Ettetänades kõiki vastajaid!
Et asja täpsustada, milline on su sõiduasend - kas joonis 1, 2, 3, 4 või 5?spets kirjutas: sadul muutunud ebamugavaks,hetkel mul tagumiku all originaal sadul rattal Classic.
Ma olen müünud mõned Brooks sadulad Eestisse. Need on olnud klassikalised vedrudega linnarataste sadulad. Siinne seltskond on sportlikum ja ilmselt Brooksiga kogemusi pole. Muidu aga on tegu oma klassi tippsadulatega, mis kaunistaks igat linnaratast.kkim kirjutas:Kas keegi siinsest seltskonnast Brooks'i sadulaid on kasutanud?
Need siin on vähemasti tootja kirjelduse järele pigem sportimiseks mõeldud. Sestap sai minu eelnev küsimus ka siia foorumisse riputet. Kodukal leiduvad kasutajate kommentaarid on valdavalt ülistavad, kriitilisi postitusi on väga vähe. Ka Sheldon Brownil jagub nahksadulate jaoks piisavalt kiidusõnu. Kõlab kokkuvõttes üsnagi isuäratavalt.tarmo kirjutas:Ma olen müünud mõned Brooks sadulad Eestisse. Need on olnud klassikalised vedrudega linnarataste sadulad. Siinne seltskond on sportlikum ja ilmselt Brooksiga kogemusi pole. Muidu aga on tegu oma klassi tippsadulatega, mis kaunistaks igat linnaratast.
Veenduge ise: http://www.brookssaddles.com/
Saada mulle mudeli nimi tarmo@et-bike.ee peale. Ma vaatan mis teha annab.kkim kirjutas: Tarmo, nagu näha, siis saab Brooks'i kodukalt neid asjakesi ka koos Eestisse saatmisega osta. Kas Sinu kaudu saab koduka hindadest (mis on, mis siin salata, peris krõbedad) odavamalt?
Eks see vist oleneb mis sõiduasendiga linnarartas on. Mul on linnaratas ehitatud mnt ratta raamile ja kõva sadul linna otsade puhul häirima ei hakka. Pikema ühetülbalisema sõkkumise puhul hakkab mõjuma. Püstisema sõiduasendi puhul tõenäoliselt ka ei kannataks.Kert1800 kirjutas:Enda võistlusrattal on kitsas ja kõva sadul,"pampersitega" on hea sõita,aga igapäeva riietega on piin,kas sellega harjub mingi aja peale ära või uus sadul?
Mõned Lepper´id võivad olla vähe soodsamad (pead ise võrgust otsima). Mina võtsin kevadel Brooksi B-17 Aged (bike-components.de) 59 evro eest, ning kahetsema pole pidanud. Võib vabalt ka 100+ km otsi teha (ilma igatsugu pampersita), ning kõik muud asjad annavad enne järgi (käed, selg, kael...), kui tagumik...t6nn kirjutas: Samas küsiks, kas Brooksile miskit odavamat nahast alternatiivi ka keegi teab?
Proovi esialgu sadulat erinevate kaldenurkadega. Mida kõvem ja kitsam sadul, seda täpsemini peab see paigas olema. Juba nt. paar mm. sadula nina üles või allapoole liigutades on vahe selgelt tuntav. Kuldne kesktee on, et sadul olgu horisontaalis. Aga kahjuks pole vanajumal meid õnnistanud ühesuguste tagusmentidegaKert1800 kirjutas:Enda võistlusrattal on kitsas ja kõva sadul,"pampersitega" on hea sõita,aga igapäeva riietega on piin,kas sellega harjub mingi aja peale ära või uus sadul?
No tunni-paar peaks ikka valuvabalt hakkama saama. Saan aru, kui see üle talve esimene sõit ja siis polster jääb vähe kangeks. Endal on kogemus olnud küll selline, et rattaga kaasa tulnud stock sadulaga hakkas tagusment valutama mingi 1,5h sõidu järel ja mingi 3h sõites oli teatud ala vägagi punane (sauna minnes oli silme ees "tähesadu"). Tõsi asi paranes pükste välja vahetamisega, kuid sadulal oli ka oluline roll mängida. Nüüdseks mingi 5-6tundi sadulas olla pole probleem (esimest korda oli pärast mõnusalt kange küll).pärnu rattur kirjutas:Minu teada on ka selline faktor, et kui tavaliselt sõidad 10km(pool tundi) päevas ja siis võtad järsku ette 100km matka, hakkab ka pepu valutama, sest pole lihtsalt harjunud pikema koormusega ja sadulas pole üldse küsimus.