Sram Rival või Ultegra - kumb on töökindlam?
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Sram Rival või Ultegra - kumb on töökindlam?
Arvestades hinnavahet (grupp kokku ca 2000 EEKi), siis kas Sram Rivali jupid on ka selle võrra töökindlamad? St, kas on mõtet investeerida mnt upgrade jaoks need lisa 2000 EEki ja osta Sram või on Ultegra otstarbekam???
Re: Sram Rival või Ultegra - kumb on töökindlam?
MNT juppide vastupidavus ilmneb aastatega. SRAMi MNT jubinad pole veel nii pikalt turul olnud, et vastupidavuse kohta saaks põhjapanevaid järeldusi teha.tarxa kirjutas:Arvestades hinnavahet (grupp kokku ca 2000 EEKi), siis kas Sram Rivali jupid on ka selle võrra töökindlamad? St, kas on mõtet investeerida mnt upgrade jaoks need lisa 2000 EEki ja osta Sram või on Ultegra otstarbekam???
Tahad kindlapeale minekut - võta Ultegra. Tahad olla stiilne - võta üldse Campa. Tahad midagi uut ja valmis katsetama - võta SRAM. Ise lähen arvatavasti viimast teed järgmiseks hooajaks.tarxa kirjutas:Arvestades hinnavahet (grupp kokku ca 2000 EEKi), siis kas Sram Rivali jupid on ka selle võrra töökindlamad? St, kas on mõtet investeerida mnt upgrade jaoks need lisa 2000 EEki ja osta Sram või on Ultegra otstarbekam???
PS! Kuigi pole saanud personaalselt SRAMiga sõita (niisama olen näppinud küll), siis teste lugedes on SRAM'i ühelingi käiguvahetust peetud väga loogiliseks, lihtsaks ja toimivaks.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
aeg vana teema üles kaevata, kumb siis on töökindlam, mugavam jne?
modedele/adminnile: võib ka teha eraldi teema käiguvahetussüsteemide kohta shima vs campa vs sram
modedele/adminnile: võib ka teha eraldi teema käiguvahetussüsteemide kohta shima vs campa vs sram
Enda värske kogemus, algul 1000 km Campa Recordiga ja seejärel järgmised tuhat olen sõitnud Sram Rivaliga. Annaksin oma hääle Sramile, käiguvahetus nagu väga mugav ja probleemivaba vähemalt seni.
Gravitatsioon teeb oma töö kiirelt ja korralikult!
Nüüdseks olen juba 2+ hooaega SRAM Force sarja kasutanud ja ei kurda. Mis mulle ikka väga meeldib on see, et piduriheebel on pidurdamiseks ja ei pendelda ringi kui seda puutuda (a la Shima). Lisaks on meeldiv see, et käiguvahetusheebli saab tõmmata kasvõi vastu lenksu ja siis vahetada. Ka heebli asetus veits välja poole (küljele) on ergonoomiline haaramiseks.Mati kirjutas:...PS! Kuigi pole saanud personaalselt SRAMiga sõita (niisama olen näppinud küll), siis teste lugedes on SRAM'i ühelingi käiguvahetust peetud väga loogiliseks, lihtsaks ja toimivaks.
velo clubbers
Olen ka SRAM Force-ga sõitnud pea aasta ja väga rahul.
Kogemused olemas nii Shimano kui Campaga (Chorus) . Eelmisel aastal sai ennem otsustamist tehtud proovisõit DA-ga (Holland/Limburgse Mooiste 100km ~1000 tõusumeetrit) ja peale seda võtsin Force.
Minu tähelepanekud (teised võib-olla ei nõustu ):
Campa - superkäiguvahetus, kuid pidurid laskumistel 90-kilosele nõrgemad kui teistel
Shimano - pidurid väga head, kuid käiguvahetus ei ole nii täpne.
SRAM Force - käiguvahetus väga täpne, kuid vajab harjumist ja kiirustades võib eksida, pidurid pea võrdsed Shimanoga.
Väidetaval on uue Rivali ja vana Force mehhaaniline vahe pea olematu (ainult kaal ?).
Kogemused olemas nii Shimano kui Campaga (Chorus) . Eelmisel aastal sai ennem otsustamist tehtud proovisõit DA-ga (Holland/Limburgse Mooiste 100km ~1000 tõusumeetrit) ja peale seda võtsin Force.
Minu tähelepanekud (teised võib-olla ei nõustu ):
Campa - superkäiguvahetus, kuid pidurid laskumistel 90-kilosele nõrgemad kui teistel
Shimano - pidurid väga head, kuid käiguvahetus ei ole nii täpne.
SRAM Force - käiguvahetus väga täpne, kuid vajab harjumist ja kiirustades võib eksida, pidurid pea võrdsed Shimanoga.
Väidetaval on uue Rivali ja vana Force mehhaaniline vahe pea olematu (ainult kaal ?).
tuksub-sõidan, tuksub-sõidan, tuksubtuksubtuksub - pean pausi...
Nõustun. See käiguvahetuse eripära (sama heebli pikk ja lühike lüke) vajab harjumist ja esmamulje on mitmetele kahtlane (oma kogemus kui keegi on proovinud mu ratast).mart2 kirjutas:....SRAM Force - käiguvahetus väga täpne, kuid vajab harjumist ja kiirustades võib eksida,...
Üks negatiivne asjaolu meenus ka siiski. Julgen oma Force'i (esimene versioon) krängi hammakaid pidada pigem pehmeteks. Olen oma 85 kg (+/- 2kg) juures mõlemad esihammakad kõveraks astunud (pole muidugi ka eriti eeskujulik kerija). Kuuldavasti on selle probleemiga SRAM'i poolt tegeletud ja uued rõngad peaks olema tugevamad. Omal uutega kogemus puudub (asendasin FSA rõngastega).
velo clubbers
Mati kirjutas: ... Üks negatiivne asjaolu meenus ka siiski. Julgen oma Force'i (esimene versioon) krängi hammakaid pidada pigem pehmeteks. Olen oma 85 kg (+/- 2kg) juures mõlemad esihammakad kõveraks astunud (pole muidugi ka eriti eeskujulik kerija). Kuuldavasti on selle probleemiga SRAM'i poolt tegeletud ja uued rõngad peaks olema tugevamad. Omal uutega kogemus puudub (asendasin FSA rõngastega).
Pean ausalt tunnistama, et minu Force pole ka täiuslik(puudub originaal vändakomplekt) - minul FSA SL-K Pro.
Krt küll, ei suuda ühe laksuga kõike meenutada .mart2 kirjutas:...SRAM Force - ... pidurid pea võrdsed Shimanoga...
Piduritest siis. Siin ei ole minul absoluutselt midagi halba öelda Force pidurite kohta, pigem kiidan. Tõsiseks testiks kujunesid eelmise aasta suve Alpide sõidud. Laskumistel olid kiirused 60-80 km/h vahel stabiilselt ja nt kasvõi serpentiini pöördesse pidurdamisel üllatusi ei ilmnenud.
velo clubbers
Seda soovisingi öelda, et Force pidurid head, sest DA pidureid peetakse parimateks!
Grupp kokku 2000 EEKi?Kas tõesti hinnad nii all? Masu teeb imesidtarxa kirjutas:Arvestades hinnavahet (grupp kokku ca 2000 EEKi), siis kas Sram Rivali jupid on ka selle võrra töökindlamad? St, kas on mõtet investeerida mnt upgrade jaoks need lisa 2000 EEki ja osta Sram või on Ultegra otstarbekam???
Ma mõtlen ka.metslane kirjutas: Masu teeb imesid
Aga sa loe see 2000 EEK jutt uuesti mõttega läbi.