Milleks on kodaraniplitel erinev pikkus?

Rattadetailid ja abiained. Raamist õlideni.
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
Kasutaja avatar
mart
Rattur

Milleks on kodaraniplitel erinev pikkus?

Postitus Postitas mart » 17. 09. 2013. 13:14

Uute jooksude komplekteerimisel tekkis selline valiku võimalus: pakutakse Al nippleid kolmes pikkuses - 10mm, 12mm ja 14mm.
Kas on pikkusel mingi kuldreegel, et millal ja kuhu teda just sellises pikkuses panna.
Et nt , kui on 20 kodarat siis pikemad/14mm, 28 kodarat siis keskmised/12mm, kui 32/36 kodarat siis lühikesed/10mm. Või on veel mingid põhjused?
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.

kalev
Rattur

Re: Milleks on kodaraniplitel erinev pikkus?

Postitus Postitas kalev » 17. 09. 2013. 13:34

mart kirjutas:Uute jooksude komplekteerimisel tekkis selline valiku võimalus: pakutakse Al nippleid kolmes pikkuses - 10mm, 12mm ja 14mm.
Kas on pikkusel mingi kuldreegel, et millal ja kuhu teda just sellises pikkuses panna.
Et nt , kui on 20 kodarat siis pikemad/14mm, 28 kodarat siis keskmised/12mm, kui 32/36 kodarat siis lühikesed/10mm. Või on veel mingid põhjused?
Pole küll tõenäoliselt kõige õigem mees vastama... aga...

Olen kahel põhjusel pikemat niplit kasutanud:
- Sõltuvalt pöia iseärasusest, kus pöia sein on paksem vms ja harju keskmine 12mm nippel tundus lühike (pikem nippel oli mugavam). Lisaks sai kasutatud ka spets ovaalseid Sapimi pöiaseibe, mis tegid pöia osa veelgi paksemaks.
- Ning olen ühel juhul leevendatud ka kogemata liiga lühikese kodara probleemi. Uus komplekt kodaraid tellida oleks olnud kordi kulukam, kui sobivama pikkusega nipleid kasutada (mitte, et see keere pikematel niplitel oluliselt varem hakkaks).

Kodara arvu ja nipli pikkuse loogikast pole kahjuks midagi kuulnud.

Vasta

Mine “Jupid”