Nüüd siis jõudsin rattaga õue ja Vector hakkas aiateibaid näitama. Allolevalt graafilt on näha, kus nii kadents, kui võimsus näitab keskmiselt üle 4 sekise intervalli tagant 0 ja võimus on ka väga madal. See 5 min pikkune intervall on sõidetud Pärnu mnt tasasel vastutuule lõigul pidevalt koormust peal hoides. Ei ole reaalne, et sellise pulsi/kiiruse ja vastutuulega on võimalik alla 100W kerida. Tunniajase 30km/h keskmise kiirusega treeningu keskmine võimsus oli 60W...

Selliste andmete põhjal jääb mulle mulje, et Vector oleks justkui hakanud arvama, et on kahepoolse võimsusanduriga, millest 1 on nüüd justkui puudu ja seetõttu ei korruta näitu kahega ja süstemaatiliselt näitab 0.
Olen võtnud pedaali maha ja uuesti külge keeranud. Momentvõtmega ~40NM nagu manualis kirjas. Vahetasin anduri patarei, tegin korduvaid kalibreerimisi. Laadisin alla Vectori softiuuenduse ja tegin ka selle ära. Kõik see ei ole probleemi lahendanud. Siis vaatasin, et vasaku vända küljes on kadentsi magnet ja mõtlesin, et äkki see mõjutab kuidagi. Viskasin selle küljest ära koos kadentsi/kiiruse anduriga aga ikka midagi ei muutunud. Nüüd on mul mõtted otsas ja seepärast siia postitangi, et äkki kellelgi tekib mingi hea mõte, mis aitaks probleemi kõrvaldada.
Ise mõlgutan mõtteid selliste võimalike anomaaliate põhjuste ümber:
Siseruumis temp +15 (keldris) ja väljas +5 kandis. Ei tundu väga suur erinevus olevat ja samuti ei tohiks see põhjustada päris 0 näite.
Siseruumis sõidan tavalise kingaga aga väljas panen samale kingale paksust neopreenist katted peale. Huvitav, kas kingakatted võivad kuidagi klipi vahele jäädes mingeid anomaaliaid tekitada? Lisaks veel see, et kuna kingakatted teevad kinga oluliselt laiemaks, siis tundsin väljas, et jalg käib kerides kergelt vastu andurit. Kas see võib põhjustada andmeedastus vigu? Samas jällegi päris 0 ei tohiks näidata.
Vändaga (Ultegra) ei saa midagi paigast ära olla. Kellaga? Forerunner 920XT ja see peaks olema ka ajakohase softiga. Mis veel võib olla?