Shimano Deore vs Alivio?

Rattadetailid ja abiained. Raamist õlideni.
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
anc868
Rattur

Shimano Deore vs Alivio?

Postitus Postitas anc868 » 23. 02. 2019. 10:37

Milline tagumine käiguvahetaja kvaliteetsem on? Mis on nende erinevus?

muffits
Rattur

Re: Shimano Deore vs Alivio?

Postitus Postitas muffits » 28. 03. 2019. 00:20

Google veel täitsa töötab (ise asi kauaks veel):
https://www.evanscycles.com/coffeestop/ ... -hierarchy

Jats36
Rattur

Postitus Postitas Jats36 » 30. 03. 2019. 11:11

Mulle tundub et arvestada tuleb ka käeguvahetaja põlvkonda...uuem Alivio vahetab kiiremini ja täpsemalt kui vanem Deore

Trotinette
Rattur

Postitus Postitas Trotinette » 29. 05. 2019. 22:59

Deorel on sidur aga aliviol see vist puudub

Trotinette
Rattur

Postitus Postitas Trotinette » 29. 05. 2019. 23:25

Alivio vist 1 samm madalamal kui deore grupp

Gerd
Rattur

Postitus Postitas Gerd » 08. 08. 2024. 06:24

Foorum, küsin mõtlemisabi. Otsustusvõimetus vaevab. :?

On siis esivahetajatel suuri erinevusi??? Ma ei räägi üldse rahast. Ma võiks neid ämbritäie kokku osta ja ära proovida, aga ei ole aega! Rattaga on vaja sõita. Ei ole aega katsetada. Peaks kindla peale minema ja õige asja ära ostma.

Peale keskjooksu asendamist kaugus muutus ja tahtsin oma ürgwana esivahetajat sutikene väljapoole nihutada, sest kõige raskema käiguga (46-11), käis kett krrrr! vastu seina, aga "L" kruvi alt on süsteem ära mädanenud. Võib isegi olla, et see ammu enam ei tööta, ma lihtsalt ei märganud. Tegelikult pidas ta maru hästi vastu. Lausa 12 aastat!

Pilt

Dekaadi jooksul on asjaolud muutunud. Sellist Acerat 3x9 rattale ei pakutagi enam. On näiteks Altus ja Alivio.

Aga tahaks paremat! Ma isegi ei tea, milline see parem on, aga tahaks paremat! :lol:

Viisin ennast kurssi, et mis eksootiline loom on "chain stay" https://bicycles.stackexchange.com/ques ... -seat-tube .... kalkuleerisin, et see võiks olla 65 kraadi (plussmiinus 1 kraad). Papitükk oli abiks

Pilt

Ühesõnaga, kokkuvõtlikult parameetrid:
*käiguvahetus 3x9, ees 46-36-26
*posti diameeter 32,2mm
*tube angle 65kraadi. Pildil on Acera kinnitusrõngas all.
*kaabel jookseb keskjooksu alt / raami alt

Eesti jalgratta netipoodidest ei leidnudki midagi sobivat...

Välismaalt leidsin näiteks selle https://www.bike-discount.de/en/shimano ... derailleur

Või selle? https://www.bike-discount.de/en/shimano ... ing-63-660

Aga kuna ta peab 10 aastat vastu, siis miks mitte juba see? https://www.bike24.com/p2174440.html?so ... sku=661921

Ja mul viskas kohe küsimusi nagu küllusesarvest:

:arrow: viimasel lingil on "front derailleur capacity 22" - mida see tähendab?
:arrow: miks osadel on kinnitusrõngas peal? On nad kuidagi paremad/sujuvamad/täpsemad? Lihtsalt disaini pärast/inseneridel oli igav, nad pidid midagi uut leiutama, et palk välja teenida? (järgmisena võiks kinnitusrõnga disainida keskele! Täpselt keskele!)
:arrow: miks tehakse esivahetajate puhul vahet 3x9 ja 3x10 süsteemidel, nihked peaksid olema ju samad = käik on ju sama? Kui ma toksin otsingusse "front derailleur 3x9" ma saan ühe tulemuse ja kui "3x10" pakutakse midagi muud? Aga heeblid jäävad ju samaks, käik on sama? Muidugi jah, hinnavahe on 3x suurem....

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 08. 08. 2024. 12:07

A front derailleur's capacity is simply the difference between the number of teeth on your largest and smallest chain ring. For example if you have a 39/53 chain ring combo, (53 - 39 = 14), you will need a front derailleur with a capacity of 14 teeth or more.

"Kinnitusrõngas peal" on nn rippuvat tüüpi esikäikar. 3x9 kuldajastul ca 15-20 aastat tagasi on siin palju juttu olnud sellest, et rippuv on parem (vastupidavam) tänu mehhanismi pikematele jõuõlgadele. Mõnel üksikul õnnetul juhul võib rippuva käikari klamber sattuda pudelikorvi alumise kinnituse kohale. Olen ise pidanud alumise pudelikorvi kinnituse toruga tasa viilima.

Sadulatoru läbimõõt on sul 31,8. Järgmine mõõt on 34,9. 31,8 torul on võimalik kasutada 34,9 klambriga käikarit kui panna vahele adapter. Tänapäeval on adapterid tihti käikariga kaasas ja ainus klambri mõõt siis ongi 34,9.

3x9 vs 3x10. 3x10 puhul on kett kitsam ca 0,4 mm ja ka käikari raam on veidi kitsam. Võib juhtuda, aga ei pruugi, et 10s esikäikari raami puhul jääb ühes äärmises asendis kett vastu käikari raami nühkima, hoolimata reguleerimisest.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

Gerd
Rattur

Postitus Postitas Gerd » 09. 08. 2024. 07:22

Oehh..... kuidas ma ise selle peale ei tulnud, et 10-ne kett on ju kitsam ja käikar kah kitsam. Loogish! Muidugi on ta kitsam!

Isiklikke muresid nii palju, et ei märka enam lihtsaid asju....

Igatahes suur tänu sulle, admin Erik !

Ega rikkalikult valida midagi pole, ausalt öeldes. Top-swing Altus M370 või down-swing Altus M371, tellisingi ülemise rõngaga, sest mul õnneks ei ole pudelikorvi kinnitusi toru küljes.

https://www.bike-discount.de/en/shimano ... derailleur

Kõik ülejäänud 3x9 käikarid on väiksema hammaste arvule mõeldud.

Lingi panin sellepärast, et kohe-kohe varsti peavad tuhanded 3x9mehed hakkama oma eelmise sajandi käikareid vahetama - aga nad ei tea veel seda! :mrgreen: siis on lihtsam otsida.

Ja veelkord palju tänu, Erik! Täpselt sellist abi ja retsepti oligi vaja.

Kasutaja avatar
mart
Rattur

Postitus Postitas mart » 15. 08. 2024. 12:35

Tegelt sobib ka 3x7/8 esikäikar.
Nt see:
https://www.bike-discount.de/en/shimano ... derailleur
Kui tuli 9 käigune kassett/tagakäikar, siis paljud jätsid esikäikari vana ja sõideti sellega H100t ja siiamaani. Ega ilmaasjata Ebays nende hinnad kõrged püsi (vt made in Japan - lx, xt, xtr 3x7 hindu)
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.

Gerd
Rattur

Postitus Postitas Gerd » 21. 08. 2024. 23:44

mart kirjutas:
15. 08. 2024. 12:35
(vt made in Japan - lx, xt, xtr 3x7 hindu)
Hilja lugesin. Kiirustades tellisin ja kiiresti tuli kohale. Üritan leida aega ära vahetada.

Ajalugu ma ei tea, aga ebays hakkas mulle meeldima pronksikarva XTR 3x8/9 (aastast 2004, kasutamata, 129$), mis tundub olema "vahepealne" variant ehk üleminek 9-käigulistele toimuski umbes sel ajal/sajandivahetuse paiku?

Ma ei saa seda haruldust osta. Emotsionaalsetel põhjustel. Mul ei ole kellegi ees kõvatada! Ma võin ju tema osta, aga ma ei saa kõvatada, kedagi huvita minu tutvusringkonnas selle asja tegelik väärtus, keegi ei saa aru, et see 20a vana käikar üldse midagi väärt on! :D Pigem antakse mõista, et "... sul on bemm, (lollakas!), miks sa RATTAGA tööle sõidad? Lapsepõlv ammu läbi, ikka sõidab rattaga!?" jne, jne. :lol:

Kuidagi on juhtunud, et minu ümber on palju rattavaenulikke inimesi.....

Hea teada, et Altus 3x7/8 on sama sobilik kui 3x9.

Vasta

Mine “Jupid”