RS800CX
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
RS800CX
Võtaks teemaks siis selle pulsikella.
Nimelt on mõningad asjad selle kella juures mulle jäänud arusaamatuks. Ehk mõni teadjam oskab abistada.
1. Võõanduri kasutamine. Olen lugenud, et kummipaela elektroodidele korralikul niisutamisele vaatamata võib ühendusega probleeme tekkida. Seetõttu on soovitatud EKG geeli kasutada. Kuid mulle on jäänud arusaamatuks, kuidas täpsemalt seda geeli tuleks kasutada. Et kas lisaks kummipaela elektroodidele niisutamisele lisaks määrida geeli peale või ilma veega niisutamata. Või tuleks kummipaela elektroodid siiski vee all märjaks teha ning kehal need kohad, kus elektroodid asuvad, geeliga kokku määrida?
2. Ning segadust on tekitanud ka mõningate andmete nimetused. Näiteks, kui kasutusel on ringiajad, Siis võttes peale treeningu lõppu info:
Näiteks:
a)
Lap 1
Speed km/h
Avg 10,6
9,8 km/h
Avg kui 1. ringi keskmine kiirus on arusaadav, siis mida tähendab alumine number (9,8)?
Ning teine küsimus on tempo kohta:
Näiteks:
b)
Lap 1
Pace min/km - (mida see min/km üldse tähendab?)
Avg 8:58
9:42 min/km
Mida see tempo üldse näitab?
Tänan, kui viitsite mu küsimustele vastata:)
Nimelt on mõningad asjad selle kella juures mulle jäänud arusaamatuks. Ehk mõni teadjam oskab abistada.
1. Võõanduri kasutamine. Olen lugenud, et kummipaela elektroodidele korralikul niisutamisele vaatamata võib ühendusega probleeme tekkida. Seetõttu on soovitatud EKG geeli kasutada. Kuid mulle on jäänud arusaamatuks, kuidas täpsemalt seda geeli tuleks kasutada. Et kas lisaks kummipaela elektroodidele niisutamisele lisaks määrida geeli peale või ilma veega niisutamata. Või tuleks kummipaela elektroodid siiski vee all märjaks teha ning kehal need kohad, kus elektroodid asuvad, geeliga kokku määrida?
2. Ning segadust on tekitanud ka mõningate andmete nimetused. Näiteks, kui kasutusel on ringiajad, Siis võttes peale treeningu lõppu info:
Näiteks:
a)
Lap 1
Speed km/h
Avg 10,6
9,8 km/h
Avg kui 1. ringi keskmine kiirus on arusaadav, siis mida tähendab alumine number (9,8)?
Ning teine küsimus on tempo kohta:
Näiteks:
b)
Lap 1
Avg 8:58
9:42 min/km
Mida see tempo üldse näitab?
Tänan, kui viitsite mu küsimustele vastata:)
Re: RS800CX
Sa juhendiga oled tutvunud ja tutvustava materjaliga netis (videod jne)?
Ühesõnaga, pikalt ei viitsi. Pace on tempo nt joostes, ehk mitu minutit kulub 1km läbimiseks. Jooksjale/suusatajale simpel info.
Kell näitab vastavas reziimis nii keskmist kui ka reaalset hetketempot.
Vöö töötab ka lihtsalt kraani all korralikult märjaks tehes.
Ühesõnaga, pikalt ei viitsi. Pace on tempo nt joostes, ehk mitu minutit kulub 1km läbimiseks. Jooksjale/suusatajale simpel info.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
EKG geel jah ei vaja kasutamiseks vett. Ta on lihtsalt parema juhtivusega kui vesi ja ei haihtu nii kiiresti.
Lisaks on oluline, et vöö ikka piisavalt pingul oleks.
Kompu poolt kuvatava info osas tasuks jah manual kõigepealt läbi uurida.
Tänan vastamast.Mati kirjutas:Sa juhendiga oled tutvunud ja tutvustava materjaliga netis (videod jne)?
Aga jah, juhendid on läbi loetud. Nii kella enda üldine juhend, kui ka lisade (GPS, Kiirusandur, jne) täpsemad juhendid. Kahjuks sealt ei leidnud tempo kohta mingit täpsemat infot. Aga eks see on nii elementaarne, et ABC-st ei ole mõtet juhendites mõtet kirjutama hakata:)
Avg näitab 1. ringi keskmist tempot (ehk 1km läbimiseks kulunud keskmine aeg) - see on mulle selge.
Kuid reaalne hetketempo mõiste jääb siiski veel segaseks (pulsikella suhtes)? Peale stopperi kinni panemist. Kas see number ei ole siis enam olulin.
Liikumise ajal saan ehk mõistest aru: See number näitab vastavalt minu kiirusest lähtuvalt võimalikku minu 1 km aega?
Tänan
Aga kuidas selle EKG geeliga siiski käituda tuleks? Kas geel tuleks kanda nii kehale kui vööle? Ning pärast kasutamist tuleb vöö siiski korralikult puhtaks pesta?erikr kirjutas:EKG geel jah ei vaja kasutamiseks vett. Ta on lihtsalt parema juhtivusega kui vesi ja ei haihtu nii kiiresti.
Tänan
Kas polari vööd tõesti vajavad geelitamist, et korralikku ühendust saada? Mul endal garmini vöö ja piisab ,et korraks märja näpuga üle anduri tõmmata ja ühendus missugune terve treening. Korra-paar isegi meelest läinud seda teha ja ikkagi oli väga hea ühendus.
Ei oska öelda. Ma ei ole veel ise vööd kasutanud. Tahtsin enne asjad enda jaoks selgeks teha:)kapuuts kirjutas:Kas polari vööd tõesti vajavad geelitamist, et korralikku ühendust saada? Mul endal garmini vöö ja piisab ,et korraks märja näpuga üle anduri tõmmata ja ühendus missugune terve treening. Korra-paar isegi meelest läinud seda teha ja ikkagi oli väga hea ühendus.
Aga sa pead silmas siis ikkagi seda, et teed vöö elektroodid märjaks?:)
Eee ... ma soovitaks siis asja reaalselt proovida kõigepealt. Äkki saavad paljud küsimused iseeneselikult vastuse?
PS! Julgustuseks, 4-aastase kogemusega RS800CX kasutajana seal midagi müstilist ei näe.
PS! Julgustuseks, 4-aastase kogemusega RS800CX kasutajana seal midagi müstilist ei näe.
velo clubbers
Oh, loomulikult. Need asjad, mis minu jaoks on arusaamatud, püüan enda jaoks selgeks saada, et mitte olla kasutaja, kes kasutab selliste võimalustega pulsikella nii, et enamik asju on arusaamatud:)Mati kirjutas:Eee ... ma soovitaks siis asja reaalselt proovida kõigepealt. Äkki saavad paljud küsimused iseeneselikult vastuse?
Pulsikella olen kasutanud. Hetkel ongi sealt arusaamatu see tempo teema. Ei ole varem lihtsalt sellega kokku puutunud ja infot ehk on mujalgi selle kohta, aga ei oska õigesti otsida. Kui keskmise tempo näidikust saan aru, siis sellest teine number on siiski veel segane:
Kuigi arvan hakkavat asjast aru saama. See 9:42 min/km on oluline number kestva liikumise ajal, mis näitab tempot, millise ajaga kilomeetri läbin. Peale stopperi kinni panemist ei oma see number enam tähtsust.Ciprich kirjutas: Lap 1
Avg 8:58 - arusaadav
9:42 min/km - ei ole arusaadav
Mis puutub aga vöösse, siis ma ei ole lihtsalt seepärast seda kasutanud, et ei ole olnud võimalust oma tervislikku võimekust selgeks teha. Arvan, et vöö lihtsalt peale panna ja pärast numbreid uudistada ei ole mõtet.
see alumine peaks olema ringi lõpetamise hetkel olnud tempo. Mul pole küll kirjeldatud mudel, kuid S720i mudelil salvestub nt viimane pulss. Kui vaadata kellas ringe, siis vahetub alumisel andmeväljal AVG, MAX pulss ja mingi kolmas pulss. See kolmas peaks olema ringi lõpu pulss.
If everything's under control, you're going too slow!
Jah, seda arvasin ka ise, peale eelnevaid seletusi.KaupoR kirjutas:see alumine peaks olema ringi lõpetamise hetkel olnud tempo. Mul pole küll kirjeldatud mudel, kuid S720i mudelil salvestub nt viimane pulss. Kui vaadata kellas ringe, siis vahetub alumisel andmeväljal AVG, MAX pulss ja mingi kolmas pulss. See kolmas peaks olema ringi lõpu pulss.
Tänan vastuste eest:)