Kui palju kellegil praeguseks ajaks juba sõidetud on?
Suve keskel käisin ka Ambrusel .... ei saanud ei üles ega alla.
Allasaamisega pole mingi probleem aga üles on natuke vaevalisem
Käin seal regulaarselt ühe tuttavaga aga sõidan rada oma valiku järgi..
Kõige probleemsem koht ongi seal alguses kus selline liivane allaminek üle juurikate. Aga lõpuks õpib sealt korralikult alla tulema...
Allasaamisega pole mingi probleem aga üles on natuke vaevalisem
Käin seal regulaarselt ühe tuttavaga aga sõidan rada oma valiku järgi..
Kõige probleemsem koht ongi seal alguses kus selline liivane allaminek üle juurikate. Aga lõpuks õpib sealt korralikult alla tulema...
No Pain No Gain
Midagi pole teha . Soojade ilmadega on enam-vähem, aga sügisel-varakevadel, kui väljas on ainult paar kraadi, on suht vastik . Ma sõidan harilikult rohuneeme tippu, sealt tagasi ja siis juba edasi tammneeme, mähe, pirita ja pärnamäe kus on veits vähem tuuline. Metsas on muidugi kõige vähem tuult .Corrosion kirjutas:Kas tuul ei sega? Ise nühin ka seda teed pidi aga lollga, kunagi tulevikus ostan ka võibolla maanteka......
kus asub Ambrus?
Kõik räägivad siin müstilisest Ambrusest. Ehk keegi valgustaks vaimust pimedat ja ütleks kus see müstline koht asub?
Et teemasse sulada ütleks ka oma kilometraa?i, milleks on 1450 km
Et teemasse sulada ütleks ka oma kilometraa?i, milleks on 1450 km
Oot, oot kui mu kõrvade vaheline piirkond nüüd ei streigi, siis on tegemist endise meistersportlasega purjetamises . Purjetajatel aga nagu teada on oluline osa treeningust ujumine, mis omakorda on vägagi kestvussport. Seega, varjatud kaardidUrmasL kirjutas:...2000 suve lõpus alustasin rattasporti, olin siis 25a. ja varem ponud vastupidavusaladega tegelenud. Kilomeetreid kogunes ~1500...
On meil siin veel tagasihoidlikke meistersportlasi?
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Tõepoolest sai omal ajal talvel ka ujutud. Tõsi on ka see, et pubekaeas tehtud treening laob mingisuguse põhja terveks eluks. Aga need viimased tõsised basseinitreeningud jäävad küll umbes 12-13 aasta tagusesesse aega. Enne rattaga alustamist oli 10 aastane auk.Mati kirjutas:Oot, oot kui mu kõrvade vaheline piirkond nüüd ei streigi, siis on tegemist endise meistersportlasega purjetamises . Purjetajatel aga nagu teada on oluline osa treeningust ujumine, mis omakorda on vägagi kestvussport. Seega, varjatud kaardid On meil siin veel tagasihoidlikke meistersportlasi?
Käisin ka kunagi ühte toredat sporti tegemas- tantsimas sai isegi võistlustel häid kohti..Ärge arvake , et võistlustants mingi naljategemine on, igast laagrid treeningud mitmeid tunde päevas aga noh see oli 2 tagasi ja sai miski 6 a käidud. Sel ajal oli ma jooksmises ka üks kiiremaid aga ega praegugi viga ei ole aga lihtsalt vahepeal läks asi täiesti lõdvaks
No Pain No Gain
Siin väike näide sellest kuidas Selle Italia liigitab oma kliente. Kuhu kuulud Sina
However, Selle Italia does not just get info from pro riders; another key input stream is from enthusiast riders. Selle Italia breaks the enthusiast market into three parts:
Performance (10-15,000km/year and aggressive riding: looking for more comfort than pro riders)
Everyday user (1-2 times/week or 5,000km/year)
Cycle-tourist (1-2 times/month or 1-2,000km/year).
Point muidugi tüüpidel tõenäoliselt selles, et arvestatakse oluliselt pikema hooajaga kui meil (mudugi va kohalikud lumeratturid ).
However, Selle Italia does not just get info from pro riders; another key input stream is from enthusiast riders. Selle Italia breaks the enthusiast market into three parts:
Performance (10-15,000km/year and aggressive riding: looking for more comfort than pro riders)
Everyday user (1-2 times/week or 5,000km/year)
Cycle-tourist (1-2 times/month or 1-2,000km/year).
Point muidugi tüüpidel tõenäoliselt selles, et arvestatakse oluliselt pikema hooajaga kui meil (mudugi va kohalikud lumeratturid ).
velo clubbers
- 5TH ELEMENT
- Rattur
eelmine aasta sai enam-vähem iga päev ca 50km sõidetud ja nii 15apr-ca sept keskpaik, kuna meil hakkab ju talv septembriga;P:( et kokku ca 8000-9000 km ja sügiseks oli vorm ikka päris hea:) samuti kadusid üpriski mitmed kilod ja võhm oli päris kõva.
see aasta hakkasin vist alles maist sõitma kuna lumi ju ei tahtnudki ära sulada. senimaani olengi ca 40km/päevas sõitnud, tõsi küll, kooli jm tõttu on võrreldes eelmise aastaga ka rohkem päevi vahele jäänud. nii et senini ca 2000-2500km ja tuleb veel kõvasti vändata, enne, kui mingi võhm hakkab tulema.
ja kuramus küll, täna oli ikka eriti raske sõita, nagu õhupall, raske jaan ju seljataga koos suurte jookide-söökide, pärnu kaineriga jne;PP
see aasta hakkasin vist alles maist sõitma kuna lumi ju ei tahtnudki ära sulada. senimaani olengi ca 40km/päevas sõitnud, tõsi küll, kooli jm tõttu on võrreldes eelmise aastaga ka rohkem päevi vahele jäänud. nii et senini ca 2000-2500km ja tuleb veel kõvasti vändata, enne, kui mingi võhm hakkab tulema.
ja kuramus küll, täna oli ikka eriti raske sõita, nagu õhupall, raske jaan ju seljataga koos suurte jookide-söökide, pärnu kaineriga jne;PP
täica kõõksa, mõned panevad ikka korralikult trenni, ma olen siin oma kipside ja südameprobleemidega koos tänasex sõitnud umb 600km... viimased 530km alates mai keskpaigast aga mõned maratonid sai läbi sõidetud küll nagu varem suure treenituse korral
aga rattaga koos olen sel aastal läbind juba umb 4000km... see et ratas auto katusel oli ei ole tähtis :D:D
aga rattaga koos olen sel aastal läbind juba umb 4000km... see et ratas auto katusel oli ei ole tähtis :D:D
kas keegi tahaks oma treeningu mahtusid ajas ka väljendada? muidu on mnt-d ja mtb-d suht raske võrrelda.. lähed müttad 3h metsas baigiga ja saad vbl 30 km sõidetud.. maantee rattaga sõidad sama ajaga ehk 100 km maha.. ehk siis mitu tundi nädalas/kuus/aastas ratta seljas veedate?antz kirjutas:nu eelmine nädal tuli jh 530km täis ja see nädal tuleb vict veel rohkem.
mitu tundi läheb näiteks 530 km läbimiseks?
priidik, mis su keskmine nädalane/aastane koormus tundides on? sa vist sõidad rohkem mnt-ga nagu ma aru saan...
No präägusex on sõidetud 2856 ja ajaliselt see aasta 92hLauri T kirjutas:kas keegi tahaks oma treeningu mahtusid ajas ka väljendada? muidu on mnt-d ja mtb-d suht raske võrrelda.. lähed müttad 3h metsas baigiga ja saad vbl 30 km sõidetud.. maantee rattaga sõidad sama ajaga ehk 100 km maha.. ehk siis mitu tundi nädalas/kuus/aastas ratta seljas veedate?antz kirjutas:nu eelmine nädal tuli jh 530km täis ja see nädal tuleb vict veel rohkem.
mitu tundi läheb näiteks 530 km läbimiseks?
priidik, mis su keskmine nädalane/aastane koormus tundides on? sa vist sõidad rohkem mnt-ga nagu ma aru saan...
"...selleks on spets vaha mis lastakse raami sisse jägendab ja vähendab kaalu..." - And it really works...
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
kahjux sa exid.enasmuse ajast istun siiski MTB seljas MNT'd sõidan väga vähe.See aasta aint 1200 selllega sõitnud.Väga palju sõidan MTB'ga maanteel.Corrosion kirjutas:ma usun, et veloman läbib enamuse ajast Colnagoga
ju siis sellest ka aja- ja kiirusevahe.....
Viimati muutis KristjanS, 26. 06. 2003. 21:28, muudetud 1 kord.
"...selleks on spets vaha mis lastakse raami sisse jägendab ja vähendab kaalu..." - And it really works...
Velo Clubbers
Velo Clubbers
Aga mis moodi su nädalane koormus umbes jaotub? on puhkepäevi ka või sõidad iga päev? sõidad päevade lõikes yhtlaselt (a'la iga päev 75 km) või sõidad ühel päeval rohkem ja järgmine päev vähem?antz kirjutas:sõidan nädalas kuskil 500-550km ja selleks kulub kuskil 16-17 tundi.see on kõik maanteel, maanteerattaga. pluss vahest sõidan lõbu pärast mõne tunnikese metsas mägirattast kah.
Mis kava järgi keegi treenib? Või sõidate nii nagu parasjagu pähe tuleb?
Mul endal tuleb ka maantekaga mahtu tehes(üksi) keskmiseks ca 28-30 km/h. Baigiga mnt-d sõites on keskmine ca 2-3 km/h väiksem.priidik kirjutas:Eelmine aasta sõitsin 12k, sellest vast ehk 1000 km metsas s.t. põhiliselt võistlustel. Tundides oleks jah õigem arvestada. Kuigi ise täpselt üles ei kirjuta arvan et 16-18 h nädalas. Keskmine kiirus maanteel üksi või paari vennaga koos sõites 28-29 km/h.
Asi on selles et ma ei ole tegelikult nii kõva kui te arvate. Tegelt olen tavaline rattur kes teeb trenni ilma treeningpäevikuta ja plaanita.Ple isegi pulsomeetrit millega saax natukenegi täpsemalt treenida ja võistlustel käin ka väga harva.Ja kui sinna lähen sõidan end päris algul kinni.Heasse vormi saan end alles sygisex ehk siis TRM'i ajax. Vot nii.Seest siiruviiruline,pealt kullakarvaline. Nii et mind ple vaja üldse karta-Hoopis vastupidi.vic kirjutas:veloman kui sa nagu nii kõva kiirusega trenni kimad? miks ma võistlustel sind pole kohanud esirinnas?
mul trennid 25-30km/h ja võistlustel 38.. midagi, mnt siis
ja trenni saab tehtud nüüd hooaja keskel 12-15h, kevadel muidugi rohkem
NB! Võistlustel käin sellepärast vähe et MNT võistlusi prakt pole ja MTB's meeldib mulle ülekõige kruusakas mida on suht vähe-kui midagi on siis on stardimaxud ülikirved.Aastas kylastan maximaalselt 4-6 võistlust.Kuna olen/olin veel koolipoiss siis eelarve ei lubanud enamax.Stardimaxud ju nii krdima kirved
Tähtis Teadaanne!!!Olen teid kõiki haledalt petnud.See üldtreening aeg mis ma ennist panin on täica vale. Sellele võib veel 5-6 tunnikest occa lisada,sest talvel sõicin ilma spidota ja spidol ei saa üldaega eraldi lisada nagu distanci. Sorri
Velo Clubbers
Velo Clubbers
huvitaks siis palju nüüdseks siinsetel meestel sõidetud kah on ja palju veel plaanis sõita? endal 5k alles sõidetud ja 1,5-2k sõita,sest oktoobris panen spidoka nulli. ise suht rahul enda kilometraaziga eelmine aasta tuli umbes sama. siis sõitsin terve pika hooaja, see aasta alles sain mais sõitma (kevade haige ja tegin veel autojuhi lubasid kah). ja kuda hooajaga rahule jäite (siiani, sest päris läbi veel pole ju) ?
M: mnt ratas
Miks oktoobris? Kas jalgratturi hooaeg algab oktoobrist? Kui keegi küsib järgmine aasta palju sõidetud, siis kas arvestad alates oktoobrist? Või nullid kevade, suve, sügise ja ka talve alguse puhul, et teed nagu aastaaegade järgi kokkuvõtteid?antz kirjutas: oktoobris panen spidoka nulli
Hetkel olen hooajaga enam-vähem rahul, aga tahaks paremini sõita, aga paljuski on selle takistuseks olnud terve kevad-suvi vaevanud põlvehädad Paar nädalat veel TRM'ni aega, loodetavasti ka vorm natukene paraneb veel
I was made for this...
niih,sõidetud on sisi praeguseks 5,8K. Aasta alguses arvasin et suudan rohkem aga nääd-võta näpust. sellest hoolimata on jalg praegu vääga hea ja ootan huviga TRM'i ja vce kolmapäevakute mnt starte.
Velo Clubbers
Velo Clubbers
uus hooaeg hakkab ju oktoobris, peale puhkust, kui põhjaladumine hakkab. arvestan küll jh oktoobrist. siiani suurt vahest sellest polnud kuna peale oktoobrit nagunii eriti ei sõitnud. see aasta veits teised plaanid.tann kirjutas:Miks oktoobris? Kas jalgratturi hooaeg algab oktoobrist? Kui keegi küsib järgmine aasta palju sõidetud, siis kas arvestad alates oktoobrist? Või nullid kevade, suve, sügise ja ka talve alguse puhul, et teed nagu aastaaegade järgi kokkuvõtteid?antz kirjutas: oktoobris panen spidoka nulli
Hetkel olen hooajaga enam-vähem rahul, aga tahaks paremini sõita, aga paljuski on selle takistuseks olnud terve kevad-suvi vaevanud põlvehädad Paar nädalat veel TRM'ni aega, loodetavasti ka vorm natukene paraneb veel
M: mnt ratas
päris tore lugeda, et kellelgi hakkab uus hooaeg oktoobrist. minu see hooaeg lõpeb oktoobri keskel sügiskrossidega ja siis tulevad sügisesed matkad.antz kirjutas:
uus hooaeg hakkab ju oktoobris, peale puhkust, kui põhjaladumine hakkab. arvestan küll jh oktoobrist. siiani suurt vahest sellest polnud kuna peale oktoobrit nagunii eriti ei sõitnud. see aasta veits teised plaanid.