Laktaaditest
Laktaaditest
On keegi teinud, kus ja kas küsimused olid rasked (võrreldes rasedustestiga näiteks)? Ja mis kõige olulisem - kas saadud info oli revolutsioonile tähtsusega, seni kasutatud pulsivahemikud/enestunne petlikud jne?
Küsimused rasked polnud, üks lüheldane ja ümarusele kalduv prillidega professor torkis regulaarse sagedusega sõrme, et iga kord kolm tilka verd kätte saada . Lapsepõlves vereproovi andmisel kogetuga pole tänapäeval õnneks enam miskit piskimist.
Pulsivahemike määramine on ilmselt ka laktaadita üsna täpne, aga seda, mis toimub anaroobse läve ületamisel, ilma laktaati mõõtmata enam kätte ei saa - kui palju võid üle minna nii, et veel taastumine normaalse ajaga toimuks ja mis tasemelt hakkab l.tase nii üles ronima, et august väljatulek puhkepausi nõudma hakkab. Mina sain selle kohta endale olulist infot.
Mõõtmine ise toimus Tartus, VOmax'is.
Pulsivahemike määramine on ilmselt ka laktaadita üsna täpne, aga seda, mis toimub anaroobse läve ületamisel, ilma laktaati mõõtmata enam kätte ei saa - kui palju võid üle minna nii, et veel taastumine normaalse ajaga toimuks ja mis tasemelt hakkab l.tase nii üles ronima, et august väljatulek puhkepausi nõudma hakkab. Mina sain selle kohta endale olulist infot.
Mõõtmine ise toimus Tartus, VOmax'is.
- tõeline siga
- Rattur
Kahtlen, kas sellist informatsiooni on võimalik usutavalt anda ainult koormustestile tuginedes. Kui mingid keskmised letti lüüa (a´la, et 15 mmol on juba liiga palju) siis ilmselt mingi intensiivsuse saad, millel aga indiviidi omapära arvestades pole mingit seost.Albert kirjutas:, aga seda, mis toimub anaroobse läve ületamisel, ilma laktaati mõõtmata enam kätte ei saa - kui palju võid üle minna nii, et veel taastumine normaalse ajaga toimuks ja mis tasemelt hakkab l.tase nii üles ronima, et august väljatulek puhkepausi nõudma hakkab. Mina sain selle kohta endale olulist infot.
Või ei saanud ma asjast aru
Huvipärast küsin ka, et mis alusel an lävi määrati - kas 4 mmol tase?
BRAINDEAD AND HAPPY