MTB oli veidi lihtsam kuid maantee jooksudega olen veidi hädas ning kuulaks teiste soovitusi.
Mida ma tahan:
Tubeless
ketaspidur(TA on seega juba selge)
Midagi kergemat kui originaal prügi jooksud.
Ja kindlasti ei taha tubulari
28mm rehvi jaoks optimaalsed
Tahaks enda CX/Gravel ratta väheke universaalsemaks ja kiiremaks teha, praegused "prügi" jooksud jätaks talveks või metsas sõiduks.
Uute jooksudega pole plaanis metsa ega kuhugi mujale minna, jääksid need puhtalt maantee jooksudeks ja võibolla võistleks veidi siin/seal(sh. Tartu rattarallil)
Olen ka väheke tuhninud kuid midagi konkreetset silma pole jäänud.
Hinnapiir paljalt jooksudele oleks kuhugi 500€ kanti ning kindlasti ei välista ka kasutatud jookse.
Eesmärk oleks saada võimalikult hea "bang for buck", võibolla on ka 2-300 jooksud igati head võrreldes originaalidega ning rohkem polegi vaja aga võibolla on saab just 600€ need "parimad" jooksud

Selge on see, et 1500€ jookse ei oska ma täna veel hinnata kuid praegused pool tonni(googeldades veidi üle 2kg) kaaluvad originaalid mind ka just õnnelikuks ei tee.
Selles hinnaklassis vist kaalupiiranguga probleeme ei teki aga igaks juhuks mainin, et mina+ratas+varustus jääb tõenäoliselt kuhugi 85-90kg kanti(pigem 85 aga kurat seda teab mis ma ratta peale tahan laduda

Mida targemad soovitavad?
Võib anda ka üldisemaid vihjeid mis tootjaid vaadata, mida kindlasti mitte

Pole probleemi ka EU piires a'la bike24 bike-discount või muu sarnane koht tellida.