UST pöid
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
UST pöid
Tere, spetsialistid!
Seoses tagumise pöia (Mavic X221) utiiliks muutumisega pöördun Teie poole palvega nõu saamiseks uue pöia ostuks - soovitavalt UST.
Oma talupojamõistusega leidsin uueks pöiaks enda vajaduste jaoks sobivat Mavic'u XM819.
On kellelgi ehk kogemusi antud pöiaga ehk kas on tegu hea pöiaga - kõik soovitused teretulnud.
Soov: UST pöid
Kasutusala: XC ja maratonid
Ratturi kaal: 80kg
Ette tänades!
Marko
Seoses tagumise pöia (Mavic X221) utiiliks muutumisega pöördun Teie poole palvega nõu saamiseks uue pöia ostuks - soovitavalt UST.
Oma talupojamõistusega leidsin uueks pöiaks enda vajaduste jaoks sobivat Mavic'u XM819.
On kellelgi ehk kogemusi antud pöiaga ehk kas on tegu hea pöiaga - kõik soovitused teretulnud.
Ette tänades!
Marko
Pole küll kummagagi kogemusi, aga seda lauset ei saa küll üldistusena kasutada. Tegemist sel juhul ikka erinevate mudelitega ja ühel võib olla vigasid mida teisel ei esine.Rivo kirjutas:Minu jooksude puhul tegu küll ketaspidurite ja 24 kodaraga isenditega, kuid see ei tohiks asja muuta.
Mulle tuleb sel puhul ikka meelde Velomani arvamused - kui kuskil on tegemist Campagnolo nimega, siis järelikult peab see olema parem kui miski muu. Olen ka küll campafiil, aga tegelikus elus ei julge ilma argumentideta võitlema hakata.
Treeni vähe, aga kvaliteetselt!
http://www.ccrotamobilis.ee
http://www.ccrotamobilis.ee
Re: UST pöid
XM819 kasutusala on laiem. Mavic mainib, et võid nende pöidadega ka üle mäe sõita.MarkoS kirjutas:Mavic X221 > Mavic'u XM819.
Mavic X221 Felge, Allround-Felge für Cross Country, Gewicht 440 g
Mavic XM819 UST Felge für Cross Country und Cross Mountain, Gewicht 465 g
Pigem küsiks, kas sul tuleb rattale kompott, kus üks on tava ja teine UST jooks? Kui jah, siis mu meelest tiba poolik lahendus.
Isiklikult leian, et maksta pöiapidurdusega UST-i eest 2x rohkem ja siis sõita mudas/sopas/liivas (a`la Haanja 100) paari aastaga seinad õhukeseks, ei ole just kõige etem investeering
OT Rivo pöiast - kui mudel on XM819, siis on ta XM819 ka siis, kui tal on 18, 24, 28 või 32 kodarat. esimestel juhtudel on vaid kodarad/pöid tiba rohkem pinge all. 24 kodaraga Rivo variant peaks täpsustatult olema Crossmax Enduro disc, millel silt XM819. Parandage, kui eksin.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
Mardile:
Kavatsen jah ilmselt üle Eestis asuvate mäekeste sõitma hakata
Pigem on tegu hädavariandiga, sest tagumine jooks on kasutuskõlbmatu ja kiiresti peaks midagi asemele panema. Ette jääb tõesti jooksma XT+X221. Asja mõte on just proovida paljukiidetud UST'i (üks tubeless rehv ka juba olemas hutch pythoni näol).
Kavatsen jah ilmselt üle Eestis asuvate mäekeste sõitma hakata
Pigem on tegu hädavariandiga, sest tagumine jooks on kasutuskõlbmatu ja kiiresti peaks midagi asemele panema. Ette jääb tõesti jooksma XT+X221. Asja mõte on just proovida paljukiidetud UST'i (üks tubeless rehv ka juba olemas hutch pythoni näol).
Ladumine+ pöid maksab kah midagi. Mõtle siis juba odavate UST jooksude peale. Näiteks Mavic Crossland. Saad kasutada nii ketaspidurit kui ka V-pidurit. Lisaks on ka õhukummi kasutamise võimalus.MarkoS kirjutas:...aga mida sa, Mart, ise minu asemel teeksid?
Ilmselt tuleb lähitulevikus ka esimese jooksuga miskit ette võtta (ümber laduda näiteks)!
see rattasõit on viinud kõik mu finantsid ja .....
Olts kirjutas:Ladumine+ pöid maksab kah midagi. Mõtle siis juba odavate UST jooksude peale. Näiteks Mavic Crossland. Saad kasutada nii ketaspidurit kui ka V-pidurit. Lisaks on ka õhukummi kasutamise võimalus.MarkoS kirjutas:...
Ilmselt tuleb lähitulevikus ka esimese jooksuga miskit ette võtta (ümber laduda näiteks)!
Oltsiga 100% nõus. Ise sebiks nobedalt tavapöia tagarattale, et sõit saaks jätkuda. Ja hakkaks raha koguma crossland UST või sarnase jaoks.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
Ladumine läheb ikka kalliks, sest sa pead ka vist lisaks pöiale ka teised niplid ostma vist(kodaratest ma ei tea) või on need kaasas pöiaga. Igatahes eraldi ostes on pöid päris kirves. Võib olla teadjamad kommenteerivad.MarkoS kirjutas:EI, EI, EI!
Kas ainult ketas- või ainult V-pidurile mõeldud pöid.
Kui ma nüüd midagi valesti aru pole saanud, siis minu teada saab kõigi UST pöidade puhul ka sisekummi kasutada.
see rattasõit on viinud kõik mu finantsid ja .....
Jep, UST pöid sobib kenasti sisekummiga variandiks. Naljahambad ütlevad, et Use Standard Tubes.MarkoS kirjutas: Kas ainult ketas- või ainult V-pidurile mõeldud pöid.
Kui ma nüüd midagi valesti aru pole saanud, siis minu teada saab kõigi UST pöidade puhul ka sisekummi kasutada.
Tagasi teemasse - räägime rahast:
võtsin huvi pärast saksa hinnad (transa raha ei arvesta), juhuks, kui tahad ise laduda või ostad komplektsed jooksud.
Mavic - XM 819
51.50 EUR
2tk 103eur ca 824eek
Poes laotud jooksud:
XT + XM819 UST + DT 2,0-1,8-2,0mm
Esi 108eur
Tagu 119eur
kokku 227eur ca 3632eek
Vabriku jooksud:
Mavic - Crossland
esi 73eur
tagu 86eur
kokku 159eur ca 2550eek
OK!
Arendame siis teemat edasi!
Esmalt, tõstame raha esimese kriteeriumi koha pealt ära - vähemalt ajutiselt ja võrdleme neid jookse.
Ehk kas Crossland on pigem võrdne, parem või halvem jooks võrreldes minu soovitutega (XT+XM819)?
PS! Ma ei ole sugugi otsustanud XM819 kasuks - lihtsalt jäi silma ühe võimaliku variandina. Hetkel tahaks siiski jätkata V-piduritega, sest ega kõik suved siis ka porised ei ole ja samas tegu on minu poolt arvestatud kuluga, et paari aastaga jooksud läbi lähevad.
Loomulikult on mul varuvariant laduda uuesti X221 või analoogi peale, aga eks elu peab ikka edasi minema.
Arendame siis teemat edasi!
Esmalt, tõstame raha esimese kriteeriumi koha pealt ära - vähemalt ajutiselt ja võrdleme neid jookse.
Ehk kas Crossland on pigem võrdne, parem või halvem jooks võrreldes minu soovitutega (XT+XM819)?
PS! Ma ei ole sugugi otsustanud XM819 kasuks - lihtsalt jäi silma ühe võimaliku variandina. Hetkel tahaks siiski jätkata V-piduritega, sest ega kõik suved siis ka porised ei ole ja samas tegu on minu poolt arvestatud kuluga, et paari aastaga jooksud läbi lähevad.
Loomulikult on mul varuvariant laduda uuesti X221 või analoogi peale, aga eks elu peab ikka edasi minema.
Ma olin vahepeal samade valikute ees ja seega uurisin teemat.MarkoS kirjutas:Ehk kas Crossland on pigem võrdne, parem või halvem jooks võrreldes minu soovitutega (XT+XM819)?
Oleneb mis on sinu eesmärk. XT+XM819 on kindlasti kergemn kui crossland, aga mitte ka väga palju. Kõige parem lahendus oleks võtta normaalne täislahendus ühes tükis jooksud, nagu crossland, aga midagi kergemat ja mitte nii "totralt" universaalselt.
Mavicult kahjuks endurod on veider variant ja crossmax maksab tõenäoliselt liiga palju. Jääbki üle ainult bontrager - neid on 3 - Eesti letihinnad on järgmised: Race tubeless - 4900, Race lite tubeless 6900, Race X lite tubeless 11900.- Kindlasti saab kuskilt või kuidagi ka odavalt - siinsamas foorumis on need keskmised kasutatud peast 3900 eest müügis.
Vahepeal kui hügi rumme odavalt pakuti, siis oli variandiks XM819 + DT hygi 240. Kaal tuli üsna mõistlik ja kindlasti ka omadused.
viewtopic.php?p=57715#57715 kui on tõsine huvi siis saab hinnast ka natuke rääkida.Kirsa kirjutas: Race lite tubeless 6900, Kindlasti saab kuskilt või kuidagi ka odavalt - siinsamas foorumis on need keskmised kasutatud peast 3900 eest müügis.
Tänud pakkumise eest - kaalun kindlasti ka jooksude ostu varianti kuid pigem valiksin uued.
Esialgu jääks siiski pöiateema juurde.
Vahepeal olen väljastpoolt foorumit teada saanud, et XM819 pidi väga hea pöid olema
Seega võib minu poolt teema ilmselt lõpetatuks lugeda.
Nüüd tuleb veel natuke raha lugeda
Tänan veelkord kõiki aktiivse osavõtu eest - sain palju targemaks
Esialgu jääks siiski pöiateema juurde.
Vahepeal olen väljastpoolt foorumit teada saanud, et XM819 pidi väga hea pöid olema
Seega võib minu poolt teema ilmselt lõpetatuks lugeda.
Nüüd tuleb veel natuke raha lugeda
Tänan veelkord kõiki aktiivse osavõtu eest - sain palju targemaks