amort RS Judy XC või Manitou SX-R
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
amort RS Judy XC või Manitou SX-R
Kas keegi oskab avaldada arvamust nende amortide kohta? Kumba võiks eelistada?
http://www.epinions.com/bike-review-99C ... 8351-prod1 (Manitou review)
http://www.mtbreview.com/reviews/Front_ ... 8723.shtml (rock shox judy XC)
Endal on hetkel RS Judy TT eelmise a mudel. Miinus on raskus, hea kylg on see et summutab suuremad löögid aga väiksematega tulevad hambad suust välja.
http://www.mtbreview.com/reviews/Front_ ... 8723.shtml (rock shox judy XC)
Endal on hetkel RS Judy TT eelmise a mudel. Miinus on raskus, hea kylg on see et summutab suuremad löögid aga väiksematega tulevad hambad suust välja.
judy xc vs. sx-r
Mina 'Manitou mehena' eelistaksin sx-r amorti, eeldades, et võrdluse all olev judy xc on ka aastast 2001 pärit. Esiteks on Manitou kergem, teiseks on tal väga hea ja töökindel damping süsteem (TPC). SX-R'i pean isegi 2001 Judy SL amordist paremaks.
Urmas
Urmas
aga lukustaja?
Aga mida arvate lukustajast? Kas on tast ka sõidu ajal mingit reaalset tolku? Palju teda sõidu ajal üldse kasutatakse?
Re: aga lukustaja?
See ongi ainus asi millest ma oma Marsi'l puudust tunnen. Momendil olengi kahevahel kas investeerida ~1500 eek luku installimisse või müüa amort maha ja osta uus lukuga isend asemele.andrust kirjutas:Aga mida arvate lukustajast? Kas on tast ka sõidu ajal mingit reaalset tolku? Palju teda sõidu ajal üldse kasutatakse?
Urmas
Re: judy xc vs. sx-r
[quote="UrmasL"]Mina 'Manitou mehena' eelistaksin sx-r amorti, eeldades, et võrdluse all olev judy xc on ka aastast 2001 pärit. Esiteks on Manitou kergem, teiseks on tal väga hea ja töökindel damping süsteem (TPC). SX-R'i pean isegi 2001 Judy SL amordist paremaks.
Urmas[/quote]
Kas 2002 Judy XC oleks siis oluliselt parem?
Ja kas ma saan õieti aru, ülalnimetatud Manitou on vedruamort, jutuks olev Judy on õhk/õli ja siiski mitte kõige raksem (1.9 kg).
Endal on 2002 a Judy XC ja tundub parem kui igasugune vedru, mida olen juhtunud proovima. Kahjuks seda Manitou-d pole proovinud, et ei oska võrrelda.
Urmas[/quote]
Kas 2002 Judy XC oleks siis oluliselt parem?
Ja kas ma saan õieti aru, ülalnimetatud Manitou on vedruamort, jutuks olev Judy on õhk/õli ja siiski mitte kõige raksem (1.9 kg).
Endal on 2002 a Judy XC ja tundub parem kui igasugune vedru, mida olen juhtunud proovima. Kahjuks seda Manitou-d pole proovinud, et ei oska võrrelda.
to velosiped
velosiped, äkki jagad teadmisi-kogemusi, kuidas parimal viisil tuua lock-out lülitamine lenksu peale?
ma nägin seda isetehtud lülitit erki kuke rattal eelmise hooaja viimasel maximusel männikul. lenksu peal oli lihtne edas-tagasi liikuv heebliga lüliti, ei tule hetkel meelde kust ta selle maha kruvis. selle küljest oli kõrisse pandud traat (tavaline tross jääb pehmeks) ühendatud amordil asuva lukusti lülitiga, mis ju liigun ka lihtsalt edasi-tagasi. nii kui lenksul lülitit keeras, liikus ka amordil olev lukusti lüliti. imelihtne, lollikindel ja peaaegu ilma rahata.
kui suurem huvi, siis konstrueerijat saab kätte pärnu rademarist.
kui suurem huvi, siis konstrueerijat saab kätte pärnu rademarist.
Re: judy xc vs. sx-r
Ma millegipärast arvan, et ka 2002 Judy XC pole sugugi parem. See, et tal on peal mingid haitek kirjad a'la Air Assist jne ei puhu pilli. Ta on ikkagi raske. 1,9kg ON raske amort. Mis mõte on kasutada air tehnoloogiat amordis mis kaalub 1,9kg? Õhu mõte on nigu just viia kaal miinimumini. RS oskab seda küll kui vaadata tema SID seeriat. Paraku ei mahu Judy hinna sisse kõik see tehnoloogia. Manitou SX-R kaalub 1,6kg ja teda ei saa nimetada tavaliseks vedrupulgaks. Võrrelge kasvõi mtbr.com arvamusi. Kindel eelistus SX-R kasuks.Kas 2002 Judy XC oleks siis oluliselt parem?
Oleme ausad - Judy Xc (räägime ikka mingist 2000 mudelist) on tavaline elastomer löögisummutaja, päris amort ei julgeks siinkohal öelda. Indyst erineb vaid casingu poolest.
2000 aasta SX seevastu on TPC dampinguga kolm korda enam reguleerimisvõimalusi omav 1,6 kilone pikaajaliselt töökindel ja hooldevaba amort.
Mina isegi ei kaaluks rock shoxi. Õli Judyde puhul on selline asi, et nende õlipadrunid kippusid purunema kergelt. Judy seeria on algusest peale üks õnnetus ja üldse on R.. edasi ei taha enam minna selle jutuga.
N
2000 aasta SX seevastu on TPC dampinguga kolm korda enam reguleerimisvõimalusi omav 1,6 kilone pikaajaliselt töökindel ja hooldevaba amort.
Mina isegi ei kaaluks rock shoxi. Õli Judyde puhul on selline asi, et nende õlipadrunid kippusid purunema kergelt. Judy seeria on algusest peale üks õnnetus ja üldse on R.. edasi ei taha enam minna selle jutuga.
N
Millest selline tigedus Rock Shox Judy XC vastu? Kas see on ka põhjendatud?
Teoorias on õliamort kõige õigem amortisaator, see et praktikas asjal miinuseid on, nagu suur kaal või vähene vastupidavus on teine teema.
Mul on tehasekonfis ülalnimetatud amort all ja peaks ütlema et kõige parem amort millega siiani sõita olen saanud(pole muidugi olnud võimalust katsetada väga kalleid variante), kõikidest vedrudest on ikka peajagu yle.
Teoorias on õliamort kõige õigem amortisaator, see et praktikas asjal miinuseid on, nagu suur kaal või vähene vastupidavus on teine teema.
Mul on tehasekonfis ülalnimetatud amort all ja peaks ütlema et kõige parem amort millega siiani sõita olen saanud(pole muidugi olnud võimalust katsetada väga kalleid variante), kõikidest vedrudest on ikka peajagu yle.