Kas need on rummusisesed piduriklotsid?
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kas need on rummusisesed piduriklotsid?
Uploaded with ImageShack.us
On 1 rootsi raud, mis jäi üle poole aasta tagasi mõne probleemi tõttu seisma ja mille ma nüüd taas sõitma panna mõtlen. Taga on tal kolmekäiguline Shimano rumm. Üks selle ratta probleem oli see, et pidur oli nõrk - tahtis rohkem jõudu, suurematel kiirustel tuli lausa keharaskust kasutada, et pidur toimima hakkaks.
Võtsin rummu lahti ja seal jäidki silma need 2 pildilolevat jublakat. Kas need on piduriklotsid? Kui on, siis mis asendis nad õigetpidi rummu sisse käivad? Need jullad asusid rummus nii, et sisemised laiemad, põikivagudega pinnad olid hammasratta suunas. Pildil parempoolsel on mainitud pind välimisest servast juba siledaks kulunud.
- pärnu rattur
- Rattur
Re: Kas need on rummusisesed piduriklotsid?
Niipalju kui mina neid lahti arutanud olen, siis olen aru saanud, et pidur on selline lõhikutega tükk, mida üks koonuspind laiali pressima hakkab kui tagurpidi väntad. Kokku pane nii, et tagurpidi vändates pidur tööle hakkaks(ennast laiali pressiks). Pidurduspindadelt pühi muidugi õli ja määrded ära.
E: pildil olev vaskpoolne detail peaks too piduri"klots" olema. Teine pool on rummu sisekülg.
Ehk aitas.
E: pildil olev vaskpoolne detail peaks too piduri"klots" olema. Teine pool on rummu sisekülg.
Ehk aitas.
Ärge näkku lööge! [/OT]
-
- Rattur
Tegelikult on asi ikka vastupidi - rummupidur tahab saada spetsiaalset määret - kõrge sulamistemperatuuriga (270 kraadi..), no miski 200 kraadi kannatav määre aitab ka...pärnu rattur kirjutas: Pidurduspindadelt pühi muidugi õli ja määrded ära.
Kui rummupidur ilma määrdeta kokku panna, siis need kriuksatused pidurdamisel on üsna hullud ja metallipuru laagrites on garanteeritud.
Pilt määrdest pidurduspinnal:
http://www.scheunenfun.de/images/modell ... l_bj54.jpg
Mehaanikud kinnitasid, et tegu on piduroklotsidega.
Aga selle õnnetu tagajooksu andsin proffide kätte regullimiseks - mina selle pidurit korralikult toimima ei saanud. Eks täiuslikkus nõuab ohvreid
Aga selle õnnetu tagajooksu andsin proffide kätte regullimiseks - mina selle pidurit korralikult toimima ei saanud. Eks täiuslikkus nõuab ohvreid