Probleem on selles, et minu hinnangul näitab spidokas ikka väga valesti kui ta paigaldada nii, nagu kõik õpetavad ja nagu juhis ette näeb. Kilomeetri postide järgi vaadates valetab ta umbes 150 meetrit ühe kilomeetri kohta e. kui 100 km sõidad siis 15km saad petta. GPS'd ju teevad oma arvutusi km. postide järgi, nii et väga valesti nad ei saa olla. Ja mis moodi sa siis veel teada saad, et spidokas õigesti näitab.
Tegemist tavalise maastikurattaga ja kui maanteel sõites ikka 32-37 km pidevalt liigud, siis seegi ei tundu reaalne.
Ühesõnaga, tegin ma seda, et 26" (õige mõõt) asemel sisestasin kompuutrisse 21" ja nüüd on km postide järgi vaadates kõik õige ja ka kiirused tunduvad reaalsed - umbes 25kmh maanteel.
Aru ei saa ma sellest, et kuidas pole vahet sellel kui kõrgele sa anduri paned - kui panen allapoole, siis käib ta ju kiiremini ja näitab ka suuremat kiirust ja kui ülessepoole, siis näitab vähem.
Minu loogika ütleb seda, et tuleb mõõta vahemaa andurist maani, mis minul, antud juhul umbes 20-21 tolli ja see number sisestada kompuutrisse, siis on asi õige. Ei saa aru, mida annab ratta ümbermõõdu sisestamine kui pole teada, kus andur asub.
Kompuuter on VDO C3.
Paluks asjatundjate kommentaari
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)