Tänades
Vanuseks on 25 eluaastat, sugu: M, max pulss 197.erikr kirjutas:Pooled olulised andmed puudu.
Vanus?
Max pulss (kui koormustesti pole teinud, siis selle hooaja võistluste max)?
Loe foorumist treenimise ja pulsi teemasid.
Neis teemades on ka viiteid kirjandusele ja netilinke.
Mis pulsokat kasutad? Kalorinumbrid on veits metsas, ma arvan.
väga norm ju, oleksid veidi noorem, oleks imelik kui nii madal oleks; aga mdalama pulsi saad siis kui vaiksemalt kulged.papu1 kirjutas:Niih probleem on tegelt tõsine. Sõidan Elion Cupi ja iga etapi lõpuks vaatab pulsikal vastu kole 173-175 avg pulss + kaotataud ~4300kcal.
Rattamaraton see on puhkus, baar, naised, muusika! Mina olen täiesti terve mees ja tahan seda kõike saadawylde kirjutas: Uneaeg ja toitumine on kõige elementaarsem baas igasuguse sporditegemise juures. 9 tundi und oleks noorele piisav. Kuid jälgida tuleb ka aega, millal magatakse. Veel soovitus mõned kilod kaotada väehamasti, et natuke raske oled vanuse pikkuse ja kehakaalu suhtes, vähemalt sel spordialal.
Okei vb on tõesti asi selles. Kuna mul puudub kiiruseandur siis ma pole Cycling funktsiooni kasutanud, selle asemel olen valinud "other sport". Proovin järgi ja annan peale järgmist etappi teadamart2 kirjutas:" ... ~4300kcal..."
ei tunne sinu pulsikella ja selle süsteemi, kuid oma kellal on suur vahe kaloritel kui kasutan rattasõidul kogemata jooksuseadeid.
Selge, lisan nüüdsest oma jõutreeningutele lisaks veel sinu poolt mainitud lõigu ja intervalltreeningud. Loodetavasti suve lõpuks on mingi muutus ka näha. hehe.wylde kirjutas:Nagu eelpool öeldud, siis sellisel keskmisel pole vigagi võistluse peale, küll aga ei antud sulle vastust, et kuidas ikkagi keskmist alla saada. Saad alla sellise valemiga, et suurendad oma lihasvõimsust ja parandad hapnikutarbimist, parim moodus selleks on lõigu ja intervalltreeningud. Aga usun, et Sa seeläbi ei hakka saavutama keskmist pulssi 160 peale vaid sõidad ikka oma 170 pulsiga kuid oluliselt kiiremini ja parematele kohtadele.
Uneaeg ja toitumine on kõige elementaarsem baas igasuguse sporditegemise juures. 9 tundi und oleks noorele piisav. Kuid jälgida tuleb ka aega, millal magatakse.
Veel soovitus mõned kilod kaotada väehamasti, et natuke raske oled vanuse pikkuse ja kehakaalu suhtes, vähemalt sel spordialal.
kui sõitsid rakkes 4 h, siis 4300 kcal on täitsa ok.mart2 kirjutas:" ... ~4300kcal..."
ei tunne sinu pulsikella ja selle süsteemi, kuid oma kellal on suur vahe kaloritel kui kasutan rattasõidul kogemata jooksuseadeid.
Kuna enesetunne on alati hea või isegi väga hea, siis sellest ka see pulsi küsimus tekkis. Tegelikult peaks ju liig kõrge pulss ka enesetundele mõjuma või ei saa sellest nii lihtsalt aru? Minu puhul tähendaks 130se pulsi hoidmine healjuhul 13-15km/h kiiruseks, kõrgemaga läheb ikka üles.hybro kirjutas:Niipalju kui mina olen aru saanud, oleks sinu olukorras parim madala pulsiga pikem trenn. Tempot/pingutust saab alati maha võtta. Sõida soovitatud 130 pulsiga 2-3 tundi ja üsna varsti hakkab kiirus kasvama (NB! pulssi ära tõsta). 150 pulss on sinu kehamassiindeksi ja kirjeldatud füüsilise aktiivsuse juures ehk natuke ohtlik ja liiga palju.
Vanus on 35 täpselt.erikr kirjutas:Kuna 10 aastat pole midagi teinud, siis 30-35 ilmselt kindlasti, või 40 kanti?
Erikr, miljard inimest sõidab jalgrattaga ja ei mõõda oma pulssi ja ei sure maha (kui just auto alla ei jää).erikr kirjutas:Võib mõelda ja teha nagu tripp soovitab, võib võtta ettevaatlikuma joone. 35 vanuse juures on su matemaatiline max 185, seega saab üle 130 lasta küll.
Ma lihtsalt sellepärast räägin, et olen näinud piisavalt 12 aasta jooksul ületreeningut ja korra ka ise selle reha otsa astunud. Ja mõned teadaolevad südamereuma juhtumid neile lisaks. Sealt taastumiseni mõõdetakse aega aastatega.tripp kirjutas:Erikr, miljard inimest sõidab jalgrattaga ja ei mõõda oma pulssi ja ei sure maha (kui just auto alla ei jää).
Ja mu põhiline soovius on nüri ringitamise asemel sõita mõtestatult ja koos sõpradega
Südame jaoks saad piisavalt ettevaatlikud soovitused südamearstilt, kuhu ma tõesti kõigil minna soovitan.
Kui need eesmärgid on tõsised, siis ei pääse kahjuks madala pulsiga põhja ladumisest, mis on pühendumust ja distsipliini nõudevindro kirjutas:... sooviks parem vorm ja väiksem kaal. ...
Soovitaks kaalus ka alla võttaindro kirjutas:.. mees, 179cm, 110kg ja viimased 10 aastat pole ennast üldse liigutanud..
Nõustun sellega. Alustasin rattasõiduga eelmise aasta mai lõpus ja kaal oli kuskil 125-128kg vahel. Tartu maratonile läksin juba 100kg kehakaaluga ja lõpetasin selle ca 1570 kohaga. Tänaseks on kehakaal ca 92 ja ratta kilomeetreid kogunenud ligi 5000. Alguses sõitsin peaaegu iga päev korraga ca 1h - 1h 15min, nüüd sõidan 3-4 korda nädalas ja paar tundi korraga.andre170 kirjutas:Soovitaks kaalus ka alla võttaindro kirjutas:.. mees, 179cm, 110kg ja viimased 10 aastat pole ennast üldse liigutanud..Tartu Rattamaratoniks saad vormi ja kui teed enne rahulikult trenni, siis ei jää rajal hätta.
Ütleme, et nii 80-85 kg kanti jõuda on poole aastaga reaalne. Võin soovitusi anda, kuidas see käib
Soovitused igati oodatudandre170 kirjutas:Ütleme, et nii 80-85 kg kanti jõuda on poole aastaga reaalne. Võin soovitusi anda, kuidas see käib
Kolisin andre170 pika ja põhjaliku postituse Kasulike näpunäidete allaindro kirjutas:Soovitused igati oodatudandre170 kirjutas:Ütleme, et nii 80-85 kg kanti jõuda on poole aastaga reaalne. Võin soovitusi anda, kuidas see käib
Max mis? Kiirus? Pulss? Kõik on sul normis ju?indro kirjutas:Maks kiirus on ilmselgelt mingi jama aga see, et keskmine ikkagi nii kõrgeks osutus on pisut hämmastav.
Algselt oli maks kiirus 67,4, muutsin selle käsitsi ära aga muus osas on tõesti kõik okei.tripp kirjutas:Max mis? Kiirus? Pulss? Kõik on sul normis ju?
Kui soov on kodu lähedal sõita ja mitte asfaldil, siis pole väga võimalusi paraku. Mul on kodus väikesed lapsed ja aeg on limiteeritud, hetkel pole juba sellepärast võimalik kuhugi kaugemale väga sõita. Ühes ja samas kohas sõitmine teeb ka hilisema analüüsi lihtsamaks, hea on pärast võrrelda edenemist. Kuigi ma ka talvel sõitsin vaid Harkus (160km klassikat), siis mind pole see koht veel ära tüüdanud:)Ma ikkagi soovitan sõita rohkem mõnu pärast ja huvitavates kohtades, mitte nürilt Harku kruusa-ringi nühkida. Jäta see lastele ja kepikõndijatele.
Usu, su sõber räägib õiget juttu. Usalda oma sõpra rohkem, kui kellasid ja vilesid ja sry, foorumeid.indro kirjutas: Sõber koguaeg räägib, et peaks sõitma palju vaiksemalt ja 130-se pulsiga.
.
kui su vanust ka teaks, siis saaks öelda, kas su pulss on normaalne või mitte.indro kirjutas:Tallinna Rattamaratonil käidud ja poolmaratonil osaletud, tulemus paraku alla igasugust arvestust: http://connect.garmin.com/activity/314951395
Pulss oli juba esimesel tõusul laes ja kuigi kiiruse poolest sai kulgetud, siis jäi keskmiseks 168 ja maksimaalseks 180.
35 on ülalpool teatatud.Lapeteus kirjutas:
kui su vanust ka teaks, siis saaks öelda, kas su pulss on normaalne või mitte.
Kodune lahendus aeroobse vahemiku kohta (kattub loogiliselt laktaadi madala tasemega/eemaldamisega), kui on võimalik sirgel maal ja ühtlastes oludes jooksu kiirust mõõta (minnes ja tulles sama palju tõusu-langust, sama pinnas jne). Loogika ütleb, et kui jooksed ühtlase kiirusega ja valitud rahulik pulsisagedus püsib ilusti sama (=ei tõuse), siis oled selgelt aeroobses (laktaat eemaldatakse täielikult ja ökonoomselt). Kui hoiad kiirust, aga pulss tõuseb, siis on tegemist kas laktaadi (ei ole enam aeroobne) või lokaalse lihasväsimuse (võib jooksmisega alustades vabalt ka juba "aeroobses tsoonis" juhtuda, aga üldiselt iseloomulik aeroobsest tsoonist väljumisele) kogunemisega. Klassikaliselt saab kiirust igasuguste seadmeteta seda mõõta punktist A punkti B kulunud aja ja punktist B tagasi punkti A kulunud ajaga võrreldes, pole kalleid seadmeid vajagi.
indro kirjutas:Ja kas mõistlik oleks ikkagi koormustest ja mõne arsti juures ka kindluse mõttes käia?
Kui ei ole tunda, et midagi teinud oleks, siis venita madala pulsiga trenne pikemaks. Vähemalt ühe trenni nädalas võiks 2h+ teha.Albest kirjutas:2-4 trenni kulgen keskmise pulsiga ~130 (kord ~1,5h) ja 1 trenn panen ennast tühjaks, seda vähemalt selles ulatuses, kuidas aega jätkub (oleks seda aega ainult rohkem käes). Madala pulsiga sõitmise miinuseks on see, et peale sõitu nagu ei saagi aru, et midagi teinud oleks