Minu sooviks oleks, et saaks veidi pimedama (ntx õhtuti) ja samas ka päikesepaistelise ilmaga edukalt sõita. Peamiselt liiklen mnt'l ja seega pole pori ning muu säärane probleemiks.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Mul kolmeklaasiline Sigma Grenoble. Klaasivärvid samad. Pakendis saad ainult musta ja värvitu. Kollased võtsin juurde. Valikul otsustas, et:Mati kirjutas:Oma kogemusest soovitan vahetatavate klaasidega prille. Omal on AGU prillid, millel on kolm paari klaase - tumedad, kollased ja värvitud. Ideaalne variant ütleks.
.
miks sa neid siis ei kasuta. Mis see paar kriimu teeb. Ratas on ja ise oled nagu nii kriimuline. Ega MTB pole mingi iludusvõistlus. MNT on pisut rohkemMati kirjutas:Ah unustasin, et omal on ka veel ühed total nonamed, mis ostetud kunagi kuskilt ja tegelt väga head prillid. Peegelkaasiga ja hästi näo ümber. sangad sirged, lapikud ja otsast kummiga. Klaasid kahjuks tänaseks nati kriibitud. Kui saaks kuskilt praegu sellised uued võtaks kohe.
Kasutan küll, ntx Vanalinna GPlgi olid ees. Point selles, et kui tingimused kehvakesed (tolm, pori) siis hakkavad need kriimused kohad häirima. Samuti häirivad kriimud siis kui ilm pole eriti ere. Muidu mul asjade ilu poole osas suht ükskõik, peaasi et toimivad.muaddib kirjutas:miks sa neid siis ei kasuta. Mis see paar kriimu teeb. Ratas on ja ise oled nagu nii kriimuline. Ega MTB pole mingi iludusvõistlus. MNT on pisut rohkem, aga siiski
Paistab nõnda olevat. MNT ratast nühin üle päeva, MTB aga kord nädalas kui niigi palju.muaddib kirjutas: Ega MTB pole mingi iludusvõistlus. MNT on pisut rohkem, aga siiski
Offtopic: Olid ka endal sarnased. Nendega kaasnes üks omapärane *effekt*. Nimelt peateel liikudes ei keeranud kõrvalteelt tulev auto sulle ette. Autojuht ei näinud su silmi ja polnud kindel, kas sa teda näed. Seega ootas igaks juhuks, kuni sa olid mööda vuhisenud. Praegu kollase/valge klaasiga sõites juhtub, et juht vaatab sulle silma ja keerab julmalt etteMati kirjutas:... prillid. Peegelkaasiga ....
Üks põhipõhjusi miks ma prille ei taha on see et mul muidu -1 prillid (mida ei kanna) ja kui mingid tumedad klaasid ette panna siis ei näe ma enam mitte muhvigi, et kus see rada läheb või nii. Krt, et see optiliste klaasidega variant nii koleda hinnaga peab olemaUrmasL kirjutas: On olemas veel selline tore firmamärk nagu Oakley. Nemad on lahkelt nõus "mõõduka" tasu eest kogu oma toodangut ka optilisena pakkuma. Hoiatan,et nõrganärvilistel nende juurde asja pole. Klots,mis välja tuleb käia kirjutatakse neljakohalise numbriga.
Tauno
Prill on hea, tahaks, aga hind on TAPPEV.veloman32 kirjutas:...Ja hind ei ole ka tappev 970-990 (olenevalt poest).
Olen soovinud ka prille, millega oleks hea nii suusatada, kui ratast sõita. Praeguse uwexi suurim miinus, on kiirusel "silmast vee välja ajamine". Nagu pildilt tundub, siis mainitud Brikol klaase vahetada ei saa, aga kas tal hoiukarp on kaasas? Kas silmad vett jooksevad? Kaua sa nendega sõitnud oled, kuidas nad vastu peavad? (mõni prill on väga pehme plastik, paned korra pluusi tagataskusse ja ongi kriimud peal).veloman32 kirjutas:Ise sõidan Briko Lucifer prilliga (peab ära mainima, et seda mudelit kasutavad enamus maailma murdmaasuusatajd k.a eesti suusakoondis,samuti kasutavad seda tippratturid).
Vastused sinu kysimusteleAmatöör kirjutas:Olen soovinud ka prille, millega oleks hea nii suusatada, kui ratast sõita. Praeguse uwexi suurim miinus, on kiirusel "silmast vee välja ajamine". Nagu pildilt tundub, siis mainitud Brikol klaase vahetada ei saa, aga kas tal hoiukarp on kaasas? Kas silmad vett jooksevad? Kaua sa nendega sõitnud oled, kuidas nad vastu peavad? (mõni prill on väga pehme plastik, paned korra pluusi tagataskusse ja ongi kriimud peal).veloman32 kirjutas:Ise sõidan Briko Lucifer prilliga (peab ära mainima, et seda mudelit kasutavad enamus maailma murdmaasuusatajd k.a eesti suusakoondis,samuti kasutavad seda tippratturid).
Kui suu õigel ajal kinni hoida, võib paljudest jamadest pääseda. Inimese anatoomia võimaldab hingata ka läbi ninaCorrosion kirjutas:Aga kuidas võidelda suhu lendavate sitikate vastu? Mere ääres sõites (Tallinn-Rohuneeme) lausa parvedena lendavad nad igale poole ka silma ja suhu. Silmade kaitseks on prillid aga väljahingates läheb suu ikka korraks lahti ja.. pole just suurem asi.
priidik kirjutas: Üks põhipõhjusi miks ma prille ei taha on see et mul muidu -1 prillid (mida ei kanna) ja kui mingid tumedad klaasid ette panna siis ei näe ma enam mitte muhvigi, et kus see rada läheb või nii.
tume klaas? milline? Rudyl on miljon erinevat tumedat.. iga ilma jaoks oma klaas.. sa vist mõtled neid halle, mis iga prilliga kaasa tulevad.. need minu meelest suht jamad. ise kasutan tumedate klaasidena pruune (action brown) - nendega ei pimesta päike ja saab ka metsa all hästi hakkama, sest nad tõstavad kontrasti.. aga suure vihmapilve all pähklimäe sarnases suht pimedas metsas ei ole need pruunid eriti head. sellepärast sai endale just natuke aega tagasi ka kollased klaasid soetatud.vallov kirjutas:mis sõiduprillidesse puutub siis endal on rudy-d. kui tumedad klaasid sai kollasteks vahetatud siis igati ok, tumedatega vahel päikese käest metsa varjualla sõites lõi pildi tumedaks... kollastega veel seda häda pole olnud et liiga heledad.
ma pole racing red'i proovinud.. aga samas ma väga krossi ka ei sõida.. sellistel pikematel ja vähem tehnilistel maratonidel on action brown minu meelest väga hea (ei ytle, et parim, sest pole muid proovinud).Ermo kirjutas: Rudy parimad klaasid on minu arvates Race Red. Nendega saab metsas krossi sõita ja maratonilgi kiiskava päikesega uhada. Silmad mul on üsna hellad ( läätsed jms. ) ja päikesega hakkavad tihti vett jooksma. Mingite no name prillidega ei maksa minul proovidagi, tulemuseks on kipitavad ja vett jooksvad silmakesed. Nende Rudy klaasidga pole siiani hätta jäänud.
PS. Action Brown on krossi jaoks liiga tume, kui on varjud jne. ei suuda minu silm paljusid asju eristada.
aga kas muidu on kehvadele nägijatele mingeid spetsrattaprillid kah olemas? (mitte et endale vaja oleks)vallov kirjutas:Aga ma soovitan hankida yhekordsed läätsed, ma ise kasutan ka koguaeg, nii talvel ujudes kui rattaga sõites. 15 paari ühekordseid läätsesid maksab ~500 eek, see teeb ~30 eek paar. Kusjuures - neid yhekordseid ei pea ju peale yhekordset kasutamist kohe ära viskama, mina kasutan vabalt mitu korda. eelis on see et alati saab sul tagavarapaar taskus olla)
on, sellised väiksed raamid käivad teiste taha. ja selliseid (koos nende väikeste raamidega, pane ainult õiged optilised sisse) nägin ka muuseas seal Sportlandis täna.taavid kirjutas:aga kas muidu on kehvadele nägijatele mingeid spetsrattaprillid kah olemas? (mitte et endale vaja oleks)
Käisin vaatasin, näppisin, proovisin. Ühesõnaga prill nagu OK, aga selle raha eest ikka ei ostaks, kuna saaks ka tegijamad pea sama hinnaga (st ka kaks paari siis)! Oleks too prill ntx 200 odavam, siis ostaks küll.Mati kirjutas:Pole küll muidu mingi teleturu sõber, aga jäid siin silma ühed sealsed pakutavad prillid Mojave. Komplekt siis sisaldab kahed raamid ja kuus paari klaase (tundusid kõik olulised värvid). Klaasid pidid olema kriimustuskindla kattega ja raamd eriti painduvad ja seega purunemiskindlad. Selle eest tahetakse siis 690 + post (viimane võib ka ärajääda kui õnnestub ntx maaletoojalt osta). Kõik võib olla muidugi paras teleturujutt, aga plaanin ise maaletooja/müüja juures kaemas käia. Iseenesest saaks nagu kahed prillid, ehk paras kahepeale kampas osta.
Või on kellelgi juba kogemus olemas
Sõidan ka samadega, peas istuvad hästi ja uduseks lähevad ka nagu Challengeridnemm kirjutas:Uvex-i maaletooja on Visu. Aga minu teada neil vahetus klaase pole. Sõidan ise Uvex Airwingiga, olen rahul. Vahetus klaasid kaasas + istuvad peas hästi.