Minuga on ühe pikka aasta jooksul juhtunud 2 ränka õnnetust.
Eelmisel suvel lendasin ülepeakaela Saue mõisa juures. Kiiver oli peas. Kaotasin ka natukeseks ajaks teadvuse. Ülevaatusel ei leitud midagi kui ainult marrastatud selg ja käsi. Aga kui mul poleks kiivrit olnud? Ma ei oska kujutada ettegi mis tagajärjed oleks olnud.
Eile 16. aprillil sõitus meile tagant sisse üks teine auto. Pauk oli tugev. Turvavöö ei lasknud meil aknasse lennata, vaid paiskas meid vastu seljatuge. Ülevaatusel selgus et kaela lihaste venitus ja pea põrutus. Aga mis oleks siis juhtund kui turvavöö oleks lahti olnud?
Elupäästjad - kiiver ja turvavöö.
Re: Elupäästjad - kiiver ja turvavöö.
kui tagant sisse sõidetakse siis surutaksegi vastu seljatuge. rihmaga või ilma. rihmast on muidugi kasu neil hetkedel kui auto hakkab peale tagant sissesõitu taas aeglustuma ja sõitjad liiguvad ettepoole.mermae kirjutas: Eile 16. aprillil sõitus meile tagant sisse üks teine auto. Pauk oli tugev. Turvavöö ei lasknud meil aknasse lennata, vaid paiskas meid vastu seljatuge. Ülevaatusel selgus et kaela lihaste venitus ja pea põrutus. Aga mis oleks siis juhtund kui turvavöö oleks lahti olnud?
Jah, mõnikord läeb nii, nagu pole nagu loogiline. Kunagi üks sõber pani Ladaga laubaka ning lendas kokkupõrke tulemusena tagaistmelemaxspeed kirjutas:ma ei soovitaks antud teemal arutleda.... peamiselt sõltuvad taolised asjad teile ettekirjutatud saatusest. selge on see, et kaitsevahendite kasutamine annab mõningase turvatunde tegevusi sooritades, kuid ennustada tagajärgi ühes või teises võimalikus olukorras, pole siinkohal küll mõtet

Hea näide eelmisest suvest, kui meie klubi rattur leidis rajalt ühe kännu. Kiiver oli katki, aga mees (vähemalt peast) terve.
Peale enda viimast kiivrita rattakrossi (AD 1999) ning üle lenksu panekut ja 40cm läbimõõduga männist vaid õlga marrastades mööda lendamist on vähemasti mul alati kiiver peas.
Ja turvavöö autos ka üldjuhul kinni (kui Haanja rajalt linte korjan, siis ei viitsi alati kinni panna