Lenksu laius
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Lenksu laius
Mille alusel määrata lenksu laiust. Mis on laia ja kitsa lenksu eelised ja puudused.
Praega peal väga lai lenks 620mm ja sarvi pole. Otseselt ei kurda, aga olen proovinud ka lühikest lenksu ja tundub palju teistsugusem ja mitte halvem.
Neti kammimise tulemused olid kehvad. Asi on seotud õlgade laiuse ja sõidustiiliga nagu mõistan. Et lühike on ebastabiilsem, loormab rohkem õlgu aga manööverdab paremini, lai aga "mugavam" ja stabiilsem.
Plaan lõigata, aga ei tea, kui palju täpselt.
Praega peal väga lai lenks 620mm ja sarvi pole. Otseselt ei kurda, aga olen proovinud ka lühikest lenksu ja tundub palju teistsugusem ja mitte halvem.
Neti kammimise tulemused olid kehvad. Asi on seotud õlgade laiuse ja sõidustiiliga nagu mõistan. Et lühike on ebastabiilsem, loormab rohkem õlgu aga manööverdab paremini, lai aga "mugavam" ja stabiilsem.
- 5TH ELEMENT
- Rattur
kui eelmine lenks paras tundus siis võta uus sama pikaks. hea kui kogu eemaldatav materjal lenksu ühest otsast ei tuleks.Rom kirjutas:Gunnarile tänud et teemat alustas.
Endal kah proble et uuel rattal lenks 600 ja jube lai tundub.
kui ma õieti aru saan,siis võib seda täpselt nii lühikeseks lõigata kui suured su õla lihased on
põhimõtteliselt võib ju ka 400mm olla kui sa suudad ratast endale vajalikul määral kontrollida.
On nii ?
eelmine oli 580 ja oli kah nagu laiavõitu,erikr kirjutas:kui eelmine lenks paras tundus siis võta uus sama pikaks. hea kui kogu eemaldatav materjal lenksu ühest otsast ei tuleks.Rom kirjutas:Gunnarile tänud et teemat alustas.
Endal kah proble et uuel rattal lenks 600 ja jube lai tundub.
kui ma õieti aru saan,siis võib seda täpselt nii lühikeseks lõigata kui suured su õla lihased on
põhimõtteliselt võib ju ka 400mm olla kui sa suudad ratast endale vajalikul määral kontrollida.
On nii ?
aga üheltoolt lenksu pikkust lõigata..........
See 56cm on täpselt õige XC mõõt. Aga jääb natuke kitsaks kui sarved otsa panna. Sarvede kinnituskohad on aga erineva laiusega.
Meil kah sel trekil 60cm ja lai, plaan on lõigata 57cm peale :) - sarved on wcs lyhikesed suhteliselt vähe ruumi võtvad. Mul endal on Authori ergobarid, millede kinnituskohad on laiemad ja lenks on 58cm. Normaalne aga 1cm isegi võib kitsam olla.
Kogemus on veel 54cm lenksuga millel sarved otsas - kitsas, nii mulle kui naisele.
Meil kah sel trekil 60cm ja lai, plaan on lõigata 57cm peale :) - sarved on wcs lyhikesed suhteliselt vähe ruumi võtvad. Mul endal on Authori ergobarid, millede kinnituskohad on laiemad ja lenks on 58cm. Normaalne aga 1cm isegi võib kitsam olla.
Kogemus on veel 54cm lenksuga millel sarved otsas - kitsas, nii mulle kui naisele.
Jah on küll nii, aga rohkem maanteeratastel.Ermo kirjutas:Tegelikult on nii, et lenksu pikkus sõltub ÕLGADE laiusest :
Metsas ukerdamiseks on sul ka kitsaste õlgade puhul vaja suhteliselt mõistliku laiusega lenksu.
Igal asjal on oma eesmärk. Muidu tuleb välja et mäest alla laskujatel on ilgelt laiad õlad.
Re: Lenksu laius
Üks võimalus: Lükka vahetajad/pidurieeblid keskkohale lähemale. Võta käepidemekummid ära ja mine tee paar tiiru metsavahel/teel. Su käed võtavad ise *sobiva* asendi. Fikseeri kämbla väline joon+sarvekinnituste laius ja ülejäänu sae maha.Gunnar kirjutas:Praega peal väga lai lenks 620mm ja sarvi pole.
Viimati muutis mart, 05. 04. 2004. 15:21, muudetud 1 kord.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
MTB ja MNT lenksu laius on ju erinevalt määratletud. Ühel kodanikul on kämmal 10 cm, teisel 12 cm - automaatselt tuleb teisel lenks 2 cm.i laiem.Kirsa kirjutas:Jah on küll nii, aga rohkem maanteeratastel.Ermo kirjutas:Tegelikult on nii, et lenksu pikkus sõltub ÕLGADE laiusest :
Metsas ukerdamiseks on sul ka kitsaste õlgade puhul vaja suhteliselt mõistliku laiusega lenksu.
Igal asjal on oma eesmärk.
Joonis abiks:
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
- tõeline siga
- Rattur