04XT muljed
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
04XT muljed
Siin ühe mehe 1 aastase kasutuse kokkuvõte:
http://www.bikemagic.com/news/article/m ... 42/v/2/sp/
Loomulikult on taaskord mainitud esihammakate ülikiiret kulumist:
You'll also be expecting me to say that the OE XT rings lasted about five minutes, and you'd be right. About a month for the granny and maybe twice that for the middle ring, despite largely dry conditions use.
You'll also be expecting me to say that the OE XT rings lasted about five minutes, and you'd be right. About a month for the granny and maybe twice that for the middle ring, despite largely dry conditions use.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
Re: 04XT muljed
no see mees pidi ikka tallama, et 1-2 kuuga hammakad ära kulutasmart kirjutas:Siin ühe mehe 1 aastase kasutuse kokkuvõte:
ise installisin ka sel kevadel xt krängi. nüüdseks on sõidetud kuskil 3500 km ja tulemused:
- väike hammakas korras
- keskmine hammakas korras
- suur hammakas on viimasel paaril sõidul paar kahtlast raksu teinud - võib-olla on need esimesed kulumise märgid. pole jõudnud lähemalt uurida
- vändapoolne laager on läbi. asendused ootavad riiulis.
vaatamata kõigele sellele ei näe ma hinna/kvaliteedi suhtes xt-le alternatiivi.
Mul on siin üks 8000-9000 sõitnud XT vänt. Keskmine hammakas on vahetatud LX vastu ja suur oli juba enne mind ehk 5000km tagasi kulunud.
Ja siis üks 11 000km sõitnud XTR, millel pole midagi vahetatud, kuna sõidetud on ainult suurega, siis suur kulunud ja väiksed korras.
Selles valguses ei ütleks XT kohta midagi paha. Minu kogemused ütlevad et xt kestab kuskil 5000km ja siis on paras aeg mõelda, kas vahetada hammakad või terve vänt.
Eelduseks muidugi vägagi regulaarne ketivahetus.
Ja siis üks 11 000km sõitnud XTR, millel pole midagi vahetatud, kuna sõidetud on ainult suurega, siis suur kulunud ja väiksed korras.
Selles valguses ei ütleks XT kohta midagi paha. Minu kogemused ütlevad et xt kestab kuskil 5000km ja siis on paras aeg mõelda, kas vahetada hammakad või terve vänt.
Eelduseks muidugi vägagi regulaarne ketivahetus.
Mike Davis, kes on bikemagic-u tunnustatud nuputreial seletab kiiret kulumist/kulutamist kommentaarides:tarmo kirjutas: no see mees pidi ikka tallama, et 1-2 kuuga hammakad ära kulutas .
Copy-paste
?.Jon used that stuff for a year in one of the most component-unfriendly areas of the country, possibly the world. And wore out some chainrings, some brake pads and a set of BB bearings. That looks pretty good to me.
?It's an MTB groupset, it's designed for use off-road. Use things more in worse conditions and they'll wear out quicker, there's no surprise there. ? Aside from the steel chainrings, there's absolutely no reason why a Deore or LX transmission (chain/cassette) should last any longer than an XT one, and most people's experience is that other bits (hubs, BBs) last less long.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
Kas vahetad ainult vändapoolse või paned täiskomplekti. Kas asemele läheb shimano originaal või Race Face?.tarmo kirjutas: sõidetud kuskil 3500 km ja tulemused:
...
Ise plaanin vahetust kevadel ja kaldun tugevalt viimase suunas.
Kuidagi kahtlaselt palju kipub kurtmist olema:
Q.: Last January,I bought a set of the (then) shiny new LX Hollowtech II cranksets. Amazing! Sadly, they click now, on every rotation of the crank. I'm fairly certain the plastic tensioner is tight enough. (It feels like I'm gonna break the damn thing...) Any ideas?
David/mbaction.com - 9/7/2005 3:12:38 PM
A.: First switch pedals--or try pedaling with one foot at a time to insure that your click is in the cranks. Then check the front derailleur to see that it is not clicking against the crank or chain. Next, slide the crank and bottom bracket axle out from the bearings and spin the bearings with your fingers. If there is any roughness, tbe click is probably a blown bottom bracket bearing (A problem for many Shimano external bottom brackets).replace it with a Race Face BB and get back on the the trail. The tension adjuster on the left side arm is only to take up the side-slack from the BB axle. Don't overdo it--it' not like a headset adjusting screw.
vahetasin komplektina mõlemad. arvan, et osaliselt olin ise ka süüdi laagri kiires kulumises, sest väntasid uuena installides ei pannud võlli ümber plastmasskesta, mis idee poolest tundub peaks takistama vee pääsemist laagriteni. see kest nägi välja mingi transpodijulla moodi ja viskasin ta minema nüüd panin selle peale, eks näe kaua kestab.mart kirjutas:Kas vahetad ainult vändapoolse või paned täiskomplekti. Kas asemele läheb shimano originaal või Race Face?.tarmo kirjutas: sõidetud kuskil 3500 km ja tulemused:
...
on võimalus ka vanadel laagritel kummikate ära võtta, tõmmitsaga laager välja ja uus asemele. aga selle lahenduse maksumus on samas suurusjärgus uue komplekti ostmisega, seega ei tasu ära see lahtikiskumine.
race face komplekti maksumust ei tea. samuti ei ole seda vist eestis väga kerge hankida või oled uurinud eesti race face maaletooja käest pärnus?
pakun, et ca 200 eek. + bensukulu lasnamäele ja tagasi.jüri kirjutas:Nädalavahetusel sõitmas käies kukkusin kergelt ja vaat mis juhtus.
Huvitav, kui kalliks see kukkumine mulle läks?
http://www.metagrupp.ee nad on suht spetsid tegelased. panid mu titaanraamile pidurikõrva ka külge.
võib-olla tuleks plastjubinad enne küljest ära võtta, teisalt on võimalik ka soojust ära juhtida. eks mehed ise ütlevad. pärast veits viili ja kärab küll järgmise korrani.
Hmmm.... see on sellest et lingid on lenksule liialt kõvasti ja jäigalt kinni keeratud, soovitan nad kergemini teine kord kinni keerata nii, et kui kukud siis annab natuke järgi, keerates lihtsalt lingi tagurpidi.jüri kirjutas:Nädalavahetusel sõitmas käies kukkusin kergelt ja vaat mis juhtus.
Huvitav, kui kalliks see kukkumine mulle läks?
uurisin hinda juhuks, kui tahaks laagrit vahetada:tarmo kirjutas: on võimalus ka vanadel laagritel kummikate ära võtta, tõmmitsaga laager välja ja uus asemele. aga selle lahenduse maksumus on samas suurusjärgus uue komplekti ostmisega, seega ei tasu ära see lahtikiskumine.
HollowII vändalaager on 6805 (mõõdud - 25mm, 37mm, 7mm) Sportlikust huvist küsisin Balti Laager-ist hinna. SKF toodang 574.- tk., (Satter enam SKF laagritega ei tegele ja maaletooja Alas-Kuul eraisikule ei müü)
- kristjan07
- Rattur
Millegipärast usun, et Sulle öeldi mõne teise laagri hind. 574.- tundub kuidagi kahtlaselt palju ühe laagri eest, muidugi, äkki oli tootjaks hoopis Chris King, mitte SKFmart kirjutas:Sportlikust huvist küsisin Balti Laager-ist hinna. SKF toodang 574.- tk.,