Rattaraamide vastupidavusest koormusele
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Rattaraamide vastupidavusest koormusele
Netis kolades leidsin sellise lehe. Uuritakse siis raamide vastupidavust tsüklilisele koormusele. Jätab küll sellise mulje, et test on Scotti poolt kinni makstud
-
- Rattur
Re: Rattaraamide vastupidavusest koormusele
sattusin samale lehel mõnda aega tagasi - kaalu infot sai vähemalt loodetavalt adekvaatset siit..smile kirjutas:Netis kolades leidsin sellise lehe. Uuritakse siis raamide vastupidavust tsüklilisele koormusele. Jätab küll sellise mulje, et test on Scotti poolt kinni makstud
Porter Lifts Your Ranking
Re: Rattaraamide vastupidavusest koormusele
Scotti ramide tugevuse võti peitub laserlihvimises. See tähendab, et nn õhendatud torudega raami torud lihvitakse seestpoolt laseriga õhukeseks. Võrreldes traditsiooniliste (mehhaaniliste) toru õhendamismeetoditega annab laserlihvimine tunduvalt sujuvama ülemineku toru õhemalt (keskmiselt) osalt paksematele (otsmistele) osadele, mis omakorda võimaldab sama kaalu juures valmistada u 15% jäigema raami.smile kirjutas:Netis kolades leidsin sellise lehe. Uuritakse siis raamide vastupidavust tsüklilisele koormusele. Jätab küll sellise mulje, et test on Scotti poolt kinni makstud
ei ole sihukest nilbet tehnoloogilist juttu vaja ajada.Iga tootja teeb mingeid imetrikke oma raamidega.Ma ei hakka mainima rattafirmat,kelle süsinikraamid on läinud nagu leiba ja scandiumraame vahetati paar korda hooaja jooksul välja,sest nad sõideti kuu ajaga saiaks.Nad olid muidugi ühed kergeimad raamid üldse kuid väsisid hoogsalt.Nad on kerged,näevad head välja,uuena ka piisavalt jäigad,aga väsivad vähemalt sama uljalt nagu paljud muud raamid.Ma ei näe siin põhjust toonitamaks nende vastupidavust.
See, et nn scandium-raami valmistaja/tootja kasutab metallifirma Easton nn scandiumtorusid, ei tähenda et materjal on kehv. Scandiumi kokkukeevitamisel/lõõmutamisel/ jahutamisel on vägagi spetsiifilised nõuded (nagu ka teistel paremakvaliteedilistel AL sulamitel). Kui raamitootja liitekohtasid ja nende lähiümbrust peaaegu torutugevuseks ei saa, siis viga pole scandiumis, vaid tehnoloogias.vaikija kirjutas:ei ole sihukest nilbet tehnoloogilist juttu vaja ajada.Iga tootja teeb mingeid imetrikke oma raamidega.Ma ei hakka mainima rattafirmat,kelle... scandiumraame vahetati paar korda hooaja jooksul välja,sest nad sõideti kuu ajaga saiaks.
Ja veel, tiba nilbet tehnoloogilist inffi gümnasistidele, kes on keemia valinud riigieksamiks:
http://www.wmlewisimports.com/QA/scandium.htm
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.