Jah, 2016 on veel nö testaasta, aga kui asju lubatakse kasutada absoluutselt kõikidel pro-võistlustel, siis ilmselt on asi purgis kah.
http://www.cyclingnews.com/news/uci-app ... l-peloton/
Järgmine samm on võll QR asemel. Täna on juba igasugu huvitavaid võlli lahendusi (loe: mis võimaldavad kiiret jooksu vahetust) Siis kaob ka rootorite klotsidele vastu käimise saaga ajaloo prügikasti.andresle kirjutas:Isegi meeskondade professionaalsed mehannid ei suutnud kõiki kettaid ühte asendisse regullida, et jooksu vahetusel ketas klotside vahel keskele jääks
Bike`del on ju võllid, aga probleem oli, on ja ilmselt ka jääb. Olen aru saanud, et võllide idee on teha ühendus jäigemaks, kiiruse suhtes QR`ga ei konkureeri.Rivo kirjutas:Järgmine samm on võll QR asemel. Täna on juba igasugu huvitavaid võlli lahendusi (loe: mis võimaldavad kiiret jooksu vahetust) Siis kaob ka rootorite klotsidele vastu käimise saaga ajaloo prügikasti.andresle kirjutas:Isegi meeskondade professionaalsed mehannid ei suutnud kõiki kettaid ühte asendisse regullida, et jooksu vahetusel ketas klotside vahel keskele jääks
Focuse R.A.T ja Manitou QR15 mida Colnago kasutab peaks konkureerima küll.Marek000 kirjutas:Bike`del on ju võllid, aga probleem oli, on ja ilmselt ka jääb. Olen aru saanud, et võllide idee on teha ühendus jäigemaks, kiiruse suhtes QR`ga ei konkureeri.Rivo kirjutas:Järgmine samm on võll QR asemel. Täna on juba igasugu huvitavaid võlli lahendusi (loe: mis võimaldavad kiiret jooksu vahetust) Siis kaob ka rootorite klotsidele vastu käimise saaga ajaloo prügikasti.andresle kirjutas:Isegi meeskondade professionaalsed mehannid ei suutnud kõiki kettaid ühte asendisse regullida, et jooksu vahetusel ketas klotside vahel keskele jääks
Siin läks asi vist lappama. Võidusõidu tehnikas ilmselt ketaspidurite tulekuga ununeb kogu clincher tehnoloogia mõneks ajaks ära. See tehnoloogia teeb pöia raskemaks ja tootmise keerulisemaks. Suurim võit võidusõitjale (peale pidurdusomaduste paranemise) on nimelt veereva osa kergenemine.Mati kirjutas: kasutades tubeless rehve
Pidurivoolikute läbimõõdust siin kahjuks eriti midagi ei sõltu. Kangiefekt tekib pidurieebli (ülemise) ja ketta juures olevate (alumiste) silindrite läbimõõtude erinevusest. Ülemine silinder on väiksema läbimõõduga ja pikema käiguga, alumised silindrid suurema läbimõõduga ja lühema käiguga. Kui nüüd panna klotsid kaugemale ja teha silindri läbimõõdud väiksemaks läheks küll klotside liikumismaa pikemaks aga väheneb pidurdusjõud (kompenseerimiseks vaja suuremat ketast) ja jääb ikkagi probleem ka sellega, et ketas ei pruugi asuda tsentris (vähemalt esimesel pidurdamisel).andresle kirjutas:Minu arvates aitaks vaid see, kui pidurivoolikud oleks suurema läbimõõduga ja linki vajutades liigutaks suurem õlikogus rohkem liikuma klotse. Sel juhul tekiks võimalus klotside vahet algasendis suurendada.
Ütlen ette ära, et pro-mehannide elust ei tea peale lugemise midagi. AGA selle Andrese visatud mõttekäänu peale turgatas, et tegelikult olen mõelnud ühe variandina, et kas siin ei ole tegu natuke mehannide õpitud abitusega või trotsiga uute asjade osas. Saan samas täiesti aru, et tegu uue asjaga ja teeb niigi keerulise elu veel keerulisemaks. Samas meenuvad mulle ka lood mehannidest, kes niisamagi ei saa hakklama ja on sõitja elu põrguks teinud (kes see meie omadest oli kes kunagi Girol mehanni kehva piduritöö pärast maoli pani - Kangert, Mandri?).andresle kirjutas:...Allan!
Sel aastal testperioodil ütlesid nimelt profimehhannid ise, et ei saanud kettaid tervel mansal samasse asendisse. Eks neilegi on vbl kogu ketaspidur uus tehnika, aga see oli nende endi poolt toodud negatiiv...
Kood: Vali kõik
...it would appear that the discs make things a few seconds slower, though probably not so much as to make for a convincing case against their use.
Movistar rider reportedly injured by disc brake in Paris-Roubaix crashtarmo kirjutas:See ketta säärde kukkumise teema on ikka ja jälle kaasas käinud sellest ajast kui esimesed road discid tulid. Mina ei saa sellest aru kust selline ettekujutus tekib...Prommar kirjutas:Küllap ketta kuju ja serva teravus pannakse ka reeglitega paika? Sellist ketast, nagu seal Cyclingnewsi artikli juures, ei tahaks keegi endale säärde saada.
When contacted by Cycling Weekly, Movistar were unable to confirm the cause of the injury.mtm kirjutas:Movistar rider reportedly injured by disc brake in Paris-Roubaix crashtarmo kirjutas:See ketta säärde kukkumise teema on ikka ja jälle kaasas käinud sellest ajast kui esimesed road discid tulid. Mina ei saa sellest aru kust selline ettekujutus tekib...Prommar kirjutas:Küllap ketta kuju ja serva teravus pannakse ka reeglitega paika? Sellist ketast, nagu seal Cyclingnewsi artikli juures, ei tahaks keegi endale säärde saada.
Read more at http://www.cyclingweekly.co.uk/news/rac ... RzLLmkM.99
->EESTI JALGRATTURITE LIIT (EJL) VÕISTLUSREGLEMENT 2016 kirjutas:
6.5. EMV-te maanteesõiduvõistluste ühisstardiga ja temposõitude, trekisõidu teatud distsipliinide
ja cyclo-crossi võistlustel juhinduvad sportlased tehnilise inventari kasutamisel UCI
määrustiku jalgrataste tehnilisi andmeid puudutavatest sätetest (UCI CR p. 1.3.006 kuni
1.3.025).
Kohalike võistluste puhul - kuigi juhenditest leiab tihti, et kehtib uhkelt nii UCI, EJL kui konkreetse võistluse enda juhend, ei ole neid juhendeid samale tasandile viidud ja rattaklass on võistluste endi juhendite järgi vaba. Nii TRR kui Aerobike sõidud tõuksiga - mitte ainult lubatud, vaid hetkepilt. Kui EJL-il esindajatel ei jätkunud eelmistel aastatel haldussuutlikkust starti tulnud ketaspiduritega UCI-reeglistikust lähtuvalt tegeleda, miks peaks 2016 erinev olema. Teiselt poolt - kuniks juhendid ühele tasandile viidud pole, pole see üldse õige viis küsida.UCI CYCLING REGULATIONS PART 1 GENERAL ORGANISATION OF CYCLING AS A SPORT (Version on 15.03.2016) kirjutas: § 2 Technical specifications
Except where stated to the contrary, the following technical specifications shall apply to
bicycles used in road, track and cyclo-cross racing.
---
1.3.025 Freewheels, multiple gears and brakes are not permitted for use on the track during
competition or training.
Disc brakes are allowed in cyclo-cross training and competition.
For races on the road and cyclo-cross, the use of fixed sprocket is forbidden: a braking
system that acts on both wheels is required.
Tuut-tuut ...Mati kirjutas:...Eks me siis nüüd näeme, mis ja kas laiemad reaktsioonid sellega kaasnevad. Ma võtan rahulikult esialgu.
Ilmselt on siiski peaasjalikult jutt situatsioonidest kus inimeste eenduvad kehaosad lähenevad ketaspiduritele (keerlevatele või mitte) veidi kiiremini kui 0,25 km/h?Mati kirjutas:Tuut-tuut vol2 .... https://www.facebook.com/10000776185663 ... 121175933/
Kreissaele ei tahaks ka 0,025km/h läheneda ... või kuidas? No isegi kui seisab ja muudkui lähened ja lähened.clx kirjutas:Ilmselt on siiski peaasjalikult jutt situatsioonidest kus inimeste eenduvad kehaosad lähenevad ketaspiduritele (keerlevatele või mitte) veidi kiiremini kui 0,25 km/h?Mati kirjutas:Tuut-tuut vol2 .... https://www.facebook.com/10000776185663 ... 121175933/
Kõik õige! Lihtsalt "me võime" asenda "ma võin"Mati kirjutas:Kreissaele ei tahaks ka 0,025km/h läheneda ... või kuidas? No isegi kui seisab ja muudkui lähened ja lähened.clx kirjutas:Ilmselt on siiski peaasjalikult jutt situatsioonidest kus inimeste eenduvad kehaosad lähenevad ketaspiduritele (keerlevatele või mitte) veidi kiiremini kui 0,25 km/h?Mati kirjutas:Tuut-tuut vol2 .... https://www.facebook.com/10000776185663 ... 121175933/
Tuut-tuut vol3 ... https://www.facebook.com/www.biciusbike ... 137337665/
Elik, me võime vist nüüd unustada selle, et ketas on ohtlikult teravJärgmine küsimus on see, kas ja mis kujul on ketas nüüd õnnetu kukkumise tagajärjel see ainus kuri eenduv jubin, mis lõikab ja märatseb kuis saab.
Aga palun, ei saa mina sind keelataclx kirjutas:Kõik õige! Lihtsalt "me võime" asenda "ma võin"
veloson kirjutas:hoopis ketast on vaja sadulast pudenevate tohlanite eest kaitsta
Nali naljaks, aga mingi sarnane kaitse võiks ju vabalt olla. Loomulikult karbooniumist, edeva disainiga plätakas, mis oleks samamoodi ketta kõrval aga kaarduks ka ketta serva kohale. Kaalu sellest märkimisväärselt juurde ei tuleks ja muud vastuargumendid läheks kategooriasse "kiiver on kole" ja "turvavöö on ebamugav".veloson kirjutas:Rattapolo grupis naerdi, et maantekutid on asjast valesti aru saanud - hoopis ketast on vaja sadulast pudenevate tohlanite eest kaitsta:
Kõrval oli pilt mingist põlve otsas lõigatud kaitseplekist: https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=57B5B374 (pro-pelotonikõlbulikkusest jääb natuke puudu)