalt suhteliselt halva töökindlusega varjant. Seega värskendaks küsimust, kas keegi ei ole äkki võimeline seda titaanist tegema? See on rahaliselt küll väga hea, kui saab ka üksikuid lülisid asendada, ma millegipärast arvasin, et need ei sobi tavalise ketiga kokku. Et siis mis poest neid lülisid ükshaaval osta saab? Ma jääks endiselt selle plaani juurde, et katsetaks kõikvõimalikke varjante enne, kui keti pinguti juurde lähen, ma olen pingutiga sõitnud küll ja tean, et see toimib, aga lihtsalt ma olen ratta ise pilbastest kokku ladunud ja kõikide juppide juures olen välimust üsna oluliseks pidanud ja ei tahaks seda üldpilti mingi koleda pingutiga ära rikkuda! Päris pikk jutt tuli, aga ehk lihtsustab vastamist :) .
Peaasi, et si**a lendab! MTB

Etsike
Rattur

Postitus Postitas Etsike » 28. 11. 2009. 23:22

Sai hulka selgemaks küll, põhimõtteliselt on ikkagi tegemist ühekäigulise vabajooksuga rattaga.
Lugu on ikkagi selline, et esiteks otsusta milliste hammaste arvuga esi- ja tagahammakaid kasutada tahad. Ja tagakassetti asemel oleks kõige lihtsam hankida kuskilt netipoest miski single-speed converison kit. Kui see variant ei meeldi siis võid ise ka meisterdada miskid jublad mis seda ühte tagahammakat õiges kohas hoiaksid (ketiliin peab sirge olema, muidu tuleb kett maha). Siis kui hammakad paigas pane peale kett ja kuna keti pikkust on nii või naa võimalik varieerida ainult ühe lüli pikkuse kaupa siis on 50/50 võimalus et kett sobib ka ilma half-link lülita. Ja isegi half-linkiga ei pruugi ketti ideaalpingsusesse saada, sest lüli pikkus on pool tolli ehk 1,27cm ja keti pikkuses määrab see pingsuse osas ikka väga palju, ehk pole muud kui pead proovima.

Vasta

Mine “Jupid”