Compact vs tavaline kränk
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Compact vs tavaline kränk
Et siis küsimus, kas Eesti tingimustes compact kränk (nt 50/34) või tavaline (nt 53/39)?
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Re: Compact vs tavaline kränk
tavaline. kusjuures mul endal on 53/42 ja täitsa normaalne tundub. taga 11-21. vända pikkus 175.Mati kirjutas:Et siis küsimus, kas Eesti tingimustes compact kränk (nt 50/34) või tavaline (nt 53/39)?
Üldjuhul ajab asja ära tavaline. Eriti kui võimalus palju kiires grupis sõita. Compact on rohkem künklikule/mägisele maale ja neile kes palju üksi punnivad (saab väiksema jõu ja kiirema kerimisega).
Mina olen nõrguke - mul 50/34. Momendil on rohkem mägesid ka ümber. Paras kui keskelt läbi 5-15% tõusud ning tõusude pikkus üle kilomeetri.
Mina olen nõrguke - mul 50/34. Momendil on rohkem mägesid ka ümber. Paras kui keskelt läbi 5-15% tõusud ning tõusude pikkus üle kilomeetri.
tuksub-sõidan, tuksub-sõidan, tuksubtuksubtuksub - pean pausi...
mul on compact ja on olnud juhuseid, kus tunnen, et jõudu nagu oleks aga lihtsalt ei jõua nii kiiresti vändata kui vaja oleks. Nt. kogesin sellist asja (nüüdseks juba) mullusel TRM-l, kus laskudes Tatra orgu jäi käikudest väheseks. Samas on mitmed rattaspordiga pikemalt ja sügavamalt tegelenud öelnud, et see on hoopis minu treenimatus - ma peaks rohkem kerimist harjutama ja siis suudaksin ka compactiga piisavalt kiiresti pedaalida.
If everything's under control, you're going too slow!
Veidi arvutades sain tulemuseks et kiirusel 70 km/h (tõenäoliselt siis heas pundis ja allamäge) kerides teevad jalad 53/11 ülekandega 110,12 pööret minutis ja 50/11 ülekandega 116,65p/min. Ehk siis väga suurt vahet ei ole. Iseasi kui tihti Sa sellisel kiirusel pikemaid otsi sõidad? Kaupo jutt on õige et selle vahe katad Sa teadliku kerimisoskuse lihvimisega ära.Mati kirjutas:Et siis küsimus, kas Eesti tingimustes compact kränk (nt 50/34) või tavaline (nt 53/39)?
Tean kogemusest öelda, et maanteel 120p/min ei ole probleem hoida (ja kiirendada ca 150p/min) kui kerimistehnika on korras. Vallatus nooruses sain trekirattaga pukil kiirendades isegi 180p/min kätte.
Juhata mind palun selle valemi juurde. Olen ka ise seda mõlgutanud, et sisuliselt on ju kogu süsteem kinni hammaste koguarvus, ehk kui palju tuleb vastaval "käigul" ees ja taga kokku ja seal edasi siis kadents, watt'id jne. Kerimise osas on mul õppida küll ja küll veel.riho kirjutas:Veidi arvutades sain tulemuseks ...Mati kirjutas:Et siis küsimus, kas Eesti tingimustes compact kränk (nt 50/34) või tavaline (nt 53/39)?
Samas olen nt eraldistardis täheldanud, et soodsatel tingimustel jääks 50/11 kindlasti väheks (ei jaksa nii hullult kerida ka muidugi), kuna ka praeguse 53/12 puhul on olnud juhuseid, et paneks veel .
velo clubbers
Sõites 40 km/h läbid Sa tunniga 40 km (no shit, Sherlok!:-)) Tagaratta ümbermõõt on minu mäletamist mööda 700mm*3,14=2,198m. 40 km läbimiseks teeb tagaratas 18198 pööret (40000m/2,198) Ülekandega 53/15 vändates teeb tagaratas ühe vändapöördega 3,53 pööret. Jaga 18198/3,53 saad tulemuseks tunni jooksul 5155 vändapööret. Jagad minutite arvuga ja saad kadentsiks 86 p/min.Mati kirjutas:Juhata mind palun selle valemi juurde.riho kirjutas:Veidi arvutades sain tulemuseks ...Mati kirjutas:Et siis küsimus, kas Eesti tingimustes compact kränk (nt 50/34) või tavaline (nt 53/39)?
riho kirjutas:Veidi arvutades sain tulemuseks ...
http://www.ritzelrechner.de/Mati kirjutas:Juhata mind palun selle valemi juurde. Olen ka ise seda mõlgutanud, et sisuliselt on ju kogu süsteem kinni hammaste koguarvus, ehk kui palju tuleb vastaval "käigul" ees ja taga kokku ja seal edasi siis kadents...
http://www.bikeschool.com/gearcalc/gearcalc.html
http://www.kreuzotter.de/english/ecadence.htm
Viimati muutis mart, 02. 01. 2008. 14:23, muudetud 1 kord.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
Liiga pikk arvutus aasta teiseks päevaks . Tahtsin lahtreid ja OK nuppu nagu mardilt ka tuli .riho kirjutas:Sõites 40 km/h läbid Sa tunniga 40 km (no shit, Sherlok!:-)) ... Jagad minutite arvuga ja saad kadentsiks 86 p/min.Mati kirjutas:Juhata mind palun selle valemi juurde.riho kirjutas:Veidi arvutades sain tulemuseks ...
velo clubbers