Soovitage maanteeratast (hind kuni 10-12 000 EEK) mehele (100kg/188cm pikk)
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Soovitage maanteeratast (hind kuni 10-12 000 EEK) mehele (100kg/188cm pikk)
Olen selline keskmine spordiinimene, kuid tundub, et rattasport on mulle sobivaim. Olen 100 kg raske ja 188cm pikk. Siiani olen maanteel nühkinud ca 4000 EEK maksva Classic maastikurattaga, kuid see on päris väsitav ning sooviks maanteerattale üle minna.
Teadjad võiksid soovitada mulle sobilikku ratast (arvestades hinnaklassi ja järgmisi omadusi:
Oleks vastupidav (st jupid ei laguneks)
Saaks ka nö mägedes sõita (ehk püstiasendis sõites ei laguneks ratta erinevad osad koormuse all ära)
Kiiruga kõik.
Asjalikud nõuanded on teretulnud!
Teadjad võiksid soovitada mulle sobilikku ratast (arvestades hinnaklassi ja järgmisi omadusi:
Oleks vastupidav (st jupid ei laguneks)
Saaks ka nö mägedes sõita (ehk püstiasendis sõites ei laguneks ratta erinevad osad koormuse all ära)
Kiiruga kõik.
Asjalikud nõuanded on teretulnud!
- kalle_100%
- Rattur
Valupunkt ei ole mitte raam, vaid kodarad. Mul käib pea iga 2-3 sõidu tagant ratas veloplussis kodaravahetuses. Kuigi suurematesse aukudesse ei satu, on olemas ka pisikesi ootamatusi + raudteeületused, mis vaikselt võetakse. Mõelda võib ka kummide-pumpade olemasolule iga sõidu standardvarustuses. Muus osas vahet ei näe.100kg barutokas kirjutas:100+ komm tuleb...
PS! kodaraprobleem võib tingitud olla ka nt. rummuaukudest, mis on laiemaks hõõrdunud...
Ratas ribadeks
kodaraprobleem algab ebaühtlaselt laotud jooksust (ebaühtlane kodarate pinge). raskemate sõitjate all lööb kergemini välja. katkevad kõige "lühemad" (kõige suurema pinge all olevad) kodarad. suure kaalu puhul soovitaks vähemalt 32 kodaraga jookse, spetsialisti poolt vaja peale väikest sissesõitmist üle käia.kalle_100% kirjutas:PS! kodaraprobleem võib tingitud olla ka nt. rummuaukudest, mis on laiemaks hõõrdunud...
Üks lahendus raskele mehele võib olla ka nn fitness-ratas ehk sportlik linnaratas,mis jääb oma olemuselt hübriidi ja maanteeratta vahele - sõiduasend on suhteliselt sportlik, raam ja pöiad tugevamad kui maanteerattal, oinasarvi standardis üldiselt ei ole, aga osad isendid on maantee-sarjadega komplekteeritud (Tiagra näiteks) ja siis peaks olema võimalik ka linkvahetajad külge monteerida
See näide siin on valdavalt mtb-juppidega:
http://www.rademar.ee/index.php?lang=es ... 13,472,501
See näide siin on valdavalt mtb-juppidega:
http://www.rademar.ee/index.php?lang=es ... 13,472,501
Olen ise samas mõõdus ja raskuses, ostsin eelmisel kevadel Author Stratos ratta ning sellega sõitnud ~900Km. Kodaratega pole mingit probleemi(pole kordagi reguleerinud) kõik on korraliku ja võrdse pingega. Sõitnud olen igal pool mitte ainult tasasel asfaldil. Raam on nr22, see on muidugi proovimise asi aga mulle meeldis just see suurus.
- kristjan07
- Rattur