Mavic CrossLand vs. Ritchey WCS

Rattadetailid ja abiained. Raamist õlideni.
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
koomahai
Rattur

Mavic CrossLand vs. Ritchey WCS

Postitus Postitas koomahai » 17. 08. 2004. 19:02

Kuna on vajadus uued jooksud soetada siis palun veidi abi otsustamisel. Pealkirjas antud jooksud on sõelale jäänud kui kõige tõenäolisemad. Igasugused kommentaarid om teretulnud.
Viimati muutis koomahai, 17. 08. 2004. 19:39, muudetud 1 kord.
Tanel

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Re: Mavic CrossLand vs. Ritchey WCS

Postitus Postitas erikr » 17. 08. 2004. 19:34

koomahai kirjutas:Kuna on vajadus uued jooksud soetada siis palun veidi abi otsustamisel. Pelakirjas antud jooksud on sõelale jäänud kui kõige tõenäolisemad. Igasugused kommentaarid om teretulnud.
esimene on tubeless, teine mitte. ritcheyga kogemus puudub. crosslandi eelkäija crossride (mittetubeless) oli viimase peal sellise raha eest ja vahest tuletan neid hea sõnaga meelde. püsis igatepidi sirge 85 kg all ja veeres ülihästi. crosslandi lühikogemusi jagab ehk Antti.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

Kasutaja avatar
Antti
Rattur

Postitus Postitas Antti » 17. 08. 2004. 21:02

Nojah, ma vist kõige värskem omanik :)

Seni olengi nendega ainult u. 50km asfalti sõitnud ja siis pühapäevase Rakke maratoni.

Võrreldes minu vanade vatti näinud auklike formula rummudega on veeremine ikka imeline - kompenseerib täiesti hooajaga tekinud kaalukaotuse ja sellega seotud aeglasema mäest allasaamise :D Rakkes oli paar kohta, kus laskumisel tuli päris hoogsalt pidureid kulutada aga järele mõeldes, siis see võis ka ainult tunduda, sest üldiselt kipun ma laskumisi enamikust agressiivsemalt sõitma.

Endal sai otsustamisel just kaalukausiks see, et Crosslandil on väga rahakotisõbraliku hinna (räägime siis saksa netipoe hinnast ;)) eest nii tubelessi võimalus, kui ka kettavalmidus. Samuti on kõik eelnevate versioonide omanikud ja ka teised värsked Crosslandi omanikud oma ostuga igati rahul olnud.

Ainuke häiriv asi on esialgu see Mavicu plõksumine - koguaeg on tunne, et midagi on katki :D
velo.clubbers.ee
Ritchey WCS QRS vektor

Kasutaja avatar
Gunnar
Rattur

Postitus Postitas Gunnar » 18. 08. 2004. 07:22

Antti kirjutas:..koguaeg on tunne, et midagi on katki :D
aga kui midagi ON katki, siis kas suurematest rattahooldustest saab alati abi (V+. Laki R, Hawaii, NRP)? Kas kodarad on siin maarjamaal letist alati saadaval? Ja kas ise saab (ajutiselt) uue kodara panna, et hooldusse sõita?

Crossland siis.

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 18. 08. 2004. 07:33

Gunnar kirjutas:
Antti kirjutas:..koguaeg on tunne, et midagi on katki :D
aga kui midagi ON katki, siis kas suurematest rattahooldustest saab alati abi (V+. Laki R, Hawaii, NRP)? Kas kodarad on siin maarjamaal letist alati saadaval? Ja kas ise saab (ajutiselt) uue kodara panna, et hooldusse sõita?

Crossland siis.
ise kodarat saab panna kui kodar käepärast. tavaline pööratud otsaga kodar ei sobi. enne müüki kiskusin kodus crossride rummud - tirri pulkadeks ja puhastasin-määrisin, mingit imet küll pole millega iga mehann hakkama ei peaks saama.

Kasutaja avatar
mar852
Rattur

Postitus Postitas mar852 » 18. 08. 2004. 11:10

[quote="Antti"]Nojah, ma vist kõige värskem omanik :)

Seni olengi nendega ainult u. 50km asfalti sõitnud ja siis pühapäevase Rakke maratoni.

Võrreldes minu vanade vatti näinud auklike formula rummudega on veeremine ikka imeline - kompenseerib täiesti hooajaga tekinud kaalukaotuse ja sellega seotud aeglasema mäest allasaamise :D Rakkes oli paar kohta, kus laskumisel tuli päris hoogsalt pidureid kulutada aga järele mõeldes, siis see võis ka ainult tunduda, sest üldiselt kipun ma laskumisi enamikust agressiivsemalt sõitma.

Kas nimetatud Crossland andis ka sõiduki kaalus võitu või on tegemist ainult veeremisel saavutatava eelise ja psühholoogilise motivaatoriga.

Kasutaja avatar
Antti
Rattur

Postitus Postitas Antti » 18. 08. 2004. 12:21

mar852 kirjutas:Kas nimetatud Crossland andis ka sõiduki kaalus võitu või on tegemist ainult veeremisel saavutatava eelise ja psühholoogilise motivaatoriga.
Kaaluvõit puhtalt jooksude arvelt tuli mõnisada grammi. Kui ma raatsiks endale kergemaid kumme osta ...

Hetkel on all kõige odavam Rockster, mis kaalub nii u.720 grammi tükist + mingid 170g õhukummid - ehk siis kilojagu puhast kummi ühe jooksu kohta :P
velo.clubbers.ee
Ritchey WCS QRS vektor

Kasutaja avatar
Antti
Rattur

Postitus Postitas Antti » 19. 08. 2004. 23:49

Postitan viimasesse seotud teemasse.

Ma ei tea, kas olen mina nüüd kirjaoskamatu või on Mavicu omad vähe segased aga lugesin mina oma Crosslandidega kaasas olnud manuali ja lugesin Mavicu veebist veel üle ka aga ikka loen mina sealt sellist teksti:

"For lasting and efficient braking, we advise the use of brake pads specially recommended for Ceramic braking surfaces."

Mina neil pindadel oma tarkuses vahet ei oska teha aga eriti ei usu, et sellise hinnaga veel kogu kompoti peale keraamilised pidurduspinnad saab. Seda ma tean küll, et tavalise pöiaga keraamilisi klotse kasutades on aiai.

Natuke seletaks asja see, et Mavicu veebis on nii Crosslandi kui SLi all viide samale pdf vormingus manuaalile ... Huvitav kas Mavic ei karda näiteks seda, et ma ostangi endale keraamilised klotsid ja kui siis pöiad pooleks pidurdan lähen käsi pikal uusi küsima garantiikorras, sest "manuaal ju ütles nii"?
velo.clubbers.ee
Ritchey WCS QRS vektor

Kasutaja avatar
veiko
Kolimisspetsialist

Postitus Postitas veiko » 20. 08. 2004. 00:01

Antti kirjutas: Natuke seletaks asja see, et Mavicu veebis on nii Crosslandi kui SLi all viide samale pdf vormingus manuaalile ... Huvitav kas Mavic ei karda näiteks seda, et ma ostangi endale keraamilised klotsid ja kui siis pöiad pooleks pidurdan lähen käsi pikal uusi küsima garantiikorras, sest "manuaal ju ütles nii"?
Paber on ülimuslik, ning seda ei vaidlustata. Isegi kui on n.ö "siilile selge", et paberis on midagi mäda, peab tootja võtma siiski oma kirjutatud juhendi aluseks ehk sa pead sma garantii korras uued vidinad. Testitud muus vallas ning toimib (nii eesits, kui saksas). Koheselt muidugi parandati kasutusjuhendit.

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 20. 08. 2004. 06:55

Antti kirjutas:Mina neil pindadel oma tarkuses vahet ei oska teha aga eriti ei usu, et sellise hinnaga veel kogu kompoti peale keraamilised pidurduspinnad saab. Seda ma tean küll, et tavalise pöiaga keraamilisi klotse kasutades on aiai.
ma küll ei uurinud rakkes su crosslande luubiga kuid pealiskaudsel vaatamisel oli küll pidurduspinnaks haljas alumiinium. ma ei hakkaks piduriklotse selle manuali jutu peale küll keraamiliste vastu vahetama.

Kasutaja avatar
Rivo
Rattur

Postitus Postitas Rivo » 20. 08. 2004. 09:44

Üldiselt tundub, et kõik kiidavad seda, mis neil endil olemas või hiljuti olnud. Ma siis kah, kiidaks oma WCS jookse 8) Ja pealegi, need ligemale 0,5kg. kergemad, kui CrossLandid. Kaalule võib lisada veel UST-st. tuleveva vahe.

Vasta

Mine “Jupid”