Mõtlesin, et jagan (veel põgusaid) kogemusi seoses nende jooksudega kuna vaimustus on võrdlemisi suur .
Mainin kohe alguses ära, et need on mu esimesed kallima otsa jooksud ning seega oskan neid võrrelda ainult Mavic Ksyrium Equipedega (mida täna saab osta üle kahe korra väiksema rahasumma eest). Samuti ei ole mul all sama kumm - mavicud veeresi Conti GP 4000 peal ees ja Conti 4seasoni peal taga. Ultremod on kergemad ja peaksid olema ka vähem vastupidavad (pehmem segu, parem pidamine), kuid kuna nad läksid mu ratta muu värvigammaga hästi kokku, siis mõtlesin, et proovin .
Kokku sai jooksud + kummid comboga rattalt kaotatud ca 650grammi kaalu, kusjuured disproportsionaalselt rohkem veerevat massi, kuna Durakate pöiad peaksid Equipedega võrreldes olema oluliselt kergemad.
Minu suurimaks kõhkluseks oli asjaolu, et mu 95kg kaalu peavad uutel jooksudel üleval hoidma 16 kodarat ees ja 20 taga...
Tänaseks on nendel läbi veeretud ca 120km ja esmamuljed on järgnevad:
Uued jooksud tunduvad olema kiiremad. kahe sõidu põhjal on raske midagi järeldada ja päevad pole ka vormi mõttes vennad kuid mägedest sai oluliselt kiiremini üles, laugel maal on sarnastes tuuleoludes kiirus 1-2km suurem (just vastutuulega tähendasin seda). Samuti sprintimisel tundus kiirendus samuti parem olevat.
Need jooksud liiguvad vaiksemalt ja veerevad paremini kui Equiped.
Üks väga huvitav/hea omadus, mis oli nagu öö ja päev võrreldes Equipedega (ja millele varem ei osanud tähelepanu pöörata) on tee ebatasasuste neelamise võime. tõsiselt krobelise ja ebatasase asfaldi peal sõites sama kummi rõhuga (~8 bari) neelavad need jooksud oluliselt paremini vibratsiooni ja väikeseid auke. Murastest Keila-Joa poole sõites on hetkel pindamistööd ja seal ei ole mitte mingisugust probleemi sõita 30-40km/h samas kui equipedega vibratsioon muutis sõidu sellel kiirusel võrdlemisi ebamugavaks. Tulemuseks on parem ratta valitsemine ja mõnusam sõit.
Kokkuvõtvalt muutus ratas tänu nendele jooksudele vaiksemaks, kiiremaks ja paremini juhitavaks.
Igaltahes tänud Mustamäe Fixuse poistele, kes neid jookse kellelegi enne maha ei müünud, foorumi kasutajat Alfonze, kes mulle neid jookse soovitas ning loodan, et kirjutis on abiks nendele, kes selle hinnaklassi jooksusid vaatavad.
Tootja info on siin: http://cycle.shimano-eu.com/publish/con ... type-.html
Shimano Dura Ace WH7850 C24 CL jooksud - esmamulje
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Shimano Dura Ace WH7850 C24 CL jooksud - esmamulje
It never gets easier, you just go faster. Greg LeMond
Re: Shimano Dura Ace WH7850 C24 CL jooksud - esmamulje
Hea revijuu:-)
Ma ise olen pisut üle 2000km nendel jooksudel veerenud kaaluga kuskil 80-85kg ja kõikvõimalikke löökauke, kive jne. on juhtunud, siiani supersirged. Samuti on ka shimano kaal suhteliselt täpne, ehk siis lubavad 1386gr ja reaalses elus ongi seal 1380-1400gr, ilmselt oleneb määrde kogusest rummus jne.
On ainult paar miinust, mis siinkohal välja tooks:
1. Tirri hambuvuse mure, mis väljendub umbes nii, et kui mingil hetkel lased tirri, siis jääb see kuidagi vaheasendisse ja kui uuesti vajutama hakkad siis suhteliselt kõva raksuga läheb paika (umbes nagu kett hüppaks hambavõrra kassetil edasi). Mure on ka välismaistes foorumites kajastust leidnud ja muud sellega ei kaasne kui lihtsalt ebamugavus/ehmatus. Seda ei juhtu ka eriti tihti (võibolla 1x 50km jooksul ja nendest kordadest üliharva suure raksuga, enamasti suhteliselt vaikselt), kuid olen täheldanud.
2. Et kaalu säästa on pidurduspind väga õhuke, mägisematel sõitudel on foorumitest leida, et on kulumispiir saavutatud suisa 7000km-ga. Samas mina olen veerenud nendel suht laugeid pindu 2000km ja pole kuskilt otsast kulumise algamistki märgata, ilmselt kinni sõidustiilis ja oludes.
Üldiselt jah, madala pöiaga jooksudest sellise hinnaklassiga kohe kindlasti midagi paremat võtta ei ole. Kohe tulemas uue 7900 põlvkonna jooksud turule, sealt võibolla midagi põnevat tulemas (näiteks 35mm pöiaga suht kerge carbon clincher ).
Ma ise olen pisut üle 2000km nendel jooksudel veerenud kaaluga kuskil 80-85kg ja kõikvõimalikke löökauke, kive jne. on juhtunud, siiani supersirged. Samuti on ka shimano kaal suhteliselt täpne, ehk siis lubavad 1386gr ja reaalses elus ongi seal 1380-1400gr, ilmselt oleneb määrde kogusest rummus jne.
On ainult paar miinust, mis siinkohal välja tooks:
1. Tirri hambuvuse mure, mis väljendub umbes nii, et kui mingil hetkel lased tirri, siis jääb see kuidagi vaheasendisse ja kui uuesti vajutama hakkad siis suhteliselt kõva raksuga läheb paika (umbes nagu kett hüppaks hambavõrra kassetil edasi). Mure on ka välismaistes foorumites kajastust leidnud ja muud sellega ei kaasne kui lihtsalt ebamugavus/ehmatus. Seda ei juhtu ka eriti tihti (võibolla 1x 50km jooksul ja nendest kordadest üliharva suure raksuga, enamasti suhteliselt vaikselt), kuid olen täheldanud.
2. Et kaalu säästa on pidurduspind väga õhuke, mägisematel sõitudel on foorumitest leida, et on kulumispiir saavutatud suisa 7000km-ga. Samas mina olen veerenud nendel suht laugeid pindu 2000km ja pole kuskilt otsast kulumise algamistki märgata, ilmselt kinni sõidustiilis ja oludes.
Üldiselt jah, madala pöiaga jooksudest sellise hinnaklassiga kohe kindlasti midagi paremat võtta ei ole. Kohe tulemas uue 7900 põlvkonna jooksud turule, sealt võibolla midagi põnevat tulemas (näiteks 35mm pöiaga suht kerge carbon clincher ).
Re: Shimano Dura Ace WH7850 C24 CL jooksud - esmamulje
Ka mina (90+ kg) olen nende jooksudega ca 2000-3000 km sõitnud.
Minuni jõudsin juba kasutusest kuid olen rahul ja isegi väga. Võib olla, et pole paremat
proovida saanud. Julgeks soovitada küll!
Minuni jõudsin juba kasutusest kuid olen rahul ja isegi väga. Võib olla, et pole paremat
proovida saanud. Julgeks soovitada küll!