Trossid-kõrid XTR vs. ...
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Trossid-kõrid XTR vs. ...
Sarnane teema on vist kunagi olnud ka, aga ei leidnud ülesse.
Ühesõnaga, olen ümbestäpselt 13 kuud kasutanud xtr täislaksu (pudurid+käigud) ja muljed on 5+. Samas uuele rattale paneks siiski tutikad peale. Hea oleks, kui kellelgi oleks kogemusi nii xtr`i kui ka nt. Jagwire ülemise otsa omadega ja teaks võrrelda. Sest uued xtr`id on ikka oluliselt kallimad kui ükskõik mis jagwired.
Ühesõnaga, olen ümbestäpselt 13 kuud kasutanud xtr täislaksu (pudurid+käigud) ja muljed on 5+. Samas uuele rattale paneks siiski tutikad peale. Hea oleks, kui kellelgi oleks kogemusi nii xtr`i kui ka nt. Jagwire ülemise otsa omadega ja teaks võrrelda. Sest uued xtr`id on ikka oluliselt kallimad kui ükskõik mis jagwired.
Julgeks ka SRAM'i soovitada. Omal olnud kasutuses terve hooaja ja no probleemo (PS! talvel ei sõida).
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Mul puudub kogemus "heade" piduritrossidega, küll aga oman praegusel rattal korralikke käikari trosse. Tegemist on Roseversandist ostetud XTREME trossidega. Varasem kogemus oli "tavaliste Jagwire" trossidega ja vahe oli nagu öö ja päev. XTR ega SRAM trossidega kogemust ei oma, kuid Xtreme trosside ehitust vaadates (teflon coated, kaasas tolmukaitsed) ja toodet kasutanuna annaksin neile kõrge hinde.
If everything's under control, you're going too slow!
Selle kaubamärgi näol on tegemist Roseversandi enda loodud märgiga (a la HE Classic). Vidinad tulevad tõenäoliselt mõne tuntud nimega samalt liinilt. Seega karta pole vaja, kuigi on loomulikult kindlamaid variante.sqber kirjutas:...Tegemist on Roseversandist ostetud XTREME trossidega. ...
velo clubbers
Kasutasin ka seda Veloplus?t ostetud Jagwire varianti. Eriti hästi oli tunda tagumise piduri kehv töötamine (vahemaa pikem ja hõõrdumine suurem). Ühesõnaga - pidurilink töötas vägagi tuntava takistusega. Lõpuks läks nö. s..t keema ja ostsin ka täislaksu xtr. No nüüd olen ülirahul, kõik töötab perfektselt. Kindlasti oleks säästnud hulga närvirakke kui oleks kohe xtr laksu külge löönud.
vähem möla, pikem samm
ei taha hästi nõus olla et pidurite/käikude toimimine oleneb niivõrd trossi/kõri tootjast. endal näiteks töötavad talverattal, millega sõidan sügisel, talvel, kevadel igasuguse ilmaga juba 3 hooaega kõige tavalisemad shimano trossid/kõrid ilma igasuguste spets kummiluttide ja kaitseteta. ei saa öelda, et kuskil midagi takistaks või ei toimi. tavaliselt on tegu ikka kehva hooldusega või üldse selle puudumisega kui sellised probleemid tekivad.tüüp kirjutas:Kasutasin ka seda Veloplus?t ostetud Jagwire varianti. Eriti hästi oli tunda tagumise piduri kehv töötamine (vahemaa pikem ja hõõrdumine suurem). Ühesõnaga - pidurilink töötas vägagi tuntava takistusega. Lõpuks läks nö. s..t keema ja ostsin ka täislaksu xtr. No nüüd olen ülirahul, kõik töötab perfektselt. Kindlasti oleks säästnud hulga närvirakke kui oleks kohe xtr laksu külge löönud.
Et kukkumine XTR-lt liig valus poleks, siis need on kindla peale minek:
sram
avid flak jacket
jagwire ripcord
kõigil on roostevaba eelvenitatud tross, mõnel ka näpuotsaga teflonit (too kulub nagunii maha), kõrid on armeeritud süsinikkiuga.
PS. NRP pakub viimast praegu soodusega.
Kui tahta täiesti hooldevaba varianti, peab rahakotti tuulutama ja Nokon või Gore produkti valima.
sram
avid flak jacket
jagwire ripcord
kõigil on roostevaba eelvenitatud tross, mõnel ka näpuotsaga teflonit (too kulub nagunii maha), kõrid on armeeritud süsinikkiuga.
PS. NRP pakub viimast praegu soodusega.
Kui tahta täiesti hooldevaba varianti, peab rahakotti tuulutama ja Nokon või Gore produkti valima.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
Jah, tean seda. Kuna mul trossid töötavad ideaalselt (vähemalt minu jaoks), siis ma ei vaevugi teada saama, kust liinilt nad välja on jooksnudMati kirjutas:Selle kaubamärgi näol on tegemist Roseversandi enda loodud märgiga (a la HE Classic). Vidinad tulevad tõenäoliselt mõne tuntud nimega samalt liinilt. Seega karta pole vaja, kuigi on loomulikult kindlamaid variante.sqber kirjutas:...Tegemist on Roseversandist ostetud XTREME trossidega. ...
If everything's under control, you're going too slow!
No nii, korraliku rattahooldajana ei tulnud pähegi hakata siin seletama sellist elementaarset teemat nagu trosside-kõride hooldus. Sisuliselt peale igat trenni puhastan-õlitan trosse-kõrisid + heeblite liikuvaid osasid (pukse). Asi on ikka kvaliteedis.tarmo kirjutas:ei taha hästi nõus olla et pidurite/käikude toimimine oleneb niivõrd trossi/kõri tootjast. endal näiteks töötavad talverattal, millega sõidan sügisel, talvel, kevadel igasuguse ilmaga juba 3 hooaega kõige tavalisemad shimano trossid/kõrid ilma igasuguste spets kummiluttide ja kaitseteta. ei saa öelda, et kuskil midagi takistaks või ei toimi. tavaliselt on tegu ikka kehva hooldusega või üldse selle puudumisega kui sellised probleemid tekivad.tüüp kirjutas:Kasutasin ka seda Veloplus?t ostetud Jagwire varianti. Eriti hästi oli tunda tagumise piduri kehv töötamine (vahemaa pikem ja hõõrdumine suurem). Ühesõnaga - pidurilink töötas vägagi tuntava takistusega. Lõpuks läks nö. s..t keema ja ostsin ka täislaksu xtr. No nüüd olen ülirahul, kõik töötab perfektselt. Kindlasti oleks säästnud hulga närvirakke kui oleks kohe xtr laksu külge löönud.
Lihtne näide - libista kahe näpu vahel xtr trosse ja siis oma tavalist shima trossi. Kui sul just päris tundetud näpud ei ole, peaksid tundma selget erinevust. Loomulikult on näiteid rohkem, kuid aitab sellestki.
vähem möla, pikem samm
Mul oli Jagwire mingi peenem komplekt (Ripcord?) musta trossi, Kevlar ja Teflon ja kõigi muude võimalike kirjade ja kummiluttidega pea poolteist aastat hooldevaba - isegi käiguvahetajaid ei pidanud kordagi reguleerima. Võib-olla peaks täpsustama, et sadulatorust edasi läks katkestamata kõri. Trossi näpu vahel libistada oli mõnus...