Treening maastiku VS maanteerattaga

Treening rattasadulas. Mida, kus, kuidas ja kuipalju.
Vasta
Kasutaja avatar
Gunnar
Rattur

Treening maastiku VS maanteerattaga

Postitus Postitas Gunnar » 30. 08. 2008. 12:56

Kuidas targemad arvavad, kas 2h maanteel veeremine on tõhusam rattatreening kui 2h Harku ringil? Kilometraaš on maanteel märgatavalt suurem ja mõne jaoks kindlasti ka sõidumõnu.

Ja kui paljud siinsetest elioni esi 300 mehi pärast Tartu rattarallit oma maanteeratta hülgavad ja puhtalt MTB-ga trennivad?

Endal nimelt järgi jäänud ainult FS ratas ning nüüd vaja mõelda, millega kevadel mahtu teha. Seetõttu tuleb igasugu huvitavaid küsimusi pähe :) Variant näiteks osta CX ratas ning sellega kevadel maanteel kerida ning suvel Harkus ja MTB jääb aint võistlusteks.
Ratas on minu hobi, mitte elu

Kasutaja avatar
Rivo
Rattur

Re: Treening maastiku VS maanteerattaga

Postitus Postitas Rivo » 30. 08. 2008. 13:29

Mina nt. teen valdavalt maanteel trenni. Metsas käin "kangutamas" ja tehnilisemaid oskusi lihvimas. Pealegi, on maanteel ja maanterattage treenimine oluliselt soodsam, kuna ratas praktiliselt üldse ei kulu/lagune.
....._0
....\<,
(-)/ (-) ProKLUBI - ProShop - Estonian Cup

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 30. 08. 2008. 15:16

Ise olen juhindunud järgmistest tarkustest (personaalne!):
1. Kilomeetrid pole olulised, aeg on oluline.
2. Kiirust treeni maanteel.
3. Mahtu treeni maanteel.
4. Spetsiifilist trenni tee otstarbekohaselt (nt MTB nikerdamist ikka metsas ja mitte kruusal, lõike maanteel jne).
5. Maastikuratast pole mõtet maanteel kulutada.
jne
Gunnar kirjutas:Kuidas targemad arvavad, kas 2h maanteel veeremine on tõhusam rattatreening kui 2h Harku ringil?
Väidaks, et see küsimus on üldistatult esitatuna vale. Tõhusus oleneb eesmärgist. Kindlasti on mtb rattavalitsemise oskuse eesmärgil tõhusam 2h trenn metsas ja samas mahu mõttes jälle 2h trenn maantekaga maanteel. Selle käigus kogutud kilomeetrid pole olulised.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"

Kasutaja avatar
riho
hobisportlane

Postitus Postitas riho » 30. 08. 2008. 21:46

Gunnar kirjutas:Ja kui paljud siinsetest elioni esi 300 mehi pärast Tartu rattarallit oma maanteeratta hülgavad ja puhtalt MTB-ga trennivad?
Sa mõtled siin vist ikka Tartu Rattamaratoni.

Mina sõidan maantekaga niikaua kui ilm lubab ja kevadel ajan ta ka välja kohe kui asfalt on piisavalt kuiv.

CX-iga saab peale treenimise ka mõne kohaliku maratoni kiiremini läbida kui puhastverd MTB rattaga läbida. Seesama TRM ja Elva on ju sisuliselt kruusateedel toimuvad grupisõidud.

Kirsa
Rattur

Postitus Postitas Kirsa » 30. 08. 2008. 22:44

Ma ei ole ka sellele maanteerattale efektile ikka pihta saanud, peale selle et odavam on ja suures grupis veereb paremini.
Kevadel sõidan enamasti maanteekaga, samuti kevadised laagrid. Mai alguses viskan maanteeka enamjaolt kappi ära ja võtan ehk vahetevahel välja.

Põhipoint on selles et baigiga on jube palju mugavam - pidurid on palju paremad, eesti teedel ja linnas äärekividel tunnen ennast turvalisemalt ja asend on mugavam.
Võib-olla on asi selles et enamik treeninguid tuleb üksi/kaksi - suure pundiga oleks kindlasti mnt veloga mõnusam kihutada.

PS! Muidugi jah, mu maanteekas on väga odav, kallima/mõnusama veloga on ehk jutt hoopis teistsugune.

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 30. 08. 2008. 23:43

riho kirjutas:
Gunnar kirjutas:Ja kui paljud siinsetest elioni esi 300 mehi pärast Tartu rattarallit oma maanteeratta hülgavad ja puhtalt MTB-ga trennivad?
Sa mõtled siin vist ikka Tartu Rattamaratoni.
usun, et Gunnar mõtles just kevadist rattarallit. muidu poleks ta küsimuses mingit pointi.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

Vasta

Mine “Treening”