Postitus
Postitas Kihv » 06. 06. 2014. 14:50
Tänud asjaliku kommentaari eest!
Matka alustades ei olnud mul tegelikult plaanis nii marulist tempot taga ajada (päeva kestus on tabelis märgitud koos puhkepausidega), olid sisse planeeritud ka mõned puhkepäevad ja ühtekokku pidi sõit kestma 15 -16 päeva. Viienda päeva lõpus oli aga väga hea enesetunne ja sellest tulenevalt tekkis soov seada eesmärgid ümber ning sihtida kümmet päeva ja võimalikult suurt ringi ümber Eesti.
Kui selle aasta plaanidest veel rääkida, siis kindlasti on soov ilma suuremate (nagu see oleks võimalik aga loota ju võib) probleemideta läbida TriSmile111 (individuaalne), Haanja 100 ja võistkondlikult Vaude Bike Xdream. Triatloni sattumine sellesse nimekirja on tingitud soovist ennast proovile panna erinevatel spordialadel. Samas MTB on siiski kesksel kohal.
Soovitus, koormusi mitte järsult tõsta, on asjalik tähelepanek, nii nagu ka see, et sellise lühikese aja jooksul suuri kohandumisi organismis ei teki ja aeroobse võimekuse arendamine tuleks jätta esiplaanile. Usun, et need on ka põhilised punktid, mis tuleb selles seisus, kus hetkel olen, endale edasiste treeningute planeerimisel aluseks ikkagi seada. Täpsemalt, et kuidas ja mida teha - võtan kuulda soovitust ja kontakteerun kindlasti ka mõne treeneriga.
Need kaks, lühikest ja intensiivsemat trenni, tegin just Rõuge maratoni silmas pidades – eesmärgiga peale kruusateedel sõitmist saada metsas paremat tunnetust. (ma oleks võib-olla ka selle nädala veel puhanud, ehk mõned rahulikud trennid, aga kuna kutsuti Rõugesse kaasa, siis otsustasin, et tuleb ka ise ikkagi starti asuda – lähtuvalt enesetundest kas või matkana läbida.)
Üldine enesetunne on tänaseks päevaks, julgeks öelda, väga hea. Peale seda kui olin 9 päeva sõitnud ning tuli sisse sunnitud puhkepäev, siis lasin korra teha ka kogu kehale massaaži – lihased ei olnud valulikud. Kõige rohkem tegid muret randmed, nende taastumine võttis peale sõitu ~4 päeva aega (siis sõrmeotsad enam ei surisenud).
Unega probleeme ei ole. Puhkeoleku pulsile ei ole hetkel tähelepanu pööranud – ent samas on see hea märkus!
Peale 2 lühikest treeninguid on enesetunne olnud hea – hingamine käib vabalt ja niipalju kui võimalik, siis nende treeningute käigus olen paar korda proovinud ka jalgu tõusudel korralikult kinni sõita – krampe ja/või valulikkust lihastes ei teki.
Lähtuvalt sellest tundub, et organism on hästi taastumas – nüüd lihtsalt oligi minu jaoks küsimärk, et missuguseid treeninguid eelistada, et ma selle mahu ära seediks ja näiteks kuu aja pärast ülekoormuse all ei ägiseks.
4000-6000km aastas, tundub edaspidiseks mõistlik ja realistlik eesmärk.