Soovitage 29" mtb jookse. Hetkel rattal DTSwiss x1900-d. Kevadepoole plaan vahetada kergemate vastu. Enda kaal on ca 85kg.
Edit: Võimalusel võiks konkreetse lingi ka antud tootele anda, kust tellida/osta

http://www.bike24.com/1.php?pitems=50;c ... d=69;pgc=0birgo99 kirjutas:Kaalukohapealt kindlasti paremad pea 200g, aga netist kuskilt Swisse tellida ka saab? Enamus kohad müüvad ikka ainult Fulcrume ja Mavicuid?!
Need on nagu täiega 26" jooksud.
Kurat ei pannud tähelegi, arvasin et ikka 29er omadarnea kirjutas:Need on nagu täiega 26" jooksud.
Ma soovitaks võtta paar päeva aega ja lugeda mtbr.com jooksude foorumit. Et tekiks tunne, mis see state-of-art hetkel on.
See custom variant on huvitav valik. Küsimus - dt swissi 350 ja 240s vahe on komplekti peale 50-60grammi ja 130 eurot. Arvestades et see kaaluvahe on rummus, mitte pöial (pöörev mass), siis minu jaoks see kaalueelis selle raha eest ei tundu just liiga oluline. Mis on veel argumendid mis peaks 240s kasuks kallutama?snaxez kirjutas:Kui rahakott lubab, siis ilmselt parim valik oleks actionspordist ise kokku laduda DT swiss 240S jooksud koos notubes pöidadega. Hind tuleb 500-600€ vahele.
http://www.actionsports.de/en/dt-swiss- ... 4191?c=398
DT 240s disc VR+HR centerlock black
NoTubes ZTR Crest black 29er
DT Swiss Competition 2.0/1.8 black
DT Swiss Pro Lock Alu-Nippel black
Kaal peaks tulema u. 1400-1450g
Miks täpsemalt pole head ja mis mõttes seisma jäänud?arnea kirjutas:Minu meelest Notubes pöiad pole 2015 enam hea valik. Nad on seisma jäänud, palju head ja huvitavat kraami on peale tulnud. Sama ka rummude osas.
wider is better. Ma pole kohanud ühtki tõsiseltvõetavat vastuargumenti. Humanitaaride, mormoonide ja kitsarinnaliste ärakuulamisele ma isegi ei vaevu.KaupoR kirjutas:Olen aru saanud, et tänapäeval laiem on parem.
Palju kaalud?allan222 kirjutas:... Crest pöid iseenesest väga hea kuna madala rõhuga maha pole suutnud sõita (sõidan lateksiga). Olen kuulnud küll jutte, et liiga pehmed aga seda ei oska kommenteerida kuna pole "kõva" jooksuga sõitnud ja minu tagumiku all need töötavad.
82 kg.Mati kirjutas:Palju kaalud?allan222 kirjutas:... Crest pöid iseenesest väga hea kuna madala rõhuga maha pole suutnud sõita (sõidan lateksiga). Olen kuulnud küll jutte, et liiga pehmed aga seda ei oska kommenteerida kuna pole "kõva" jooksuga sõitnud ja minu tagumiku all need töötavad.
Kood: Vali kõik
Pöid Kaal Laius Liide ERD Silmad Rant Piirang Hind (2tk)
Alexrims Evo Super Comp 390 20 sleeve 603 x 150
Alexrims Evo 2.0 390 20 sleeve 603 ? 134
Ryde Trace XC 340 21 100 > 200
American Classic 101 380 21 sleeve 600 x 165
Acros A-rim 398 21 604 x x 90 > 200
Pacenti CL 25 416 21 weld 607 x 171
Superstar Sentinel 455 21 glue 596 x x 113
Pacenti TL 28 440 23 weld 604 x 171
Superstar Tactic Trail 445 23 glue 596 x 113
WTB KOM 448 23 sleeve 600 x 150
Fun Works Atmosphere XL 450 23 weld 100 160
E-thirteen TRS+ 410 23,5 weld > 300
Sixpack SAM 449 25 weld 95 > 200
Ryde Trace Trail 450 25 100 > 200
Crossmax STmtbfanatic kirjutas:ei hakanud uut teemat tegema, sooviks pädevamate käest küsida 29er jooksude kohta. Valikus NoTubes Arch EX 29er ja Mavic Crossmax ST 29er jooksud. Kuna hinnavahe on päris tuntav, siis mida soovitate. Ise pigem harrastaja aga selline raskem vend. Kaalu ca 105kg (mida on muidugi plaan vähendada kevadeks alla 100kg)
Kõik soovivad No Tubes aga miks mitte DT Swiss XR 331? Sama kaal ja hind.snaxez kirjutas:Kui rahakott lubab, siis ilmselt parim valik oleks actionspordist ise kokku laduda DT swiss 240S jooksud koos notubes pöidadega. Hind tuleb 500-600€ vahele.
Ma olen vanade Mavic C29ssmax'idega (2012 nimatati 29" Crossmaxe nii) seni kõik oma võistlused (kolmapäevakutest haanjani) ja trennid sõitnud ja pole ühtegi tuunimist veel vajanud. Eluskaal on 85-90, koos varustuse ja täis camelbakiga ilmselt ka võib 100 olla.mtbfanatic kirjutas:kaks eriarvamust siis olemas. Kuna olen teemaga pikalt tegelenud (talvel ju aega on) siis kuidas võtta järgnevat juttu nende jooksude kohta - Kaal on mavicutel vist 70gr kergem, samas kaalupiirang on Mavicutel 100kg, NoTubesitel 105 kg. Sellest võiks järeldada et NoTubes peaks paremini vastu pidama. Samuti on NoTubesil 32 kodarat nii ees kui ka taga. Mavicul vastavalt 20 ja 24, tähendab et NoTubes peaks jäigem olema.
Just. Kõige lollikindlam jooks, mida tean.Indreq kirjutas:Ma olen vanade Mavic C29ssmax'idega (2012 nimatati 29" Crossmaxe nii) seni kõik oma võistlused (kolmapäevakutest haanjani) ja trennid sõitnud ja pole ühtegi tuunimist veel vajanud. Eluskaal on 85-90, koos varustuse ja täis camelbakiga ilmselt ka võib 100 olla.
Küsimus laiale ringile. Kuidas on ikkagi sõitja kaalu teemaga? Kas lollikindlam nö mainstream kaalukategoorias või ikkagi ka nö Clydesdale kategoorias (nii nimetatakse raskekaalasi rattajooksude maailmasAndreK kirjutas:Just. Kõige lollikindlam jooks, mida tean.Indreq kirjutas:Ma olen vanade Mavic C29ssmax'idega (2012 nimatati 29" Crossmaxe nii) seni kõik oma võistlused (kolmapäevakutest haanjani) ja trennid sõitnud ja pole ühtegi tuunimist veel vajanud. Eluskaal on 85-90, koos varustuse ja täis camelbakiga ilmselt ka võib 100 olla.
Mul küll ei jätku fantaasiat "maximum rider's weight" tõlgendamiseks laiemalt kui kirjas on.Mati kirjutas:Tootjad vist annavad kaalusoovituse ikka eluskaalu järgi, st muu pahn tuleb veel otsa.
Minul on suureks plussiks NoTubes pöidade puhul mugavaus TL-Ready rehvidega, ilma sisekummita saab väga kergelt rõhu sisse tavalise pumbaga (pole vaja seepi, koormarihma või kompressorit) ja rehvi velje pealt maha sõita väga raske.Olts kirjutas:Kõik soovivad No Tubes aga miks mitte DT Swiss XR 331? Sama kaal ja hind.snaxez kirjutas:Kui rahakott lubab, siis ilmselt parim valik oleks actionspordist ise kokku laduda DT swiss 240S jooksud koos notubes pöidadega. Hind tuleb 500-600€ vahele.
DT Swiss samamoodi TL teha pole raske ja samad hüved. Pigem pidasin silmas, et DT Swiss on vast parema kvaliteediga kui No Tubessnaxez kirjutas:Minul on suureks plussiks NoTubes pöidade puhul mugavaus TL-Ready rehvidega, ilma sisekummita saab väga kergelt rõhu sisse tavalise pumbaga (pole vaja seepi, koormarihma või kompressorit) ja rehvi velje pealt maha sõita väga raske.Olts kirjutas:Kõik soovivad No Tubes aga miks mitte DT Swiss XR 331? Sama kaal ja hind.snaxez kirjutas:Kui rahakott lubab, siis ilmselt parim valik oleks actionspordist ise kokku laduda DT swiss 240S jooksud koos notubes pöidadega. Hind tuleb 500-600€ vahele.
Omamata kogemust eelmainitud jooksudega, võin öelda et neid abivahendaid pole mina Mavicuga ka kunagi kasutanud. Tõsi, käsipumbaga enamasti peale ei saa, kasutan CO2 ballooni, sellega saab tavaliselt esimesel katsel.Olts kirjutas:DT Swiss samamoodi TL teha pole raske ja samad hüved. Pigem pidasin silmas, et DT Swiss on vast parema kvaliteediga kui No Tubessnaxez kirjutas:Minul on suureks plussiks NoTubes pöidade puhul mugavaus TL-Ready rehvidega, ilma sisekummita saab väga kergelt rõhu sisse tavalise pumbaga (pole vaja seepi, koormarihma või kompressorit) ja rehvi velje pealt maha sõita väga raske.
Minu kaal jääb suurusjärku 61-63kg.Mati kirjutas:Suure kiitmistuhina juurde kordan seda mida on ka varem öeldud - pange palun ka oma kaal (suurusjärk) jutu juurde kirja![]()
90kg mehel pole suurt teha 50kg tüübi jutuga kuidas see muudkui vastu äärekive probleemideta põrutab.
Minu 77kg +-1,5kg kehakaalu juures jäi Crest suhteliselt vedelaks nuudliks. kodarad olid seejuures 2/1.8/2 . Kruusal rallimiseks on Crest ideaalne, aga maastikul tuleb nendega rahulikult võtta. Praegu on rattal all Superstar Tactic AM pöiale laotud jooksud, kodarad samuti 2.0/1.8, ning võib öelda, et väga tugevad ja hästi veerevad jooksud said lõppeks. Kaal tuli mõni gramm üle 1,8kg, mis 24mm siselaiusega alujooksu kohta pole üldsegi paha tulemus. Ükskord õnnestus üks väga kehv maandumine trepiastmetel teha mille käigus jäi tagapöid täiesti sirgeks. Crest oleks arvatavasti väga sõlmes olnud. Muidugi Crest ja Tactic on erineva kategooria pöiad, mida omavahel võrrelda ei saa. Pigem Arch EX/Flow EX vs Tactic AM/Sentinel Trailimmadis kirjutas:Minu kaal jääb suurusjärku 61-63kg.Mati kirjutas:Suure kiitmistuhina juurde kordan seda mida on ka varem öeldud - pange palun ka oma kaal (suurusjärk) jutu juurde kirja![]()
90kg mehel pole suurt teha 50kg tüübi jutuga kuidas see muudkui vastu äärekive probleemideta põrutab.
Ma Fulcrumitel 80kg (+-3), tootja annab piirangu 110 kg cross-country.90kg mehel pole suurt teha 50kg tüübi jutuga kuidas see muudkui vastu äärekive probleemideta põrutab.
Väitke keegi, et see Crest ei ole ikka nii lödi ja pehme nagu eeskõneleja oma 77 kg juures räägib? Endal nagu mõte jooksis just sinna poole..ÜlrK kirjutas:Minu 77kg +-1,5kg kehakaalu juures jäi Crest suhteliselt vedelaks nuudliks. kodarad olid seejuures 2/1.8/2 . Kruusal rallimiseks on Crest ideaalne, aga maastikul tuleb nendega rahulikult võtta. Praegu on rattal all Superstar Tactic AM pöiale laotud jooksud, kodarad samuti 2.0/1.8, ning võib öelda, et väga tugevad ja hästi veerevad jooksud said lõppeks. Kaal tuli mõni gramm üle 1,8kg, mis 24mm siselaiusega alujooksu kohta pole üldsegi paha tulemus. Ükskord õnnestus üks väga kehv maandumine trepiastmetel teha mille käigus jäi tagapöid täiesti sirgeks. Crest oleks arvatavasti väga sõlmes olnud. Muidugi Crest ja Tactic on erineva kategooria pöiad, mida omavahel võrrelda ei saa. Pigem Arch EX/Flow EX vs Tactic AM/Sentinel Trailimmadis kirjutas:Minu kaal jääb suurusjärku 61-63kg.Mati kirjutas:Suure kiitmistuhina juurde kordan seda mida on ka varem öeldud - pange palun ka oma kaal (suurusjärk) jutu juurde kirja![]()
Cresti kaitseks võin öelda, et see on sama tugev kui ülejäänud 350gr juures olevad pöiad, mis kannavad silti "for racing". Ühel tuttaval on näiteks DT Swiss XR1501 jooksud. Tipp alujooks kaaluga 1,5kg, ning mulle tundub, et sellega üks paras kamm ongi pidevalt. Väike kõks vastu äärekivi, ning pöid vajab sirgendamist. Kehakaal peaks tollel härral tsipa väiksemgi olema.birgo99 kirjutas:Väitke keegi, et see Crest ei ole ikka nii lödi ja pehme nagu eeskõneleja oma 77 kg juures räägib? Endal nagu mõte jooksis just sinna poole..ÜlrK kirjutas: Minu 77kg +-1,5kg kehakaalu juures jäi Crest suhteliselt vedelaks nuudliks. kodarad olid seejuures 2/1.8/2 . Kruusal rallimiseks on Crest ideaalne, aga maastikul tuleb nendega rahulikult võtta. Praegu on rattal all Superstar Tactic AM pöiale laotud jooksud, kodarad samuti 2.0/1.8, ning võib öelda, et väga tugevad ja hästi veerevad jooksud said lõppeks. Kaal tuli mõni gramm üle 1,8kg, mis 24mm siselaiusega alujooksu kohta pole üldsegi paha tulemus. Ükskord õnnestus üks väga kehv maandumine trepiastmetel teha mille käigus jäi tagapöid täiesti sirgeks. Crest oleks arvatavasti väga sõlmes olnud. Muidugi Crest ja Tactic on erineva kategooria pöiad, mida omavahel võrrelda ei saa. Pigem Arch EX/Flow EX vs Tactic AM/Sentinel Trail