vanakooli mnt raamil esikäikari reguleerkruvi?

Rattadetailid ja abiained. Raamist õlideni.
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
Kasutaja avatar
mart
Rattur

vanakooli mnt raamil esikäikari reguleerkruvi?

Postitus Postitas mart » 07. 11. 2013. 15:18

Pilt
Esikäikari trossi saab klõpsude/astmete kaupa pingutada vt parempoolset vidinat. Milleks selline astmeline lahendus, mitte peenregull. Kas seda näpitakse sõidu ajal nt kui kett hakkab hõõruma vastu esikäikari korvi/suunajat?
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.

andresle
Rattur

Re: vanakooli mnt raamil esikäikari reguleerkruvi?

Postitus Postitas andresle » 07. 11. 2013. 15:26

Peenregull on vasak ehk esimese käikari oma, hammastega liblikas parem ehk tagumise oma.

Kasutaja avatar
mart
Rattur

Postitus Postitas mart » 07. 11. 2013. 15:42

andresle kirjutas:Peenregull on vasak ehk esimese käikari oma, hammastega liblikas parem ehk tagumise oma.
Tänud, jälle targem. Küsimus tekkis, kuna konkreetsel subjektil on vasak/parem vahetuses. Nüüd küsimus, kui omavahel ära vahetan, siis miks on tagakäikar lahendatud liblikaga? Tavaliselt on (vist) mõlemad käikarid peenregull keermega nagu all pildil:
Pilt
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.

Kasutaja avatar
Brigadir
Rattur

Postitus Postitas Brigadir » 07. 11. 2013. 16:44

Väidetavalt on lihtsam sõites regullida. Siin on tiba arutletud http://www.bikeforums.net/archive/index ... 05778.html "STI cable stop adjuster lever"i kohta. Enda maantekal pole kordagi vajadust näinud sõidu ajal näppima hakata, kuid ma jään oma läbisõiduga pühapäeva sõitjate sekka ka.

Vasta

Mine “Jupid”