Sora vs. 105 linkvahetajad
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Sora vs. 105 linkvahetajad
Kas minusuguse (TRR-i puhul hea, kui aja alla 5 tunni saan) jaoks on Sora vahetaja enam-vähem sama hea kui 105? Kuna parempoolne (üsna vana, a la 2001 mudel) andis otsad, siis ei raatsi tervet uut komplekti osta (mis eeldaks ka kasseti, käiguvahetajate jne vahetust).
Segasaun on siis, kui on puu- ja elektriküte.
mina olen sõitnud mõlemaga ja julgen öelda, et 105 on ikka teine maailm. samas kindlasti vahetab ka Sora käigu ära ... millalgi
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Kas siis link nii palju mõjutab? Vahetajaks jääks edasi 105. On see Sora sama ebakindel kui näiteks ... need linkvahetajad, mis 3000 kroonistel Hobby Hally jms ratastel on. Või ... kui Acera oli minu jaoks hea küll, siis kas Sora on oluliselt kehvem?Mati kirjutas:mina olen sõitnud mõlemaga ja julgen öelda, et 105 on ikka teine maailm. samas kindlasti vahetab ka Sora käigu ära ... millalgi
sora on põrand. Selles kasutatavad materialid on pehmemad, selle lingi vahetustäpsusele ei ole väga suurt rõhku pandud. Pigem siuke turistikas, kel suht suva kuda ja kas üldse need käigud vahetavad . Kui ikka võimalik, siis püüa vaadata vähemalt Tiagra poole (Muide: Tiagra jääb sora ja 105 vahele ).
"...selleks on spets vaha mis lastakse raami sisse jägendab ja vähendab kaalu..." - And it really works...
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood
Ega mul midagi Tiagra vastu oleks; lihtsalt selle üksiku parempoolse Sora saan heal juhul üsna võileiva hinnaga. Seda enam, et olemas olevad muud 105 komponendid on rattal 2x8 süsteemiga ning uus 105 on juba vastavalt 9/10 süsteem.veloman32 kirjutas:sora on põrand. Selles kasutatavad materialid on pehmemad, selle lingi vahetustäpsusele ei ole väga suurt rõhku pandud. Pigem siuke turistikas, kel suht suva kuda ja kas üldse need käigud vahetavad . Kui ikka võimalik, siis püüa vaadata vähemalt Tiagra poole (Muide: Tiagra jääb sora ja 105 vahele ).
Ühest ma ei ole veel aru saanud: on siis Sora linkvahetajad sama kehvad kui näiteks mingid kõige odavamad Shimano MTB linkvahetajad? Kunagi minu jaoks üks piisavalt autoriteetne rattamüüja rääkis (ammu küll, a la 2002), et Sora on pigem Acera/Deore analoog (koostekvaliteedi, toimivuse jms poolest). Sinu jutust saan aru, et ka rahulikuks sõitmiseks (TRR 5 tunniga) on Sora (minu puhul siis Sora seeriast ainult käiguvahetuslink) totaalne crap?
no lõpuks on kõik sinu (ja su rahakoti) otsustada. ükski norm tootja ei müüks totaalset kräppi, mis kätte võttes molekulideks pudeneb. samas on asjade hinnad ja kvaliteet üldjuhul ikka korrelatsioonis. odavam asi töötab ja kestab ... teatud ja mitte väga pika aja. siis küll remondid ja regullid nats, kuid varsti on asi jälle paigast ära. siis lööd käega, maksad nats rohkem ja mõnuled kauem.
velo clubbers