Shimano clipless pedaalide kriuksumine
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Shimano clipless pedaalide kriuksumine
Pedaalideks siis Shimano PD-M515 SPD. Probleem seisneb selles, et kui kõvemini pedaalin, siis sellel hetkel, kui pedaal on kõige alumises asendis käib sealt läbi mingi (pikapeale väga väsitavaks muutuv) kriuks. Enne seda polnud- see tekkis nüüd umbes 150 km tagasi ja muudkui süveneb. Aeg- ajalt on ka nii (eriti sõidu alguses), et kõik on mõned kilomeetrid täiesti vaikne ja siis äkki hakkab jama pihta. Alguses tuli kriuks ainult paremast pedaalist, nüüd on hakanud sama häält tegema ka vasem.
Mis teha?
Mis teha?
Re: Shimano clipless pedaalide kriuksumine
Võta niipalju lahti, kui saad, puhasta, määri...siis ei tohiks enam kriuksuda. Kui ise ei taha torkida, vii teenindusse.alar kirjutas:Pedaalideks siis Shimano PD-M515 SPD. Probleem seisneb selles, et kui kõvemini pedaalin, siis sellel hetkel, kui pedaal on kõige alumises asendis käib sealt läbi mingi (pikapeale väga väsitavaks muutuv) kriuks. Enne seda polnud- see tekkis nüüd umbes 150 km tagasi ja muudkui süveneb. Aeg- ajalt on ka nii (eriti sõidu alguses), et kõik on mõned kilomeetrid täiesti vaikne ja siis äkki hakkab jama pihta. Alguses tuli kriuks ainult paremast pedaalist, nüüd on hakanud sama häält tegema ka vasem.
Mis teha?
Pedaali süüdistan sellepärast, et tegin katse ja sõitsin tavaliste jalanõudega mingi ringi- sealt alt ei kostnud mingit piiksugi.Gunnar kirjutas:Oled täitsa kindel, et viga pedaalis, sest kriuksu võib tekitada ka vänt ise mingil x põhjusel.
Ise tegelt natuke kahtlustan seda, et äkki olen need pedaalid liiga lahti keeranud (ma mõtlen seda kohta kust saab reguleerida kui kõvasti nad jala küljes kinni on), et äkki nad saavad sealt kuidagi loksuma ja tekitavadki seda häält. Kas võib nii olla?
aga õli ikkagi ei raatsi panna veits?alar kirjutas:Ise tegelt natuke kahtlustan seda, et äkki olen need pedaalid liiga lahti keeranud (ma mõtlen seda kohta kust saab reguleerida kui kõvasti nad jala küljes kinni on), et äkki nad saavad sealt kuidagi loksuma ja tekitavadki seda häält. Kas võib nii olla?
Kuhu kohta konkreetsemalt ma peaksin seda õli panema? Ja kas see õli sobib, millega ketti määritakse?mestari kirjutas:Ja kui ikka ei raatsi seda õli panna, pihusta silikooniga üle, vaata, et vedrud ka saaksid. Minul aitas sama häda puhul.
Viimati muutis alar, 26. 07. 2004. 20:46, muudetud 1 kord.
Omal Specialized BG MTB susside ja kasutatud Wellgo SPD pedaalidega sama mure - st. lärmakad on sunnikud, kiuksumine ja nagin jne.
Kakkusin pedaali lahti ja määrisin ohtra Lithium Greasega sisse + pingutasin vedrusid- kiuksumine kadus ja nagin muutus vaiksemaks. Kusjuures, nagina põhjustajaks tundub lähemal vaatlusel ja loogilisel analüüsil olema tõesti tallamustri hõõrumine pedaali vastu.
Vedrusid ma rohkem pingutada väga ei taha, nii et hakkan ilmselt enne järgmist sõitu taskunoaga kingseppa mängima
Kakkusin pedaali lahti ja määrisin ohtra Lithium Greasega sisse + pingutasin vedrusid- kiuksumine kadus ja nagin muutus vaiksemaks. Kusjuures, nagina põhjustajaks tundub lähemal vaatlusel ja loogilisel analüüsil olema tõesti tallamustri hõõrumine pedaali vastu.
Vedrusid ma rohkem pingutada väga ei taha, nii et hakkan ilmselt enne järgmist sõitu taskunoaga kingseppa mängima
Eile ja täna tegin siis loomkatse- keerasin seda pingutus kruvi, mille ma selle ratta ostes küllaltki lahti keerasin, kinni. Ja asi oligi läinud. Probleem oli aga see, et keerasin pedaalid nii kinni, et ei saanud enam jalgu kätte pedaalide seest ja nüüd keerasin veits lahti poole tagasi- eks näis mis ta nüüd teeb.
See on jah kummitihend. Seda on igalpool foorumites mainitud, et odavamad Timed ja nende tihend kipuvad "laulma".
Samas ega see midagi halvemaks tee. Mõelda tuleb sellele, et see tihend hoiab saasta eemal sealt, kus igasugust sodi ei peaks teps mitte olema.
Samas ega see midagi halvemaks tee. Mõelda tuleb sellele, et see tihend hoiab saasta eemal sealt, kus igasugust sodi ei peaks teps mitte olema.
velo.clubbers.ee
Ritchey WCS QRS vektor
Ritchey WCS QRS vektor
tilgake õli sinna vahele lasta kusagilt. siis mõnda aega ei kriuksucowrider kirjutas:Mul hakkasid pühapäeval TIME ATAC ALIUM pedaalid kriuksuma. Sellise häälega nagu kand käiks vastu pakiraamikotti. Algul mõtlesin, et kett niuksub. Pärast vaatasin, et kui näpuga pedaali ümber võlli keerata, siis niuksub - ilmselt see kummitihend Pole veel lahti kiskunud - võib olla läheb ise üle.