selline küsimus siis...

Treening rattasadulas. Mida, kus, kuidas ja kuipalju.
Vasta
Kasutaja avatar
pnyx
Rattur

selline küsimus siis...

Postitus Postitas pnyx » 25. 03. 2004. 09:24

Terve talve olen üldfüüsilist teinud...jalgadele vähe rõhku pannud...
jooksmas/sõitmas pole praktiliselt üldse käinud...
Küsimus on siis selline, et kas ronin kohe ratta selga või teen ennem väheke jookus vms.
Tean, et mingit vormi suveks saada on suht raske...kuid siiski..

Kui kohe ratta selga siis, kilometraas+tempo+kui tihti(näiteks nädalas)(kui võimalik sisi pikemas perspektiivis), parimaks tulemuseks?
Sama jooksmisega...

NB: Jätkan üldfüüsilisega 3x nädalas... :roll:

Thx...

lauri2
Rattur

Postitus Postitas lauri2 » 29. 04. 2004. 18:49

teab kas olen nyyd see õige mees soovitama aga lähtun enda kogemusest.
Eelmine aasta oli mul sama lugu, talvel jalgadele suurt trenni ei teind, suuska sai teha aga seda ka vähe. Niiet kevadel alustasin ma kergete jooksudega, et jalad nagu lahti saada ja see tunne kätte saada, pikkust ei mäletagi täpselt - ex vist 7-8 km kaupa tegin vist. Jookse tegin aktiivselt mingi 1,5-2 nädala jooksul. Siis tuli juba enam-vähem tunne jalgadesse ja liikusin edasi ratta selga. Esimesed sõidud tegin suht madala pulsi ja tempoga ja siis vastavalt tundele tõstsin koormust tasapisi. Soovitan alguses mitte eriti pikkasid sõite teha, tõmbab jala kohe pikaks ajaks kinni ja taastumine kestab kauem. No minu puhul selline käitumine tõi päris rahuldava vormi suve kesk-lõpp osaks,aga eks kõik ole üpriski individuaalne iga inimese puhul.

Ütlen veelkord et see pole ühegi targa raamatu soovituste järgi tehtud niiet arvesta ikka enda enesetundega ka treeningul :wink:

Vasta

Mine “Treening”