UST süsteem

Rattadetailid ja abiained. Raamist õlideni.
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
Kasutaja avatar
Gunnar
Rattur

UST süsteem

Postitus Postitas Gunnar » 05. 04. 2008. 13:43

Mati kirjutas:
Gunnar kirjutas:Minu teadmiste põhjal UST velgi teebki aint Mavic ... Seega kui kindlasti tahta UST kummi ja UST velje komplekti, siis peab üks osapool olema Mavic....
Vale, tegijaid on rohkem. Siinmail kättesaadavest nt Fulcrum ja Shimano!
UST, ehk Universal Standard for Tubeless on Mavicu, Michelini ja Hutchinsoni koostöö tulemus. UST kumme võivad kõik tootjad toota ilma litsentsi maksmata, ainult UST logo peab peal olema. Ehtsaid UST logoga pöidasid teeb ainult Mavic. (parandage kui eksin). Ülejäänud teevad UST compartible pöidasid/jookse. Isegi Bontrageri jooksud, vaatamata pöiapaela vajalikkusesse, on UST compartible.

hea informatiivne jutt siin
Ratas on minu hobi, mitte elu

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Re: UST süsteem

Postitus Postitas Mati » 05. 04. 2008. 14:26

Kui ma oma UST Fulcrum jooksule viskan UST kummi peale, siis mille poolest erineb see komplekt Mavicu UST pöiale peale visatud USt kummiga komplekstist?

Ma ei räägi mingist poolikust UST-ready-need-some-fckng-special-tape-and-sealant variandist :!:
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"

Kasutaja avatar
Gunnar
Rattur

Postitus Postitas Gunnar » 05. 04. 2008. 14:41

Juuksekarva poolitades: Fulcrum ise oma kodulehel oma jookse UST-iks ei nimeta, vaid mainib, et sobib UST kummidega. Samamoodi ütleb ka Bonti, et sobib UST kummidega.

Ma ei väidagi, et UST märk pöial teeb mingit imet, aga ei ole õige nimetada Fulcrum või Shimano jookse UST jooksudeks, vaid UST compartible jooksudeks :)

Fulcrum saab UST Compartible õiguse kui sobib kokku UST kummiga. UST kumm saab UST märgi õiguse kui sobib kokku Mavicu UST veljega. Maicu UST velg saab UST õiguse ... kuna on Mavicu poolt tehtud.
Ratas on minu hobi, mitte elu

Kasutaja avatar
Bon
Rattur

Postitus Postitas Bon » 05. 04. 2008. 16:00

Müstika, mille üle inimesed viitsivad vaielda ja mille jaoks oma aega kulutada :shock:

Kirsa
Rattur

Postitus Postitas Kirsa » 05. 04. 2008. 18:10

Bontrageriga on järgmised lood et nende pöiad on jah UST compatible ja see pael on tavaliselt alati poest kaasas ja jooksud peavad kenasti õhku. Aga Bonti TL ehk tubelessready kummid on tegelikult sellised alla 600gr õhemad variandid mis on mõeldud kasutamiseks koos lateksiga.

Minul olid bontrager race x lite tubeless jooksud 2 aastat ja mina paaritasin neid UST märgiga conti kummidega, siis ei olnud mingit õhuprobleemi.

Vasta

Mine “Jupid”