See on liigne hirmutaminetsainik kirjutas: kui just meeletut praktikat, teadmisi määrimises pole ära ise surgi.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
p.s. luban, et rohkem sel teemal ei vaidle, veidi maitse asi vist ka
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
See on liigne hirmutaminetsainik kirjutas: kui just meeletut praktikat, teadmisi määrimises pole ära ise surgi.
Õige küll, et tegijast oleneb suurem osa. Siiski on suuskade määrimine nii pikale distantsile teadus omaette. Tavalise koduse määrimisega võid sõita 15-20km mitte eriti rohkem. Määre kulub lihtsalt ära. Kodusel teel ei suuda perfektselt 6 kihti kõrgflooriga pulbrit alla saada. Lihtsalt katsetamiseks on see keemia liiga kallis. Soovitan siiski määrimisel profide abi kasutada.erikr kirjutas:kummiteema on selle keemia kõrval poisike. sõidab mees, mitte ratas ....suusk![]()
Pidamine ei kulu ära midagi kui krunt alla panna ja korralikult määrida. Libisemise osas on mulle kui kesisele harrastajale seni piisanud kõrgflooriga parafiinidest.Topsik kirjutas: Tavalise koduse määrimisega võid sõita 15-20km mitte eriti rohkem. Määre kulub lihtsalt ära. Kodusel teel ei suuda perfektselt 6 kihti kõrgflooriga pulbrit alla saada.
Relax, kui on veits suuskadega tegelemise kogemust, siis SAAB ISE MARATONIKS SUUSA MÄÄRITUDTopsik kirjutas:...Siiski on suuskade määrimine nii pikale distantsile teadus omaette. Tavalise koduse määrimisega võid sõita 15-20km mitte eriti rohkem. Määre kulub lihtsalt ära. Kodusel teel ei suuda perfektselt 6 kihti kõrgflooriga pulbrit alla saada. ... 6-7 tunniga on see võimalik igati läbi kulgeda isegi minimaalse suusakogemusega.
Igal määrdesarjal on olemas ka krunt. Mine poodiKäru kirjutas:Kasutan Swix määrdeid. Pidamiseks läheb pühapäeval ilmselt VR45. Kas selle alla peaks ka mingit krunti panema? Kui siis mida? Varem pole eraldi millegagi kruntinud, 6-8 kihti ühte tüüpi määret ja kõik.
Minu 'kogemuslik' soovitus - tõmba pöialde teise lüli kohalt teibiga ring ümber, siis ei ole pärast ville.banzai kirjutas:... Mulle kui esmakordsele minejale soovitati kindlasti kindad üle vaadata, et oleksid ikka piisavalt ümber käe ning vastavast materjalist.
Mul sama lugu ja aeg tuli ka u. sama 5:18:15UrmasL kirjutas:Sõidutehnika kohapealt oli minu jaoks täielik müstika vahelduva tõukega sõit. Absoluutselt ei liikunud sedasi. Seevastu paaristõuge nii jala tõukega kui ka ilma viis päris lõbusalt edasi. Paraku ei vii see tehnika tõusudest üles...
Karta on, et asi Simmo&Co asi läks täkke - info tuli ka minu vennani ja asi toimis. Meeldiv on tõdeda, et Simmo info läks clubberslastele asja ette. Endal oli täna elu suusk, libises kõigile selga ja pidas lõpuni. See oli nii umbes 100%Peeter kirjutas:UrmasL kirjutas:BTW: Roonet, Kikkas &CO määritud suusad olid väga headTänud ka holdenile, kes kuulutuse üles riputas.
Mul täpselt sama jama, nagu keegi oleks öö otsa väikeste haamritega põlvi tagunud. Endal aeg 5:31, aga vähemalt läbi tegin. Tänaseks võin väita, et 70 km olen juba sellel talvel suusatanudPeeter kirjutas:ja nüüd on sellest ka põlved krt nii valusad, et pean käima nagu mõlemad jalad oleks kipsisUrmasL kirjutas:.
Gunnar kirjutas: Kasutasin ka siintoodud kuulutuse teenust määrimiseks ja mul küll määre lõpuni ei kestnud, juusiis sõitsin liiga aeglaselt, aga pärast 50 km pold libisemine kelkimist väärt, aga pidur toimis lõpuni igasugustes oludes
Mati kirjutas: PS! TOKO tiimi tehtud suusad (lippeks punane HF ja pidamiseks punane -1...-2) toimisid thumbs up , kuigi lõpus tundus lipe kehvenevat. Samas nagu üks vana sõber ütleb - lipet saab tõugetega oluliselt reguleerida Smile
Peeter kirjutas: BTW: Roonet, Kikkas &CO määritud suusad olid väga head thumbs up Tänud ka holdenile, kes kuulutuse üles riputas
No võib-olla siis mul ses probleem oligi libisemise osas, kuna tegu oli suht koht tutikate suuskadega, millele küll esmane "õlitus" tehtud.holden kirjutas:...Sain järelkommentaari ka määrdemeistrilt endalt:
Libisemine nõrgenes tõenäoliselt parafiini kulumisest, sest parafiini hea kestvus 63km eeldab pidevalt hooldatud suuski, mil pole peale keskmist 15km treeningut põhja all veel ühtegi halli kohta...
Tartu Maratoni kodukal kõik olemas. ProtokollidMiniBikini69 kirjutas:Vanasti oli kuskilt võimalik TP aegu kah vaadata? Kus siuke koht võiks olla... seal soome lehel kyll ei paista.
Tartu Maratoni kodulehel on väljas protokoll koos vaheaegadega, vaheaegade võtmise kohad on arvatavasti, Matu, Kuutse ja Palu (see nii oma aegade järgi). Sealt saab endale teha exceli faili ja ka oma kohti jälgida. Sügisese TRM-i protokollis on vaheajad ja kohad vaheaja punktides eraldi välja toodud. Vast tehakse sellega ka nii, aga ehk näeme seda veidi hiljem.MiniBikini69 kirjutas:Vanasti oli kuskilt võimalik TP aegu kah vaadata? Kus siuke koht võiks olla... seal soome lehel kyll ei paista.
Minu teada jah, kui andmebaasikutil vähe aega saab olema, siis teeb sarnase asja TRM-igaholden kirjutas:Tartu Maratoni kodulehel on väljas protokoll koos vaheaegadega, vaheaegade võtmise kohad on arvatavasti, Matu, Kuutse ja Palu (see nii oma aegade järgi). Sealt saab endale teha exceli faili ja ka oma kohti jälgida. Sügisese TRM-i protokollis on vaheajad ja kohad vaheaja punktides eraldi välja toodud. Vast tehakse sellega ka nii, aga ehk näeme seda veidi hiljem.MiniBikini69 kirjutas:Vanasti oli kuskilt võimalik TP aegu kah vaadata? Kus siuke koht võiks olla... seal soome lehel kyll ei paista.
Me Holdeniga kindlalt rajal ja eesmärk 4h kandis, kellel reaalne ja kellel unistuskalle_100% kirjutas:Natuke statistikat ja võrdlusandmeid sõidutaktika jaoks ...:
Km; Koht; Olle; Holden; Mati; A.Ansip ...
ma olen korra ikka klassikasuusa nõmmel alla saanud, aga olematu pidamise tõttu loobusin pikemast harjutuskorrast. homme plaanin siis teha tõsisema kohanemiskatse arhailises suusatamisviisis, mis mulle tegelikult väga meeldib. pühapäeval on eesmärk sõita mõnuga nagu eelmisel aastal, ca 5 tundi, stardinumber on mul 705. mõnusama äraolemise rajal peaks kindlustama solda kõrgfloor, swixi pidamine ning xenofit energiabatoonid ja -geelid. suuremat pingutust ei planeeri, selle jätan juulissetsainik kirjutas: põhja maratoniks, hakkasin laduma eile![]()
ei oska öelda täpselt aega ega kohta. trummi vist pole mõtet tulla sest sealse musta kunstlume peal ei saanud eelmine kord suuska pidama. sama asi oli ka eelmisel aastal. või on viimastel päevadel parem? tahaks natuke sammu sõita mitte paaristõuget harjutada. mis kell ja kuhu ise muidu lähed, võib-olla võtaks tuulde?Mati kirjutas: Tarmo, mis kell homme trenn hakkab?