triatloni king
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
triatloni king
oommik!
Mille poolest erinevad triatloni kingad mnt kingadest?
ok, triatloni kingal on üks lai kinnitus et käppelt jalga saaks ja kannal tripp, et märja käega tirida (vist?) aga mugavus ja fit peaks ju mnt kingaga samast klassist olema. Või on mingeid „aga“sid?
Jäi ühele heale pakkumisele silm peale, kas peaks olema mingi põhjus miks mitte;)
Mille poolest erinevad triatloni kingad mnt kingadest?
ok, triatloni kingal on üks lai kinnitus et käppelt jalga saaks ja kannal tripp, et märja käega tirida (vist?) aga mugavus ja fit peaks ju mnt kingaga samast klassist olema. Või on mingeid „aga“sid?
Jäi ühele heale pakkumisele silm peale, kas peaks olema mingi põhjus miks mitte;)
Gravity is a Bitch
Re: triatloni king
muus osas ei erine tava mnt kingast. liist, tald, jne... on sama 

Jälgi meid Facebook-is https://www.facebook.com/pages/Tervises ... 8024251491
Jälgi meid Facebiook-is https://www.facebook.com/biketravel.ee/
Jälgi meid Facebiook-is https://www.facebook.com/biketravel.ee/
Päris mnt kinga asendajaks ma ei soovitaks siiski. Mis mark/mudel king on muidu? Lisaks sinu poolt toodud erinevustele:
-triatloni king veidi parema ventileeritusega (rohkem auke, õhem riie)
-veidi teistusgusema sisematerjaliga, mis saab paremini hakkama niiskusega
-osadel mudelitel on kinnitusekrõps kinga välisküljelt sisekülje poole, ehk vastupidi tavalisele
Teadaolevalt treenivad triatloni mehed maanteel ikkagi mnt kingaga
-triatloni king veidi parema ventileeritusega (rohkem auke, õhem riie)
-veidi teistusgusema sisematerjaliga, mis saab paremini hakkama niiskusega
-osadel mudelitel on kinnitusekrõps kinga välisküljelt sisekülje poole, ehk vastupidi tavalisele
Teadaolevalt treenivad triatloni mehed maanteel ikkagi mnt kingaga
TR51UrmasL kirjutas:Mis mark/mudel king on muidu?
mulle shima liist muidu istub hästi, aga ta mnt kingad on kuidagi kobakad.
Gravity is a Bitch
http://www.tredz.co.uk/.Shimano-TR51-Tr ... _20535.htmKuldar kirjutas:TR51UrmasL kirjutas:Mis mark/mudel king on muidu?
mulle shima liist muidu istub hästi, aga ta mnt kingad on kuidagi kobakad.
No näed. Ongi nn "reverse" kinnitus jms. Tutvustuse juures on just rõhutatud neid erinevusi mida ma välja tõin. Eks ise otsustad, kas meeldiks.
kas sellepärast et kingad on juba pedaalide küljes stardivalmis ja mugavam sõidu pealt kinni tõmmata?UrmasL kirjutas: -osadel mudelitel on kinnitusekrõps kinga välisküljelt sisekülje poole, ehk vastupidi tavalisele
Gravity is a Bitch
Saad lahtise krõpsuga vändata ilma, et kuhugi kinni jääks. Rattavahetuse alguses ja lõpus.Kuldar kirjutas:kas sellepärast et kingad on juba pedaalide küljes stardivalmis ja mugavam sõidu pealt kinni tõmmata?UrmasL kirjutas: -osadel mudelitel on kinnitusekrõps kinga välisküljelt sisekülje poole, ehk vastupidi tavalisele
Kuldaril valik ilmselt ammu tehtud, kuid Priit Ailt (on üks tegijamat sorti triatleet) kirjutas mu küsimusele kingade kohta vastuseks: Raiko: päris tri-king pole kaugeltki nii jäik ja mugav kui üks korralik maanteeking. Ning kui tegemist ei ole sprindiga vaid 90 km eraldistardiga, siis kinga jalga saamises kaotatud 10 sek teed Sa järgmise 10 km tasa.
jätkan samas teemas oma kõhkluste ja kahtlustega.
Nimelt rõõmutseb vanainime endale esimese MNT ratta, mis vajab ka õiget ja korralikku mnt kinga. Aga, et kindlasti plaanis ka järgnevatel hooaegadel 2-3 triatloni läbida, siis nüüd ongi paras ristmik.
Tahaks osta üks kord ja õigesti.
-Kas korraliku maanteekingaga kannatab joosta/kõndida/suusatada vahetusalas ca 100 meetrit, ilma et see kinga või jalga ära lõhuks? Mida meie raudmehed soovitavad? ( Mati/Holden)
-Või on mõistlik mingi hübriidvariant? one-shoe-for-all-sports
Kahte eraldi kinga ei raatsi esialgu osta.
Osakaal oleks aastalõikes 90/10 maanteesõidud/triatlon
Nimelt rõõmutseb vanainime endale esimese MNT ratta, mis vajab ka õiget ja korralikku mnt kinga. Aga, et kindlasti plaanis ka järgnevatel hooaegadel 2-3 triatloni läbida, siis nüüd ongi paras ristmik.
Tahaks osta üks kord ja õigesti.
-Kas korraliku maanteekingaga kannatab joosta/kõndida/suusatada vahetusalas ca 100 meetrit, ilma et see kinga või jalga ära lõhuks? Mida meie raudmehed soovitavad? ( Mati/Holden)
-Või on mõistlik mingi hübriidvariant? one-shoe-for-all-sports
Kahte eraldi kinga ei raatsi esialgu osta.
Osakaal oleks aastalõikes 90/10 maanteesõidud/triatlon
Aga ega triatloni mehed ei võtagi kinga pedaali küljest ära. Tavalist maanteekinga muidugi nii lihtsalt sõidu pealt jalga ja jalast ära ei saa. Ühtlasi on oht king ära äestada kui lihtsalt tolkenb pedaali küljes. Mina ostaks sinu asemel ikka korraliku maantee kinga ja oleks vahetusalas ettevaatlik selle jooksmise ja käimisega. Oleneb muidugi kingast kui kindel ta kõndimisele on.
Ma plaanin ka järgmine aasta teatud arvu triatlone kindlasti teha, aga ei plaani seepärast veel eraldi spets kinga soetada. Tava maanteekingaga ajab asja ära kenasti ja ei ole hullu ka see väike maa joosta/kõndida nendega. Spets kinga idee on eelkõige vahetuse kiirus, mis minusuguse puhul on kogu ettevõtmise kontekstis teisejärguline. On olulisemaid kohti kus võita.tsainik kirjutas:... Kas korraliku maanteekingaga kannatab joosta/kõndida/suusatada vahetusalas ca 100 meetrit, ilma et see kinga või jalga ära lõhuks? Mida meie raudmehed soovitavad? ( Mati/Holden)...
PS! Raudmeheks saab meist tõenäoliselt Holden loetud päevade pärast

velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
tänud, kergemaks läks kohe, see otsustamise asi.
Pidasin silmas just kinga mugavust ja praktilisust. Kui ikka edev king- jooksen vahetusala lõppu ja panen alles seal jalga.
Triatlonil ma sekunditega ei arvesta. Päikesekell- et kui enne pimedat kodus- on hästi.
Ja Holdenile tuleb vist pühaba Keila parki meepurgiga pealekarjuma minna.
Pidasin silmas just kinga mugavust ja praktilisust. Kui ikka edev king- jooksen vahetusala lõppu ja panen alles seal jalga.
Triatlonil ma sekunditega ei arvesta. Päikesekell- et kui enne pimedat kodus- on hästi.
Ja Holdenile tuleb vist pühaba Keila parki meepurgiga pealekarjuma minna.

See spetsiaalse kinga teema on üldse selline nii ja naa asi. Mina oman nii MNT kui ka MTB ratast. Kingana on kasutuses maastikukingad. MNT kingi pole hankinud ega kavatsegi hankida. Ajan suveti igapäevaselt asju jalgrattal ja minu jaoks on kõndimise mugavus tähtsam kui see, et mul on spetsiaalne maanteeking, millega sõites on võimalik 0,1% rohkem jõudu väntadele üle kanda. Mõlemal rattal on ühesugused pedaalid ka peal. Maanteekinga puudumisel pole mitte ükski asi tegemata jäänud. Ei maastikusõit, maanteesõit, eraldistart ega triatlon. Ei leia, et 180 kilomeetri läbimisel maastikukingaga oleks potentsiaal realiseerimata jäänud kinga/pedaalitüübi tõttu. Oluline on lihtsalt see, et king peab mugav olema. (Jah, olen maanteekingaga sõitnud ka).