Squirt Chain Lube on parim keti"õli"

Mina hangin seda Hobisport.ee
Mul ei õnnestunud selle kraamiga sõbraks saada. Suvel proovisin seda Leedus 800 km rattamatkal. Ilm oli kuiv ja kahjuks oli kett ka kuiv kogu aeg sellega. Liiga tihti pida seda tolmava teega peale määrima. Lõpuks loobusin ja viskasin minema.
Seda on vaja õigesti peale kanda. Korralikult vaja putlit raputada. Eelmine päev kett valgeks, siis lased öö otsa "taheneda", järgmise sõidu eel lased korra suts lapiga üle ja tuld. Mul on toiminud tip-top. TRM lühike oli ka täiesti ok - kõik töötas. Kuivaga ka täitsa ok, ei muutu tolmuga "tavotiks".
Pikal matkal, kus distants keskmiselt 200 km päevas, see "eelmisel päeval peale ja öö otsa taheneb" ei toimi. Ma pidin päeva jooksul, olenevalt ilmast 1-3 korda ketti õlitama.
Üritame jääda siin teemas Squirt juurde
Öelda, et Squirt on lahustivaba, ei ole päris korrektne.
Mina loen Squirt'i veebilehelt, et nende lahustiks on vesi, kuigi nad ise kirjutavad tõesti mõnes kohas "solvent free".Squirt is a unique chain lubricant – it contains waxes and water in emulsion form
Eks see kehti ka määrdemaailmas, et igaks tööks on oma töörisitad ja õiged töövõtted. Squirt ei väidagi, et see kestab igavesti. Nende kasutusjuhend ütleb üheselt, et kuivades oludes peaks sõltuvalt teekattest (või selle puudumisest) iga 4-6 tunni tagant uuesti peale kandma. Kui päevane läbisõit on 200 km, siis on loomulik, et korra või kaks päevas tuleks uuesti peale kanda.
Lihtsus - milles ta ikkagi seisneb? Täielik puhastus, leotamine?rolfvector kirjutas: Selles suhtes, et kes ei saa hakkama siis muidugi kasutage tavalist õli kuid lihtsuse/headuse/hinna suhe on Squirt-il paigas![]()
1 - Ühe korra pead keti korralikult puhastama, peale seda piisab vajadusel kuiva harjaga üle käimisel. Mina tõmbasin keti lapiga korra üle samal ajal kui ratast pesin, muud midagi.MK777 kirjutas: ↑01. 10. 2019. 22:18Lihtsus - milles ta ikkagi seisneb? Täielik puhastus, leotamine?rolfvector kirjutas: Selles suhtes, et kes ei saa hakkama siis muidugi kasutage tavalist õli kuid lihtsuse/headuse/hinna suhe on Squirt-il paigas![]()
Headus - keti ja kasseti eluiga jääb ikkagi samaks.
Hind - lisaks 40% kallimale õlile vajad veel ka puhastusainet.
Ehk annab just nende numbrite esiletoomine mingit aimu määrete nn. headusest?Headus - keti ja kasseti eluiga jääb ikkagi samaks.
https://www.ceramicspeed.com/media/3505 ... mbined.pdf
rolfvector kirjutas: ↑02. 10. 2019. 13:03https://www.ceramicspeed.com/media/3505 ... mbined.pdf
Kes ei viitsi kõike lugeda siis kokkuvõttest piisab.
Päris hästi oskavad selle analüüsi tegijad arvutadaFredi kirjutas: ↑02. 10. 2019. 14:02Ja siin mitte 5 aasta vanused, vaid natuke värskemad testitulemused, CHAIN LUBE TEST 8 / 2019 WHEEL ENERGY OY.
Squirt jääb määrdeomaduste, kui ka ketil vastupidamise poolest testitud määrete tahaotsa. Peale 300 km läbimist on Squirty kasutamisel keti võimsuskadu Rexi ja Muc-Offi määretega võrreldes 2-3x suurem.
Hinnafaktoris peaks arvestama ka lubatavat läbisõitu
Eks sellese "testi" peab väikese skepsisega suhtuma ka kuna Rex-i tootjate poolt sooritatud.Fredi kirjutas: ↑02. 10. 2019. 14:02
Ja siin mitte 5 aasta vanused, vaid natuke värskemad testitulemused, CHAIN LUBE TEST 8 / 2019 WHEEL ENERGY OY.
Squirt jääb määrdeomaduste, kui ka ketil vastupidamise poolest testitud määrete tahaotsa. Peale 300 km läbimist on Squirty kasutamisel keti võimsuskadu Rexi ja Muc-Offi määretega võrreldes 2-3x suurem.
Sellisel purgihinna võrdlusel puudub informatiivne sisu. Osad määrded sisaldavad lahustit, osad mitte, koguseline kulu keti määrimiseks on erinev, lahustivaba võib kallim olla per ruumala, aga saad selle eest rohkem määret. Kui tahta võrrelda määrdeid hinna ökonoomsuse seisukohalt, siis peab võrdlema määrde kuluhinda per kilomeeter, lisaks veel keti eluiga per km jne. Nagu näiteks teeb Zero Friction Cycling oma võrldustestides.veloson kirjutas: ↑03. 10. 2019. 08:39Praegu libeda ketiga õnnepilves olijate tuju ja tähelepanu ei taha, jätan siia lihtsalt hilisema ajaloo uurimise tarbeks kaubandusliku võrdluse subjektiivselt valitud laialt levinud kaupade ja turule auku raiuvate tulnukate lõpptarbija pakendite kogustest ja hindadest e-poodides (kohustuslik kolme erineva hinnapakkumise võrdlemine on tegemata jäetud), täiendused oodatud, tulevikus huvitav arutelu kõrvale lugeda:
weldtite TF2 perf. tefl. lube | 100 ml 3.59£ (35,9£/l)
Finish Line Cross Country Wet Lube | 120ml 4.99£ (41,583£/l)
Squirt Chain lube | 120ml 10,5€ (87,50€/l)
REX Chain Lube Domestique | 30 g 14.50€ (483,33€/1kg)
1 EUR ~ 0.89 GBP
Kas 17€ (Rex Domestique hind) ketimäärdele 9000-10000 km läbimiseks on palju? Sisuliselt saab keskmine harrastaja 1 pudeli Rex Domestiquega terve hooaja ära sõita. Lisaks veel kokkuhoid vähenenud keti kulumise pealt. Squirty pudel maksab 12 € ja teda kulub tunduvalt rohkem, ühe pudeliga hooaega välja ei vea.
Sõidan aastaringselt. KM koguneb ca 7-8000. Varem kasutasin Finish Line õlisid. 120ml pudelid kestsid vähemalt 2a. Viimasel aastal olen kasutanud Squirti. Kuna kannan seda ketile harvem, siis kulub seda mõnevõrra vähem.Fredi kirjutas: ↑03. 10. 2019. 09:21Kas 17€ (Rex Domestique hind) ketimäärdele 9000-10000 km läbimiseks on palju? Sisuliselt saab keskmine harrastaja 1 pudeli Rex Domestiquega terve hooaja ära sõita. Lisaks veel kokkuhoid vähenenud keti kulumise pealt. Squirty pudel maksab 12 € ja teda kulub tunduvalt rohkem, ühe pudeliga hooaega välja ei vea.