.
Sörk(jooks) ei ole ratturile ilmselt parim viis lõõgastumiseks/taastumiseks. Eriti veel kahe võistluspäeva vahel. Heal juhul sobiks õhtune jalutuskäik ja väike võimlemine. Ülakeha koormamine aitab kiiremine taastuda ka jalgadel.Ermo kirjutas: Laupäevane võistlus ( kuigi pingutasin seal nii vähe kui võimalik ) + õhtune sörkjooks olid minu jalalalabakased kustutanud . Krt. ei ole veel nii kõva mees, et 2 võistlust nädalavahetusel sõita .
Kui võistled kahel järjestikusel päeval siis vajab jalg eelkõige puhkust. Massaaz on abiks. Sauna jälle ei soovitata võistlusele eelneval päeval. Tegevat jala liiga pehmeks ja kaob teravus.
ma soovitaks ka mitte joosta. vähemalt võistlushooajal mitte. toon sellise näite. üks treener rääkis kui nad 70ndatel olid tbilisis laagris, siis neil ei lubatud õhtul kunagi minna linna peale lonkima. kui tahad minna, siis võta ratas ja mine. aga jala - no way. kogu võistlushooaja jooksul olid keelatud jooksud ja pikemad jalutuskäigud.
-
- Rattur
No ntx mees nimega Villy Sudemäe - jookseb, suusatab ja sõidab mis kole. Jooksus omal ajal lühikest aega isegi Eesti maratoni rekordi omanik.
Kindlasti on sarnaseid selle veel.
Samas on mulle jäänud mulje, et neil, kes on sportimist omal ajal alustanud rattaspordiga (st põhitrenn kogu aeg ratas), on oluliselt raskem kui mitte võimatu korralikult joosta?
Kindlasti on sarnaseid selle veel.
Samas on mulle jäänud mulje, et neil, kes on sportimist omal ajal alustanud rattaspordiga (st põhitrenn kogu aeg ratas), on oluliselt raskem kui mitte võimatu korralikult joosta?
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"